Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Yatırım Kurumu Açıkladı: Bankalarda Büyük Kâr Artışı Bekleniyor!

Ünlü Yatırım Kurumu Açıkladı: Bankalarda Büyük Kâr Artışı Bekleniyor!

Credit Suisse, Türk bankalarının karlarının 4'ncü çeyrekte yıllık yüzde 194 arttığını tahmin ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bankaların karlılığı artıyor

Bankaların karlılığı artıyor

Credit Suisse, takip ettiği Türk bankalarının karlarının 2021 yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 39 ve 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 194 arttığını tahmin etti.

Credit Suisse, takip ettiği bankalar için kar tahminlerini ortalamada Foreks Haber'in 16 bankanın katılımı ile yaptığı anketlerdeki beklentilerin yüzde 4 üzerinde belirledi. 

2021 dördüncü çeyrekte karını geçen ılın aynı dönemine göre en çok artıran bankanın yüzde 343 ile YKB olduğunu tahmin eden Credit Suisse, YKB'nin dördüncü çeyrekte 3 milyar 392 milyon TL kar elde ettiğini öngördü.

En yüksek kar hangi bankadan bekleniyor?

En yüksek kar hangi bankadan bekleniyor?

Credit Suisse, 2021 dördüncü çeyrekte Türk bankaları arasında en yüksek karı ise 4 milyar 949 milyon TL ile İş Bankası'nın elde ettiğini tahmin ediyor. İş Bankası'nın karının 4'ncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 65 ve yıllık yüzde 204 artması bekleniyor. 

Dördüncü çeyrekte karını bir önceki çeyreğe göre en çok yükselten bankanın ise yüzde 1101 ile Halkbank olması bekleniyor. Halkbank'ın üçüncü çeyrekte 92 milyon TL olan karın 4'ncü çeyrekte 1 milyar 107 milyon TL'ye yükseldiği tahmin ediliyor.

TSKB'nin ise 4'ncü çeyrekte karını bir önceki çeyreğe ve geçen yılın aynı dönemine öre en az artıran banka olmasını bekleyen Credit Suisse, dördüncü çeyrekte Banka'nın karının 305 milyon TL olacağını öngördü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın