Görüş Bildir
Haberler
Üsküdar Belediyesi'nden Validebağ Korusu'na Sabah Operasyonu: İş Makineleri ile Girip, Moloz Döktüler...

Üsküdar Belediyesi'nden Validebağ Korusu'na Sabah Operasyonu: İş Makineleri ile Girip, Moloz Döktüler...

Ulaş
21.09.2021 - 11:14

Validebağ Korosu’na giren AKP'li Üsküdar Belediyesi ekipleri, hafriyat araçlarıyla korunun farklı yerlerine rastgele moloz döktü. Koruya belediye çalışanlarıyla giren yaklaşık 100 polis, 98 gündür koru için nöbet tutan yurttaşlara engel oldu. 

Validebağ Gönüllüleri, 'Hukukçu başkan Hilmi Türkmen polis eşliğinde hukuk ve doğa katliamı yapıyor!” dedi. Koruma Kurulu'nun kararına göre, 1. derece doğal sit alanı statüsünde olan Validebağ Korusu'na dokunulmaması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü. Belediyenin bu hamlesine, korunun talan edilmemesi için 98 gündür nöbet tutan Validebağ Gönüllüleri isyan etti.

Validebağ Korusu’na giren belediye ekipleri hafriyat araçları ile sağa sola moloz döktü. İzin vermeyen gönüllüler ile belediye çalışanları arasında da gerginlik çıktı.

Türkmen'in 'Üsküdar aşkı' paylaşımı sonrası Validebağ Korusu'na moloz dökmesi sosyal medyada ayrıca tepki gördü.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün kararına göre Validebağ Korusu’na herhangi bir şekilde müdahale edilmemesi gerekiyor.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün kararına göre Validebağ Korusu’na herhangi bir şekilde müdahale edilmemesi gerekiyor.

Ancak AKP’li Üsküdar Belediyesi, bu kararı gözardı ediyor.

Moloz dökülmesinin ardından Türkmen'den 'Doğal toprak düzenlemesidir' açıklaması geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
29
10
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Altan

insanın nefretini ifade edememesi öylesine iğrenç bi durum ki bunlara söyleyecek şey bulamıyorum artık

hipotalamus

Ülkeyi yönetenlerden ülkeyi korumaya çalışıyoruz, bu nedir ya, ülkenin her yeşil alanını kendi malı gibi rant alanı görüyor, Validebağ korusu, Kalamış Marina... Devamını Gör

Laplace's Demon

Osmanlının son zamanından bu yana bu ülke kendine bu kadar düşman, bu kadar vatan haini bir yönetim görmedi.

1913

bak yine mağduriyet çıkarmış beynini diktiklerim.Validebağ Korusu halkındır!Sadece bizim olsun kimse gelmesin diyen küçük bir grubun algı operasyonuna kurban... Devamını Gör