Görüş Bildir
Haberler
Üstün Zekâya Sahip Kişilerle Alakalı Belki de Kendilerinin Bile Bilmediği 8 İlginç Bilgi

Üstün Zekâya Sahip Kişilerle Alakalı Belki de Kendilerinin Bile Bilmediği 8 İlginç Bilgi

Üstün zekalı insanlar, toplumun yalnızca %2’lik bir kısmını ve genellikle diğer insanlar tarafından çok da anlaşılamayan bir kesimini oluşturur.

Kısacası zorlukları da vardır zeki olmanın, diğer insanların elde edemeyeceği fırsatları da…

1. Öncelikle, üstün zekalı bir insanın yaşadığı zorluklar çocukluk dönemlerinde başlar, çevresi tarafından anlaşılmamak yüzleşmesi gereken ilk sorunlardandır.

2. Bunun yanında, zeki olan insanların omuzlarında hem kendi zekalarının farkında olmalarından kaynaklı bir yük hem de çevredeki insanların onlardan beklentilerinin oluşturduğu yük vardır.

3. Pek çok kişi bu yükün altında ezilirken, zekasının ve nasıl kullanması gerektiğinin farkında olanlar ise hayatta gerçek başarıyı yakalayan azınlık arasındadır.

4. Birçok insanın yaptığı gibi kendilerini yaşamın normal akışına bırakmak ve günlük meselelere odaklanmak yerine daha önemli ve derin konuları düşünmelerinden dolayı, kendi zihinlerinde sürekli bunların muhakemelerini yaparlar.

5. Olaylara farklı açıdan bakmaları, olayın gidişatını her açıdan tahlil etmeleri ve sıradanlığın dışına çıkarak sonuçları kurgulama yetenekleri sayesinde de toplumda her zaman bir adım öne çıkarlar.

6. Algısal testlerde yüksek sonuç alanlar, yani zekasını daha dengeli kullananlar, başkalarının hatasını kolaylıkla tespit edip, tutum ve davranışlarını bu tespitlere göre yönlendirebilirler.

7. Çevrelerinde olan insanların da kendileri gibi zeki ve hayattaki gerçekleri görebilme cesaretine sahip olmalarını isterler.

8. Tüm bu sebeplerden ötürü de insanlar tarafından genellikle anlaşılamadıkları için kendilerini anlayan birilerine rast gelmek için fırsatlar kovalar dururlar.

İşte size fırsat:

İşte size fırsat:

Türkiye Zeka Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleşecek, zekâ ve yetenekle ilgili sorunların -bu sorunların hafiflediği bir ortamda üstesinden gelmek amacıyla ele alınacağı IV. Zeka ve Yetenek Kongresi katılımınızı bekliyor!

Kongre hakkında daha geniş bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

19-20 Kasım’da Ankara’da buluşmak dileğiyle…

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Ziya Öztürk

Bakın,siz bunları buraya yazmışsınız fakat bu bahsettiğiniz kişilerin,bunun bir pazarlama olduğunun da farkında olacak olmalarını bilmeniz gereklidir.Oraya g... Devamını Gör

thysnzkl

kongre katılımı 120TL atölyeler 150TL , bi de konaklama var tabi , önerilen otel de ise gecelik 185TL tek kişilik standart oda lan zaten aklı olan gitmez b... Devamını Gör

The Ada

Sherlock Holmes'un da dediği gibi "Ben zeki değilim, çevremdekiler aptal."

Murat Delen

aynı beni anlatmış demicem bazı insanlar OLGUNCA konuşurken Zekice yorum yapsalarda yukarıda 8 de denildiği gibi veya 6-7 de her açıdan bakmazlar olaylara,çü... Devamını Gör