Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Milyarder 70 Milyon Dolarlık Basquiat Tablosu İçin Kripto Para Yoluyla Ödeme Kabul Edeceğini Açıkladı

etiket Ünlü Milyarder 70 Milyon Dolarlık Basquiat Tablosu İçin Kripto Para Yoluyla Ödeme Kabul Edeceğini Açıkladı

Ali Aydemir
04.03.2022 - 10:30

The Wall Street Journal’ın haberine göre Japon milyarder Yusaku Maezawa, Jean-Michel Basquiat'ın 'İsimsiz,1982' isimli tablosunu İngiliz müzayede evi Phillips ile birlikte açık artırmada satacak. Aynı zamanda sanat meraklısı bir koleksiyoner olan Yusaku Maezawa, şeytani figürlere sahip Basquiat tablosunu bu bahar Phillips'te açık artırmada satacağını açıkladı. Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzaya çıkan milyarderin yeni hamlesi...

Uzaya çıkan milyarderin yeni hamlesi...

Yusaku Maezawa yani yakın zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu'na roket atan milyarder, Jean-Michel Basquiat'ın ödüllü tablolarından birini bu baharda açık artırmayla yaklaşık 70 milyon dolara satacağını açıkladı. Üstelik ödemeler kripto paralar yoluyla da yapılabilecek. Bu girişimle dünyada milyarderlerin de kendilerine farklı dertler edindiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda sanatın gücü de kripto para piyasasıyla birleşiyor ve katlanarak artıyor.

Japon iş insanı ve koleksiyoner milyarder Yusaku Maezawa, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yaptığı yolculukla uzaya giden milyarderler arasına girmişti.

Jean-Michel Basquiat'ın söz konusu eseri ise 1982 tarihli "İsimsiz,1982"

Aykırı ressam Basquiat, 1980'lerde öne çıkan ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden biri haline gelen Afroamerikan neo-ekspresyonist bir ressamdı.

Aykırı ressam Basquiat, 1980'lerde öne çıkan ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden biri haline gelen Afroamerikan neo-ekspresyonist bir ressamdı.

Andy Warhol’la olan dostluğu, Madonna’yla ilişkisi, evden kaçıp sokakları tercih etmesi ve üstün yeteneğiyle sanat dünyasına birçok avangart eser kazandıran Basquiat'ın milyarder Yusaku Maezawa tarafından 2016 yılında yine bir açık artırmadan satın aldığı tablo önümüzdeki günlerde açık artırmaya girecek!

Güçlü ve melankolik!

Güçlü ve melankolik!

Tablo ilk olarak Maezawa tarafından Mayıs 2016 yılında Christie's müzayedesinde 57,3 milyon dolara satın alınmış. Japon moda patronu, Basquiat'ın en ünlü sanat eserlerinden sayılan İsimsiz,1982'nin 'son derece güçlü' ve aynı zamanda 'melankolik' olduğunu söylüyor. İsimsiz,1982 İngiliz müzayede evi Phillips ile açık artırmaya çıkarılacak! Bakalım önümüzdeki günlerde kripto dünyasında daha nelere şahit olacağız...

Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın