Görüş Bildir
Haberler
Uydu Görüntülerine Göre Rusya, Ukrayna Sınırındaki Birliklerini Çekmedi

Uydu Görüntülerine Göre Rusya, Ukrayna Sınırındaki Birliklerini Çekmedi

Rusya, Ukrayna sınırındaki birliklerini çektiğini bildirse de ticari uydulardan elde edilen görüntüler, Batı'nın 'Rusya çekilmiyor' iddialarını doğruluyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maxar Technologies tarafından sağlanan bu uydu görüntüsüne göre, Belarus'ta konuşlu Rus askerleri, Ukrayna sınırına 25 km'den az bir mesafede bulunuyor 

Ukrayna hükümeti ve ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, bölgedeki gerilimle ilgili karşılıklı suçlamalarda bulunurken; Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası işgal planı ve sınırdaki askeri varlığı tartışılmaya devam ediyor. Batı'nın halen 'her an işgale girişebilir' dediği Rusya, tatbikatını tamamlayan bazı tank ve birliklerin daimi üslerine döndüğünü duyurdu. Kiev yönetimi ise bugün itibarıyla Ukrayna çevresindeki Rus askeri sayısının 149 bine ulaştığı açıklamasını yaptı.

Euronews'in haberine göre, Kiev yönetimi ve isyancılar, perşembe günü yoğunlaşan topçu ve havan saldırıları nedeniyle bölgede yükselen gerilimden ötürü birbirlerini suçluyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün Donbas'ın farklı bölgelerinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların 60 kez ateşkes ihlal ettiğini ve bunun sonucunda 2 Ukrayna askeri ile 2 sivilin yaralandığını duyurdu. Ayrılıkçıların bugün de Bolotone, Çermali, Şumı, Nognatovka ve Staragnatovka bölgelerinde 6 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi.

Uydu fotoğrafları, Batı'nın Ukrayna sınırındaki Rus askeri varlığıyla ilgili iddialarını doğruluyor

Uydu fotoğrafları, Batı'nın Ukrayna sınırındaki Rus askeri varlığıyla ilgili iddialarını doğruluyor

Uydu görüntüsü, Ukrayna sınırının güneyinde, Rusya'nın Primorsko Akhtarsk Hava Üssü'nde konuşlandırılan yeni Su-34 savaş uçaklarını gösteriyor

Ukrayna'nın yanı sıra ABD liderliğindeki Batı, Rusya'yı, ayılıkçılar üzerinden gerilimi tırmandırmaya çalışmakla suçluyor.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Ukrayna'daki gerilimden 'derin endişe duyulduğu' ve durumun yakından izlendiği bildirildi. Bunun üzerine Washington, Moskova'nın savaş için bahane aradığını açıkladı.

Maxar Technologies tarafından sağlanan uydu görüntüsü, Belarus Zyabrovka Havaalanı'nda konuşlandırılan Rus saldırı helikopterlerini gösteriyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya son olarak Ukrayna sınırına yakın noktalardaki tatbikatlarını tamamlayan tankların ve birliklerin geri çekildiğini bildirdi. Benzer açıklamalar geçtiğimiz birkaç günde yine yapılmış ve Rusya, buna dair görüntüler yayınlamıştı.

Ancak ticari uyduların bölgeye ilişkin yayınladığı kuşbakışı görüntüler, Rusya'nın askerlerini büyük oranda çekmediği aksine Ukrayna'yı adeta paranteze almış olduğunu gösteriyor.

Görüntüler, ABD'li ve diğer Batılı yetkililerin, 'Rus birliklerinin Ukrayna'yı vuracak mesafede' olduğu yönündeki iddialarını doğruluyor.

Maxar Technologies tarafından sağlanan uydu görüntüsü, Kırım'daki Donuzlav Gölü yakınlarındaki helikopterlerin ve birliklerin yakın çekimini gösteriyor

Ancak AP'ye göre, yoğun askeri hareketliliğin yaşandığı bölgeden alınan uydu görüntüleri üzerinden herhangi bir değerlendirme yapmak oldukça zor. Zira durum sürekli değişiklik arz ediyor.

Diğer yandan Batılı yetkililer, kendi kaynaklarına dayanarak, Rusya'nın asker çekmediğini aksine en az 7 bin ilave askeri daha sınıra yakın noktalara konuşlandırdığını iddia ediyor.

Maxar Technologies tarafından sağlanan 16 Şubat 2022 tarihli görüntü, Belarus'un Rechitsa kentinde batıya doğru giden bir askeri konvoyu gösteriyor

Analistlere göre ABD askeri ve istihbarat teşkilatları, uydu görüntülerini gerçek zamanlı videonun yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri'nin RC-135 elektronik istihbarat uçağı tarafından toplanan elektronik bilgilerle birleştirerek neler olduğuna dair daha iyi bir tablo ortaya koyuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Öabakan

hani çarşamba saldıracaktı amerika veya onlar bunlar vatandaşlarını geri çağırdı bende korktum tüm vatandaşlarımı geri çağırdım ama gelmemişler paraları yokt... Devamını Gör

cicikuşbabacık82

Rusya savaşa girerse Kiev ile kalmaz bu savaş 🥺🙁ihşallah savaş falan çıkmaz ama putin geri adım atacağını düşünmüyorum büyük ihtimalle sınırına füze atacak U... Devamını Gör