Görüş Bildir
Haberler
Üsküdar Belediyesi, İBB'nin Ramazan Etkinliğini Sahte Belgeyle Engellemiş

Üsküdar Belediyesi, İBB'nin Ramazan Etkinliğini Sahte Belgeyle Engellemiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi’nin Mimar Sinan Meydanı’nda İBB tarafından gerçekleştirilmek istenen Ramazan etkinliklerini engellemek için sahte belge ile mahkemeye başvurduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB'nin Üsküdar’daki Mimar Sinan Meydanı’nda geleneksel Ramazan etkinlikleri düzenlemesi Üsküdar Belediyesi tarafından engellendi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Siz niye böylesiniz niye? Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasında ‘konser’ gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti. Yine yalanlar söyleyecekler, inanmayın, gerçeği budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesini, alışkanlık haline getirdiği bu zorbalıktan dolayı kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediyesi konuyla ilgili mahkemeye başvururken, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 

İBB yetkilileri ise Mimar Sinan Meydanı’nda etkinlik gerçekleştirmek Üsküdar Kaymakamlığı’na resmi yazıyla bilgi verildiğini ve resmi yazıda 'konser' ifadesinin yer almadığını, Üsküdar Belediyesi’nin sonradan üretilen imzasız sahte bir belge ile mahkemeye başvurduğunu öne sürdü.

"Konser gürültüsü olmayacaktı"

"Konser gürültüsü olmayacaktı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in iddia ettiği gibi, ne yakındaki hastanede yatanları, ne de kütüphanedekileri rahatsız edecek bir konser gürültüsü olmayacaktı. Geleneksel forma uygun olarak özellikle semai sohbetleri geleneği yeniden hayat bulacak, Zihni Göktay gibi ustaların direklerarası geleneği icra edilecekti”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan programda gündüz 16.00-18.00 saatleri arasında çocuk sokak oyunları, 18.00-18.30 saatleri arasında ney taksimi, 18.30-19.20 arasında kültür ve tasavvuf sohbetleri, iftar sonrası ise tasavvuf dinletisi, bazı günler de geleneksel formuna uygun tiyatrolar yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karara itiraz edildi

Karara itiraz edildi

İBB tarafından yapılan açıklamada ayrıca Üsküdar’da bulunan çarşı binası hariç tüm meydan, rekreasyon, peyzaj ve gezinti alanlarının her türlü hüküm ve tasarruf hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada İBB’nin yetki alanında bulunmasına rağmen, Üsküdar ilçe zabıta ekipleri tarafından meydanın işgal edildiği vurgulandı. 

Alınan bilgiye göre İBB Hukuk Müşavirliği, yürütmeyi durdurma kararına gerekli itirazları yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
28
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın