Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Psikolog ve Akademisyen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun En Sevilen Kitapları

etiket Ünlü Psikolog ve Akademisyen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun En Sevilen Kitapları

Sena YİĞİT
08.04.2023 - 11:31

Kişisel gelişim kitapları ve televizyon programı ile tanınan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 1990'lardan itibaren Türk insanının duygu, düşünce ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları ile inceleyen Türkçe kitaplar yayımladı. Öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları yapan ünlü Türk psikolog ve akademisyen Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını henüz keşfetmediyseniz listemizde bulabilirsiniz.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

Bu içerik 04.04.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerçek Özgürlük

1. Gerçek Özgürlük

'Dünya bazen kapkaranlık gözükür, insan kendini yapayalnız ve değersiz görür, bu duygular da yaşamın bir parçası. Bence sizin, sizi anlayacak biriyle konuşmaya ihtiyacınız var.'

Bu kitap, gençlik yıllarımı temsil eden üniversite öğrencisi Timur ile yaşlılık yıllarımı temsil eden emekli psikoloji profesörü Yakup Bey arasında geçen sohbetlerden oluşuyor. Bu kitapta, karşılıklı saygı içinde olan iki insanın; yaşamını, ilişkilerini, kendi anlam verme sistemini keşfedişine şahit olacaksınız.

Buraya tıklayın

2. Geliştiren Anne-Baba

2. Geliştiren Anne-Baba

'Yetişen her yeni kuşakla birlikte, onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentiler artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle ailede demokratik bir yapı kurulması şart. Bunun yolu da anne ve babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından kurtulmaları ve onur eşitliğine inanan sağlıklı gelişmiş bireyler yetiştirmeleri.'

Bir kullanıcının yorumu şöyle;

Doğan Cüceloğlu'nun en sevdiğim kitaplarından. Değerler üzerine kurulu bir yaşam için, alın aldırın hediye edin. :)

Buraya tıktık

3. Var mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

3. Var mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri. Seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, şimdi herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Herkes gibi aslında o da hâlâ savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor.

  • Hayatın anlamı nedir?

  • İnsan kendini nasıl geliştirir?

  • Umutsuzluk nasıl aşılır?

  • İçimizdeki öz nasıl ortaya çıkar?

  • Çevremiz bizi nasıl etkiler?

  • Kime akıl danışılır?

  • Yaşam neleri ödüllendirir?

  • Zihin nasıl işler?

  • “Biz” olmak için neler yapılmalıdır? bu soruların yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız.

Buraya tıklayarak ulaşın

4. İnsan İnsana

4. İnsan İnsana

İnsan hayatını mercek altına alıp, insana dair her hikayeden bir anlam çıkarabilen bilgeliğiyle değerli Doğan Cüceloğlu; kimliklerin ötesinde, canların temas içinde olduğu 'insan insana' bir ilişkinin mümkün olduğunu bize hatırlatıyor. Kalıpları tekrarlamaktan kurtulabilmeniz, insan ilişkilerine anlamsal zenginliği ve derinliği getirebilmeniz için iletişim süreçlerini uygun ve etkili bir biçimde uygulamanıza yönelik bilgi ve becerileri sunuyor. 

Bir kullanıcının yorumu şöyle;

İletişimin bütün detaylarına inilmiş. Aktif dinleme nasıl olur onu göstermiş. Bence okunmalı.

Buraya tıklayın

5. Evlenmeden Önce

5. Evlenmeden Önce

Eşler, evlilik öyküsünün mahrem tanıklarıdır. Evliliğinizde hayatınızın en önemli, en mahrem tanığıyla birlikte olduğunuzun farkında mısınız?

Yaşanmış evlilik öykülerinin getirdiği deneyimlerle anlamını bulmuş kavramların rehberliğinde aydınlatıcı, zevkli bir yolculuk sizi bekliyor bizden demesi.

Buraya tıktık

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçimizdeki Çocuk: Yaşamımıza Yön Veren Güçlü Varlık

6. İçimizdeki Çocuk: Yaşamımıza Yön Veren Güçlü Varlık

Bu kitap, içinde yetiştiğiniz ailenin ve yakın çevrenin sizin iç dünyanızı ve şimdiki duygu, düşünüş ve davranışınızı nasıl etkilediğini incelemektedir.

Bir kullanıcının yorumu şöyle;

Harika bir kitap, içinizdeki çocuk sesi ve ebeveyn sesi arasındaki dengeyi bulmanız için yol gösterici bir rehber niteliği taşınıyor. Kesinlikle bu kitabı okuyarak kendinize bir iyilik edersiniz, ufacık da olsa bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum.

Buraya tıklayınız

7. Başarıya Götüren Aile: Sınav Döneminde Ana Babalık

7. Başarıya Götüren Aile: Sınav Döneminde Ana Babalık

Bu kitap, çocuğunun başarılı olması için, 'çok çalış oğlum/kızım' demenin ya da tüm maddi olanaklarını seferber etmenin ötesinde bir şeyler yapmak isteyen ana babalara yol göstermek amacıyla yazılmış.

Her ana baba, okul başarısı için çocuğuna yardımcı olmak ister ama öğrenme sürecinin bilimsel temellerini kavramadan atılacak her adım, iyi niyetli de olsa çocuğu engelleyebilir.

Buraya tıklayarak ulaşın

8. Damdan Düşen Psikolog

8. Damdan Düşen Psikolog

Afrika kabilelerinden birinde bir bebek doğduğunda kabilenin kadınları hep birlikte ormana çekilir, o bebeğe bir şarkı yaparlarmış. Dikkatle gözlemledikleri bebeğin karakteristik özelliklerini ve gücünü ona anlatan bir şarkı. Çok sonra bir gün, hayatla başa çıkmakta zorlanıp da kolu kanadı kırılacak olursa o şarkıyı, yani kendini hatırlasın diye Afrikalı bebek o şarkıyı dinleyerek büyürmüş. Günün birinde o şarkıyı tekrarlayamayacak kadar kendine inancını yitirdiğinde, onu tanıyan biri ona şarkısını çalarmış ıslıkla. Kendini, gücünü, öz halini hatırlar, kendine gelirmiş.

Bu kitap, damdan düşen doktoralı bir psikoloğun, düştüğü yerden doğrulurken kendine mırıldandığı şarkısının gözyaşı ve kahkaha dolu öyküsü.

Buradan ulaşın

9. Savaşçı: Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin

9. Savaşçı: Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin

Bir kullanıcının yorumu şöyle;

Doğan Cüceloğlu; hayatımı değiştiren, güzelleştiren kişidir benim için. Birbirinden kıymetli kitapları ile hayatlarımıza güzellik dokundurdu ancak benim için en önemlisi Savaşçı kitabıdır. Bu kitabı, yaşamına değer verenlerin ve katkı sağlamak isteyenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum.

Buraya tıktık

10. Öğretmenim Bir Bakar Mısın?: Öğretmen'in Gücü Üzerine

10. Öğretmenim Bir Bakar Mısın?: Öğretmen'in Gücü Üzerine

Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği o anın gücünü anlatmaktadır.

Burada ulaşın

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İletişim Donanımları: Keşke’siz Bir Yaşam İçin

11. İletişim Donanımları: Keşke’siz Bir Yaşam İçin

' 'Keşke'siz bir yaşam için kim olduğunu ve ne istediğini bilmek yetmez; varoluşunu yaşamayı ve paylaşmayı da bilmek gerekir. Bir düşünün: Pişmanlıklarınızın çoğunun insan ilişkilerinden kaynaklandığını görürsünüz.'

Bu kitap, ailede, işyerinde ve toplumda sağlıklı insan ilişkilerine önem veren, 'keşke'siz bir yaşam isteyen insanlar için yazıldı; yaşamınızın sonunda, 'Keşke kendi hayatımı yaşayabilseydim!' dememeniz için...

Buraya tıktık

12. İnsan ve Davranışı: Psikolojinin Temel Kavramları

12. İnsan ve Davranışı: Psikolojinin Temel Kavramları

Türkiye'de psikoloji alanında büyük bir boşluğu dolduran ve öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak olan İnsan ve Davranışı, her çağdaş insanın bilmesi gereken modern psikolojinin temel kavramlarını ilk kez Türk bilim adamlarının katkılarıyla ve Türk toplum yapısının özellikleriyle kaynaştırarak sunuyor.

Buraya tıklayın

13. Öğretmen Olmak: Bir Can'a Dokunmak

13. Öğretmen Olmak: Bir Can'a Dokunmak

Eğitim ve öğretmenlik hakkında bugüne kadar biriktirdikleri kuramsal, tarihsel ve güncel fikirlerini paylaşmak üzere bir araya gelen Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan, uzun soluklu bir yol arkadaşlığı kurdular. Yaklaşık bir yıla yayılan bir zaman dilimi içinde, sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 'öğretmen'i konuştular, tartıştılar ve bütün bu kayıtları, elinizdeki kitabın malzemesini teşkil edecek şekilde düzenlediler.

Buradan ulaşın

14. ‘Mış Gibi’ Yetişkinler: Yetişkin Çocuklar

14. ‘Mış Gibi’ Yetişkinler: Yetişkin Çocuklar

'Ne demek 'mış gibi' yaşam? Düşüncelerinin arkasındaki niyetin farkında olmayan, sözü, gözü, davranışı birbirine uymayan insanların yaşamı demek. 'Böyle insanlar var mı?' diye sorarsanız, çevrenize bir bakın!'

Bu kitap, aslında bildiğimiz, ancak üzerinde düşünme gereğini pek duymadığımız bir öyküyü anlatıyor. Bu öykünün kahramanlarını tanıdıkça çocukluğumuzu, ailemizi, çevremizdeki insanları ve en önemlisi kendimizi de daha iyi anlayacağız.

Buraya tıklayın

15. Bir Kadın Bir Ses: Türkiye'de Bir Kadının Varolma Savaşı

15. Bir Kadın Bir Ses: Türkiye'de Bir Kadının Varolma Savaşı

Toroslar'ın bir köyünde doğan Saniye'nin zorluklar, engeller, imkansızlıklar ve acılarla dolu öyküsü, aynı zamanda toplumumuzdaki birçok kadının da ortak kaderi.

Bir kullanıcının yorumu şöyle;

Cidden kitabı okuduktan sonra iki gün etkisinden çıkamadım. 'Ne hayatlar var.' diyeceksiniz.

Buraya tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Korku Kültürü: Niçin “Mış” Gibi Yaşıyoruz?

16. Korku Kültürü: Niçin “Mış” Gibi Yaşıyoruz?

'Ben' değil 'biz' diyen güçlüdür. Toplum olarak 'biz' kimliğimizi keşfetmek ve yaşamak zorundayız. Barış, huzur, üretim, gelişme içinde özgürce yaşamamız, 'biz' diyebilmemize bağlı. Evinin temizliğine titizlikle dikkat ettiğimiz halde, nasıl oluyor da yollarda, kaldırımlarda, parklarda, kumsalda arkamızda bir çöplük bırakıyoruz? 

'On günlük bir Türkiye yolculuğunda günlük gözlemlerle bu ve benzer soruların cevabını bulmak için bir sohbet oluşturduk. Üç kişiydik; ben Doğan, bu kitabın yazarı; Timur, tatil için Amerika'dan gelen otuz yaşlarında oğlum ve Arif öğretmen. Neden 'sadece ben' demenin ötesinde 'biz' diyemediğimizi anlamaya çalıştık. Neler keşfettiğimizi merak ediyorsanız, buyurun sohbetimize siz de katılın.'

Buraya tıktık

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın