Görüş Bildir
Haberler
Her Yaştan Çocuk İçin En Güzel Okuma Kitapları

etiket Her Yaştan Çocuk İçin En Güzel Okuma Kitapları

Selen Simsek
13.02.2023 - 15:48

Kitap iyileştirir. Ülkece içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, çocuklarımızın ruh sağlığı için onları televizyondan uzaklaştırıp, kitaplara yönlendirmek en doğrusu olacaktır.

Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıracak en güzel kitapları sizin için bir araya getirdik. Her yaştan çocuk için bir kitap bulabileceğiniz, okunması gereken en güzel kitapları sizin için listeledik.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

Bu içerik 13 Şubat 2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevginin Gücü

1. Sevginin Gücü

Okumayı sevdirmek için en iyi dönem erken çocukluk dönemi. İyi alışkanlıklar hep ufakken kazanılır. Bu da erken çocukluk dönemi için ideal bir kitap. Konusu olsun, çizimleri olsun okumayı sevdiren bir kitap.

İş Bankası Yayınları'nın çıkardığı 'Sevginin Gücü' kitabın fiyatı 41 TL.Fiyatı 41 TL.

Almak isteyenler için burada.

'4 yaşındaki kızıma çok severek okuduğum bir kitap, resimleri çok güzel anlatımı çok keyifli. Arkadaşlık ve sevginin birleştirildiği, anıların önemini anlatan bir kitap iyi ki almışım diyorum :)'

2. Ters Olan Bir Şeyler Var! - Eğlenceli Ara Bul Kitabı

2. Ters Olan Bir Şeyler Var! - Eğlenceli Ara Bul Kitabı

Çocuk kitapları arasında en çok satan kitap bu. Aslında bu bir kitaptan daha fazlası. Okumayı sevdirmenin yanı sıra dikkat gelişimine de katkısı büyük.

Çocuklar bu kitabı okurken hem eğlenecek hem de yanlışları bularak gündelik hayatta ne kadar çok şey bildiklerini görecekler. Yetişkinler de çocuklarla birlikte yanlışları tahmin ederek çözüm sayfasından kontrol edebilirler.

Çözüm sayfaları kitabın sonunda!

Fiyatı 22 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Bu kitaba tesadüfen denk geldim ve ben bir yetişkin olarak bile bu kitabı sevdim. Okul öncesi dönemdeki bir çocuk için kitaplarda aradığım olmazsa olmaz tüm özellikler bu kitapta var. Bu özelliklerden bazıları dikkat gelişimine, çocuğun kendini ifade becerisine katkısının olup olmadığıdır. Bu kitap çocuğunuzun gelişimine her iki alan için de harika yaratıcı resimleriyle ve iyi kurgulanışıyla katkıda bulunacaktır.'

3. Zaman Bisikleti

3. Zaman Bisikleti

Zaman için dolaşabilen bir bisikletiniz olmasını istemez miydiniz? Bisikletinize atlayıp, eski çağlara kadar gidip dünyamızın ilk günlerinde yaşayan insanları yakından görmek hoşunuza gitmez miydi? Yağmur ile Damla, işte böyle bir zaman bisikleti icat eden iki kardeş. Değişik bir bisiklet bu. Babalarıyla birlikte sık sık bisiklete atlayıp eski çağlara gidiyorlar. 

Zamanda yolculuk yapabileceğiniz 'Zaman Bisikleti' kitabının fiyatı 55 TL.

Bu kitap, okumayı öğrenmiş çocuklar için harika. İçinde görsel yok. O yüzden 8 yaş ve üzeri diyebiliriz.

Almak isteyenler için burada.

'Bir çok kitabı kızımla beraber okurum. En güzel yazanlardan birisidir Bilgin Adalı. Argo olmaz kitaplarında. Ben denk gelmedim hiç. Zamanda yolculuk yapıyor. Eskilere götürüyor çocukları. Meraklı kızları ile yaptıkları yolculukları anlatıyor Seri’nin üç kitabı da alınıp okunabilir.'

4. Yazıyı Bulan Çocuk

4. Yazıyı Bulan Çocuk

Bu kitabı kahramanı Beyaz Bulut'tan dinleyelim isterseniz: 'Ben Beyaz Bulut! Hiç alçak gönüllülük etmeyeceğim; bugün elinizdeki bu kitabı okuyabiliyorsanız, bunda benim büyük bir payım var. Çünkü insanlık tarihinde yazıyı bulan ve kullanan ilk kişi benim. Bu kitapta yazanlarsa işte benim hikâyem. Bir geyik böceğinin peşinde başıma gelenler.' 

Sinan Yaşar, Yazıyı Bulan Çocuk'la bizleri Sümerler'in yaşadığı döneme, ilk şehir devletlerine, gündelik hayatın henüz doğadan kopmadığı, büyük keşiflerin yapıldığı çağlara götürüyor ve tarih, bu sürükleyici macerayla Sümer'de başlıyor...

Geçmişe keyifli bir yolculuk yapacağınız 'Yazıyı Bulan Çocuk' kitabının fiyatı 53 TL.

Almak isteyenler için burada.

5. Küçük Prens

5. Küçük Prens

Sadece bir çocuk kitabı değil, gelmiş geçmiş en güzel kitaplardan. 7'den 70'e ara ara herkesin okuması gerekenlerden.

Uçağını Sahra Çölü’ne indirmek zorunda kalan bir pilot, orada küçük bir çocukla karşılaşır. Adı Küçük Prens’tir. Çocuk ona üç yanardağın ve muhteşem bir çiçeğin var olduğu gezegeni hakkında büyülü ve inanılmaz öyküler anlatır. Ve eşsiz bir dostluğun süregideceği bir serüven başlar. 

Yazarın kendi resimleriyle hayat bulan eser, küçük bir çocuğun saf ve koşulsuz dünyasından büyüklerin dünyasına bir bakışı yansıtır. Onun kendi küçük evreninde hayat bulan değerlerin büyükler tarafından anlaşılması zordur. Küçük Prens büyükleri anlamaya çalışırken aslında bir yandan da sistem eleştirisi yapar, dolayısıyla da Saint-Exupéry büyüklerin ne çok boş ve anlamsız değerleri olduğunu öğretir kimi zaman.

Dünya edebiyatının en bilinen eserlerinden biri Küçük Prens'in fiyatı 16 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Bugüne dek okuduğum en güzel eserlerden biridir. Günlerce etkisi altında bırakmıştı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kitaplardan Korkan Çocuk

6. Kitaplardan Korkan Çocuk

'Yüreğinin Götürdüğü Yere Git' adlı kitabıyla ülkemizde çok sevilen Susanna Tamaro, çocuklar için de kitaplar yazdı. Kitaplardan Korkan Çocuk, onun en sevilen çocuk kitabı. 

Küçük Leopold, daha sekiz yaşındadır, gerçekten de kitaplardan çok korkmaktadır. Her yıl olduğu gibi sekizinci doğum gününde de, annesiyle babasının getirdikleri armağan paketini heyecanla açar, ne yazık ki, o çok sevdiği, sahip olmak için can attığı bir çift koşu ayakkabısı yerine parlak kaplı iki kitapla burun buruna gelir. Hıçkırarak ağlamaya başlar. Kitapları öfkeyle yere fırlatır, gider odasına kapanır. Annenin babanın üzüntüsü büyüktür. Leopold de kendince haklıdır. Çünkü hangi kitabı açsa kara kara harfler, kara kara lekeler havalarda uçuşmakta, çocuğun başı dönmektedir. Oğullarının bu kitap korkusu hastalığını yenmek için annesi babası çareler ararlar, onu doktora götürürler, cezalandırma yoluna başvururlar. Sonunda Leopold, çareyi evden kaçmakta bulur. Kitabın büyüleyici yanı da, onun evden kaçmasıyla başlıyor.

Fiyatı 49 TL.

Almak isteyenler için burada.

'8 yaşındaki oğluma aldım 1 günde okuyup bitirdi, çok beğendi.'

7. Uçan Sınıf

7. Uçan Sınıf

Erich Kastner, çocuklar için de, büyükler için de yazan Almanya'nın ünlü yazarlarından biri. Uçan Sınıf'ın kahramanları, yatılı bir okulun çocukları. 

'Yılbaşına az bir zaman kalmıştır. Çocuklar, Uçan Sınıf adında bir oyun hazırlamaya karar verirler. Ne var ki çalışmaları yarım kalır. Çünkü bir başka okulun öğrencileri, hem oyunda rol alan oyunculardan birini, hem de çocukların alıştırma kitaplarını kaçırmışlardır.'

Kastner'in 'Yazdığım en iyi kitap' dediği Uçan Sınıf kitabında yazar, çocuklar arasındaki dayanışmanın, sıkı bir arkadaşlığın gücüyle yaşamın zorluklarını alt etmenin güzel bir örneğini veriyor.

Fiyatı 67 TL.

Almak isteyenler için burada.

**Satın alacağınız kitabın baskısı görseldekinden farklı olabilir.

8. Son Ada'nın Çocukları

8. Son Ada'nın Çocukları
quizizz.com

Zülfü Livaneli'den genç okurlara evrensel ve zaman ötesi bir başyapıt. Barış ve özgürlük uğruna bir diktatöre karşı verilen mücadelenin hikayesi.

Almak isteyenler için burada.

9. Bunun Adı Findel

9. Bunun Adı Findel

Çocukta dil konusuna yeniden farkındalık yaratacak, onu araştırma yapmaya, proje geliştirmeye ve öğrendiği her yeni şeye eleştirel gözle bakmaya özendirecek, çok ödüllü bir roman bu.

Fiyatı 58 TL.

Almak isteyenler için burada.

'10 yaşındaki kızımla birlikte okuduk, çok güzel bir kitap.'

10. Martıya Uçmayı Öğreten Kedi

10. Martıya Uçmayı Öğreten Kedi

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi kitabı, sımsıcak hikayesiyle çocuklara sevginin ne kadar önemli olduğunu aşılıyor. Martıya Uçmayı Öğreten Kedi kitabının konusu, birbirinden çok farklı iki canlının bir arada yaşayarak birbirini sevip saymasıdır. Luis Sepulveda tarafından kaleme alınan ve 12 dile çevrilen 'Martıya Uçmayı Öğreten Kedi' kitabını, küçük büyük herkes severek okuyabilir.

Fiyatı 59 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Özellikle ilkokul 4. sınıftan itibaren tüm çocukların okumasını rahatlıkla önerebileceğim harika bir kitap. Çevre bilinci ve canlıların yaşamı olmak üzere birçok güzel konuya dikkat çekiyor. Kitabın dili ve anlatımı da mükemmel. Sanatsal bir çocuk kitabı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Abartma Tozu

11. Abartma Tozu

Kaleme aldığı eserlerle büyük küçük herkesin kalbini çalan yazar Şermin Yaşar, Abartma Tozu kitabında da okurlarını bir yandan güldüren bir yanda da sorgulatan bir anlatım benimsemiştir. Abartma Tozu kitabının her sayfasında günümüz insanının abartılı hallerini bulabilirsiniz. Ayrıca eserde günümüz dil sorunlarına da yer verilmiştir. Her yaştan okurun keyifle okuyacağı ve farkındalık kazanacağı muhteşem bir kitap.

Fiyatı 50 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Kitap okumayı sevmeyen bile bu kitabı okuyor :)'

12. Charlie'nin Çikolata Fabrikası

12. Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Çok keyifli ve derslerle dolu bir eser...

Fiyatı 64 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Herkesin evinde bulunması gereken bir eser.'

13. Canı Sıkılan Çocuk Ege'de

13. Canı Sıkılan Çocuk Ege'de

Çocuk edebiyatının ödüllü yazarı D. Ege Göçmen'den yeni bir kitap daha! Canı Sıkılan Çocuk Ege'de...Hayat sürprizlerle doludur! En sıkıcı bulduğunuz durumlarda bile...

Fiyatı 33 TL.

Almak isteyenler için burada.

14. Uzayın Sırrı - Kara Delik

14. Uzayın Sırrı - Kara Delik

Evrende yalnız mıyız? Başka gezegenlerde de yaşam var mı? Kara delikler bize uzaklara ulaşma şansı tanır mı?

Uzay maceraları hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Fiyatı 52 TL.

Almak isteyenler için burada.

15. Sihirli Mozart

15. Sihirli Mozart

Göknil Özkök, Mozart'ın yaşamını çocuklar için bir masala dönüştürüyor! Sihirli Mozart, büyük bestecinin çocukluğunu ve gençliğini anlatıyor; dehanın büyük eseri 'Sihirli Flüt'ün kazandığı başarıyla son buluyor. 'Bir gün, bir yerlerde onun müziğini duyduğunuzda, yıldızlardan bize çocuksu bir kahkaha attığını düşleyin. Mozart aramızda değil. Ama müziği çalındıkça ve dinlendikçe, bizimle yaşamaya devam edecektir' diyor Göknil Özkök.

Fiyatı 40 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Güzel bir kitaptı. Oğlum elinden düşürmeden okudu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İlk Öyküler - Jack ve Fasulye Sırığı

16. İlk Öyküler - Jack ve Fasulye Sırığı

Çocuklara okumayı sevdiren, haraketli bir kitap. Hem hikayesi güzel hem de hareketli.

Fiyatı 45 TL.

Almak isteyenler için burada.

'1. Sınıf kuzum rahat okuyabiliyor, oğlum ise 4 yaşında bayıldı.'

17. Ay'ı Kim Çaldı?

17. Ay'ı Kim Çaldı?

Berk, geceleri gökyüzünü pırıl pırıl aydınlatan Ay’a hayrandır. Ay’a bakarak uykuya dalarken güzel hayaller kurar. En büyük hayali de astronot olmaktır. Ama bir gece, bir de bakar ki, gözkyüzü bomboş, Ay’ın yerinde yeller esiyor. Büyük bir üzüntüye kapılan Berk, Ay’ı birilerinin çaldığını düşünüp aramaya koyulur. 

'Ay’ı Kim Çaldı?' Helen Stratton-Would’un ilk kitabı.

Fiyatı 22 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Sebebini bilmiyorum 18 aylık bebeğimizin en sevdiği kitap bu oldu. 4 defa aldık, bir süre sonra yırtıldığı için.'

18. Mutlu Su Aygırı

18. Mutlu Su Aygırı

Küçük su aygırıyla birlikte şarkı söyleyip, tropik ormanlardaki macerasına katılmaya ne dersin?

Fiyatı 20 TL.

Almak isteyenler için burada.

'Okuma şeklini istediğiniz gibi değiştirerek defalarca okunabilen bir kitap tavsiye ederim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın