Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Yıldızlar Tarafından Yazıldığını Bilmediğimiz 23 Popüler Şarkı

etiket Ünlü Yıldızlar Tarafından Yazıldığını Bilmediğimiz 23 Popüler Şarkı

Almila
20.10.2020 - 15:00

Kendi eserlerinde zaten yetenekli olan bu ünlüler başkalarına da yardım etmekten çekinmemiş. 😉

Kaynak: https://bestlifeonline.com/songs-writ...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kenny Rogers ve Dolly Parton - "Islands in the Stream" şarkısı The Bee Gees tarafından yazılmıştır.

The Bee Gees, fanların favorisi bu şarkıyı Ernest Hemingway’in şarkıyla aynı ismi paylaşan romanından esinlenmiştir. Grup üyelerinden Robin ve Barry Gibb’in BBC Radio’ya verdikleri röportaja göre bu şarkı, Marvin Gaye’in söylemesi için R&B türünde yazılmıştır. Daha sonra 1983 yılında Kenny Rogers şarkıyı almıştır ve Dolly Parton’dan ona yardım etmesini istemiştir. Bu şarkı daha sonra Billboard’un En İyi 100 Şarkı sıralamasında 1. olmuştur.

2. Rihanna - "Diamonds" şarkısı Sia ile birlikte yazılmıştır.

Basın ve magazin ile pek haşır neşir olmayan Sia’nın aslında çok başarılı bir şarkı sözü yazarı olduğunu biliyor muydunuz? Beyonce, Britney Spears, Kylie Minogue ve Rihanna gibi şarkıcılara hit şarkılar yazan Sia’nın birlikte yazdığı en ünlü şarkılardan biri Rihanna’nın Diamonds şarkısı. Sia, The New York Times’a verdiği röportajda bu ikonik şarkıyı yazmasının sadece 14 dakika olduğunu açıklamıştır.

3. Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2U [Official Music Video]

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prince 1984 yılında şarkıyı grubu The Family ile yazmış ve söylemiştir ancak pek dikkat çekmemiştir. Daha sonra şarkı 1990 yılında Sinead O'Connor'a verilmiştir. Bu şarkı aslında Prince'in evindeki babasını kaybeden yardımcısı, Sandy Scipioni için yazılmıştır.

4. David Bowie - "Fame" şarkısı John Lennon ile birlikte yazmıştır.

Müzikal ikon David Bowie şarkılarını kendisi kaleme alsa da, müzik endüstrisindeki başka arkadaşlarından da yardım almayı ihmal etmemiştir. Rock and Roll’a Şekil Veren 500 Şarkı listesine giren bu şarkıyı yazmasına John Lennon da yardım etmiştir. David Bowie bir radyo programı ile yaptığı röportajda kendisinin ve Lennon’ın New York’ta yaşarken tanıştığını anlatmıştır.

5. Justin Bieber - "Love Yourself" şarkısı Ed Sheeran ile birlikte yazmıştır.

Benny Blanco ve Justin Bieber’in kendisi dışında 2015 yılının hit şarkısının yazımına Ed Sheeran da el atmıştır. Ed Sheeran, şarkının yayınlanmasından iki yıl sonra Carson Daly ile yaptığı bir röportajda, şarkının aslında kendisi için yazıldığını anlatmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beyoncé - "Irreplaceable" şarkısı Ne-Yo ile yazmıştır.

Beyonce, ikinci solo albümü üzerinde çalışırken çeşitli müzisyenlerden yardım almayı da ihmal etmemiştir. Hatta adeta bir ayrılık marşı olan “Irreplaceable” isimli şarkısını yazarken şarkıcı Ne-Yo’dan da yardım almıştır. Şarkının yayınlanmasından kısa bir süre sonra bu denli kişisel ve güçlü bir şarkıyı paylaştığı için pişman olduğunu açıklamıştır.

7. Johnny Cash - "A Boy Named Sue" şarkısı Shel Silverstein tarafından yazılmıştır.

Doğru gördünüz, Johnny Cash’in en ünlü şarkılarından biri, aslında çocuklara yönelik edebi eserleriyle ünlü şair ve yazar Shel Silverstein tarafından kaleme alınmıştır. Çoğu insanın bilmediği şey ise aslında Shel Silverstein’ın yazar olması dışında bir de şarkı yazarı olmasıdır. Şarkı uluslararası ününü ise Johnny Cash’in 1969 yılında Kaliforniya’da bulunan San Quentin Eyalet Hapishanesi’nde verdiği konserden sonra kazanmıştır.

8. Miley Cyrus - "Party in the U.S.A." şarkısı Jessie J ile birlikte yazmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Disney Channel’daki köklerinden kopmasına yardımcı olan bu şarkı İngiliz şarkıcı Jessie J ile birlikte yazılmıştır. İlk başta şarkıyı kendisi için kaydetmeyi düşünen Jessie J, kendi versiyonu reddedildikten sonra eski Disney Channel starı Miley Cyrus’a vermiştir. Jessie J, Glamour U.K. ile yaptığı röportajda şarkının kendisine bir miktar para kazandırdığını ve üç yıl boyunca evinin kirasını ödemesine yardımcı olduğunu söylemiştir.

9. Kelly Clarkson - "Miss Independent" şarkısı Christina Aguilera ile birlikte yazmıştır.

İki yapımcının dışında bir de Christina Aguilera da “Miss Independent” şarkısının en az bir kısmına yardım etmiştir. Aslında şarkı Aguilera’nın kendi dördüncü albümü, Stripped, için olsa da daha sonra şarkı Kelly Clarkson’ın American Idol sonrası ilk şarkısı olmuştur.

10. Christina Aguilera - "Beautiful" şarkısı Linda Perry tarafından yazılmıştır.

Aguilera’nın “Beautiful” şarkısı 2002’de yayınlandığından beri iç güzellik ve özgüven konularında verdiği mesajlarından dolayı özellikle LGBTQIA+ topluluğunda sayısız ödül kazanmıştır. Bu başarı özellikle Linda Perry’nin 4 Non Blondes isimli grubun açıkça eşcinsel üyelerinden biri olduğunu hesaba kattığımızda oldukça önemli bir başarıdır. Üstelik bu şarkı normalde Pink için yazılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cee Lo Green - "Forget You" şarkısı Bruno Mars ile birlikte yazmıştır.

Bruno Mars’ın şarkı yazma konusundaki başarısı inkâr edilemez. “Uptown Funk” ve 24K Magic” gibi hit şarkılarını hepimiz biliyoruz. Cee Lo Green’in hit şarkısı “Forget You” da Bruno Mars’ın yardımlarıyla yazılmıştır. Green, Entertainment Weekly ile yaptığı bir röportaj sırasında Bruno Mars’ın şarkıyı stüdyoda çaldığını ve ilk duyduğu an kayıt yapmak istediğini belirtmiştir. Ardından Cee Lo Green ve Bruno Mars şarkıyı kaydetmiştir.

12. UB40 - "Red Red Wine" şarkısı Neil Diamond tarafından yazılmıştır.

Reggae türünün popüler şarkısı “Red Red Wine” 1983 yılında ilk çıktığında, UB40 grubunun üyeleri şarkının aslında Neil Diamond tarafından yazıldığının farkında değildi. Grubun uzun süredir üyesi olan Terence Wilson, Billboard’a yaptığı açıklamada şarkının yazarı kısmında “N. Diamond” yazdığı halde bir süre anlamadığını belirtmiştir.

13. Nelly - "Hot in Herre" şarkısı Pharrell Williams ile birlikte yazmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pharrell Williams Gwen Stefani’ye “Hollaback Girl”, Britney Spears’a “I’m a Slave 4 U” gibi hit parçaların yazımında yardım etmiştir ve bunlara ek bir de Nelly’nin “Hot in Herre” şarkısını da birlikte yazmışlardır. Nelly’nin The Fader’a yaptığı açıklamada Pharrell Williams’ın bu şarkısı 2002 yapımı Nellyville isimli albümüne son anda eklenmiştir.

14. Britney Spears - "Till The World Ends" şarkısı Kesha ile birlikte yazmıştır.

Son yıllarda Kesha kendisinin daha ciddi ve aklı başında halini gösterse de, kendi yeteneğinden Britney Spears gibi yetenekli sanatçılara da ödünç vermiştir. “Tik Tok” isimli hit parçanın sahibi Kesha, Britney Spears’ın 2011 yılında çıkardığı ve geri dönüşünü açıkladığı “Till The World Ends” şarkısını yazmasına yardım etmiştir. Şarkının yayınlanmasından bir süre sonra Kesha yaptığı açıklamalarda bu şarkıyı Spears’ın müzikendüstrisine tekrar geri dönme amacı için spesifik olarak yazdığını belirtmiştir.

15. Whitney Houston - "Exhale (Shoop Shoop)" şarkısı Babyface tarafından yazılmıştır.

Babyface tarafından 1995 yılında kaleme alınan “Exhale (Shoop Shoop)” şarkısı Whitney Houston’ın başrolde olduğu Waiting to Exhale filminin müzikleri içindir. Houston odağını filmdeki role vermek istemiştir ve şarkı söylemek pek umrunda olmamıştır. Lakin Babyface, Houston’ın fikrini değiştirmek için onu ikna etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. One Direction - "Little Things" şarkısı Ed Sheeran ile birlikte yazmıştır.

One Direction uluslararası ün kazanmaya başladığı andan itibaren pop yıldızı Ed Sheeran hemen yanı başlarında olmuştur. Ed Sheraan “Little Things” ve “Moments” samimi ve duygusal şarkıları grupla birlikte yazmıştır. Şarkıyı 17 yaşındayken Fiona Bevan adında bir kıza yazmıştır ve sonra kaybetmiştir. Ed Sheraan daha sonra Fiona’ya olayı “Stüdyoda One Direction ile birlikteydim ve şarkıyı onlara çaldım, çok beğendiler” olarak anlatmıştır.

17. Beyoncé - "Halo" şarkısı Ryan Tedder ile birlikte yazmıştır.

Tüm zamanların en sevilen müzisyenlerden biri olan Beyonce, sonsuz başarısına ilerleyen yolda mükemmel takımı toplamayı da başarmıştır. Hit parçalarından biri olan “Halo” isimli şarkısını OneRepublic grubunun üyelerinden Ryan Tedder ile birlikte yazmıştır. Ryan Tedder bu şarkıyı Evan Bogart ile birlikte üç saat içerisinde tamamlamıştır.

18. Diana Ross - "Chain Reaction" şarkısı The Bee Gees tarafından yazılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzik konusunda yeteneğini kanıtlamış olan The Bee Gees, bu harika yeteneklerini zamanla başka ünlülerle de paylaşmayı ihmal etmemiştir. Bu üçlü “Chain Reaction” isimli şarkılarını Diana Ross’a verdikleri halde başarısından emin olmasa da şarkı Billboard’un En İyi 100 listesinde haftalarca kalmıştır. Ayrıca şarkının arka vokallerini de The Bee Gees grubu yapmıştır.

19. Kelly Clarkson - "Breakaway" şarkısı Avril Lavigne ile birlikte yazılmıştır.

Asi gençlerin ikonu olan Avril Lavinge, Amerika’nın tatlı kızlarından Kelly Clarkson’ın hit olan “Breakaway” isimli şarkısını yazmıştır. Şarkının aslında Lavinge’in kendi albümünde olması planlanırken daha sonra Kelly Clarkson’a verilmiştir.

20. Rihanna - "Disturbia" şarkısı Chris Brown ile birlikte yazılmıştır.

2009’da ev içi şiddet nedeniyle ve Chris Brown’ın suçlu olmasıyla sonuçlanan bu ikilinin İlişkisi bitmeden önce Chris Brown, “Disturbia” şarkısını Rihanna ile birlikte yazmıştır. Aslında kendi albümü için yazdığı bu şarkının final versiyonunu dinlediğinde kadın bir vokal tarafından söylenmesinin daha iyi olacağını düşünmüştür ve şarkıyı o zamanki partneri Rihanna’ya vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Bangles - "Manic Monday" şarkısı Prince tarafından yazılmıştır.

Şarkıyı “Christopher” takma adını kullanarak yazan Prince, 1984 yılında şarkıyı grup ile birlikte seslendirmiştir daha sonra şarkıyı yok etme konusunda kararlıdır ancak kaçınılmaz bir şekilde gruba vermiştir. The Bangles grubundan Debbi Peterson’un MTV U.K. ile yaptığı röportajda bazı söylentilere göre Prince şarkıyı Debbi’nin grup arkadaşı Susanna Hoffs’u etkilemek için verdiğini düşünenler varmış ancak Peterson, Prince’in şarkıyı grubu beğendiği için verdiğini belirtmiştir.

22. The Monkees - "I'm a Believer" şarkısı Neil Diamond tarafından yazılmıştır.

Yıllar sonra Smash Mouth bu şarkıyı Shrek filmi için söylemeden önce, şarkının aslında 1966 yılında orijinal versiyonu Neil Diamond tarafından yazılmıştır ve The Monkees tarafından seslendirmiştir. 1967 yılının en çok satan şarkısı olmadan önce Billboard’un sıralamalarında 7 hafta boyunca 1 numara olarak kalmıştır.

23. Fifth Harmony "Sledgehammer" şarkısı Meghan Trainor ile birlikte yazmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fifth Harmony tarafından söylenen bu akılda kalıcı şarkı aslında Meghan Trainor ile birlikte yazılmıştır. Şarkı aslında Meghan Trainor’ın ilk albümünde yer alacakken, Trainor albüme “All About That Bass” şarkısını koyma kararı almıştır. Kendi müzik şirketi şarkıyı aleyhine kullandığı için Meghan Trainor parçayı başka bir müzik şirketine verme kararı almıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın