Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Müzik Okuyanların En Sık Maruz Kaldığı 12 Cümle

etiket Üniversitede Müzik Okuyanların En Sık Maruz Kaldığı 12 Cümle

cakyz
04.09.2015 - 11:07

Çocukluğunuzdan itibaren müzik sizin hayatınız olmuştur ve üniversitede de bir müzik bölümü kazanmak için deliler gibi çalışmışsınızdır fakat; yine de bu 12 cümleden kaçamayacaksınızdır:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sen şimdi bütün enstrümanları çalabiliyor musun?

1. Sen şimdi bütün enstrümanları çalabiliyor musun?

Sanki müzik okumaya başlayınca insana bir hâl geliyor ve birden tüm enstrümanları çalmaya başlıyordur. Ne bileyim bunun obuası var, cor anglais'si var, timpanisi var, trompeti var, piyanosu var, balafonu var... Hani sen artık notaları filan öğrendin ya, biraz tıngırdatsan her şeyi çalarsın... Bir de 'Neleri çalabiliyorsun?' diye sorup; 'Gitar çalıyorum.' cevabını alınca: 'Ya onu ben de çalıyorum, başka ne çalıyorsun?' gibi cümleler kuranlar var ki, o konuya şimdi hiç girmeyelim.

2. Artık düğünlerden yolunu bulursun sen de. He he...

Bu şakanın çok komik olduğunu düşünen insan içler acısıdır. Çünkü müzik denince aklına ilk olarak bu şakanın gelmesi, müzikle kurduğu en samimi ilişkinin düğünlerden ibaret olduğunu meydana çıkarır. Hiçbir şey sebepsiz değildir...

3. Bir türkü çığır da dinleyelim be...

3. Bir türkü çığır da dinleyelim be...

Bu şaka da çok sık yapılır ve arkadaş ortamlarında gülünür. Şakanın ötesinde bir gerçek payı da vardır ki, eğer müzik okuyorsanız sesinizin de güzel olması beklenir. Belki siz elektroakustik müzik kompozisyonları yapıyorsunuzdur ama yoook! Sesiniz güzel olacak!

4. Peki sen şimdi bitirince ne olacaksın? Öğretmen mi?

Tamam ülkemizin şartları sebep oluyor bu soruya da; belki sen dünyaca ünlü bir müzisyen olmak istiyorsun; ya da belki sokak müzisyeni olacaksın İstiklal'de; yurt dışına gidip bütünleşik doktora yapacaksın falan... Hayata karşı tüm bakış açın saniyenin onda birinde çürür gider.

5. Benim sesim kaç oktav? Ha? Kaç oktav?

Bu soruyu soruyorsan belli ki konuyla uzaktan yakından hiç alakan yok. Peki o zaman neyin peşinde koşuyorsun? Hiç anlamadığın konu üzerinden ego tatmini mi yaşayacaksın? 9 oktav desem: 'Haa evet, benim de ancak öyle olur.' mu diyeceksin? Sen konuş biraz, ben hesaplayacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ben de küçükken keman kursuna gittim ama sonra lise sınavına giricem diye babamgiller yollamadı.

6. Ben de küçükken keman kursuna gittim ama sonra lise sınavına giricem diye babamgiller yollamadı.

Ne yapalım yani? Müzik geçmişin var diye alkış mı tutalım? Yoksa hem onu yaptın, hem de şimdi başka bir işle uğraşıyorsun diye kendimizi geride kalmış gibi mi hissedelim?

7. O değil de, sen şeyi çal şeyi. Barış Manço'dan...

7. O değil de, sen şeyi çal şeyi. Barış Manço'dan...

Hangi enstrümanı çalıyor olursanız olun, birisi çıkıp abuk sabuk bir istekte bulunacaktır. Sanki siz bir müzik setisiniz de o da size cd koyuyor gibi. Bilmeme ihtimaliniz yoktur o şarkıyı. Ha olur da bilmiyorum derseniz de: 'Ne biçim müzisyen.' olursunuz. Arp da çalıyorsan sen bi tıngırdat: 'Senin bana gönlün var gibi gibiiiiğ...'

8. Ee, senin albüm ne zaman çıkıyor?

8. Ee, senin albüm ne zaman çıkıyor?

Bir başka efsane şaka da budur. E albüm yapmayacaksan nasıl müzisyen olacaksın ki? Ses enstalasyonu mu, o nasıl bişey? Yani mesela alışveriş merkezlerindeki müzikler gibi mi? Ha anladım, iyi... Hayırlısı olsun...

9. Ya ne eğlenceli bölümde okuyorsun ya!

Bunun dışardan bakana böyle görünmesinin iki sebebi vardır: Birincisi elbette ki müziği hafife almak, küçümsemek. Derinliği olmayan bir mevzuymuş gibi yaklaşmak. İkincisi ise, ülkemizde pek az insan gerçekten sevdiği ve tutkuyla bağlı olduğu bölümü okuyor olduğu için duyulan kıskançlık. Evet müzik okumak güzeldir ama sevene güzeldir. Yok sen sınıfa girip Winamp'tan müzik açıp kurtlarını dökmek istiyorsan, o başka...

10. Benim de annemin kuzeninin kızı müzik öğretmenliği yapıyor Erzurum'da.

10. Benim de annemin kuzeninin kızı müzik öğretmenliği yapıyor Erzurum'da.

Müzik camiasında baya sıkı tanıdıkları olan bu insan tipinin bu cümleyi ne amaçla kurduğu meçhuldür. İkiniz de müzisyen olduğunuz için Erzurum'la telepatik bir iletişime geçmeniz mi gerekir? Nedir yani?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ben şiir yazıyorum sen de onları bestele.

Artık hayatının ânı gelmiştir. Belki o güne kadar şansı bir şekilde dönmemiştir fakat artık hazırdır. Ne yapmak istediğini bilir ve teklifiyle de sizi onurlandırır. Önünüz açık, alnınız aktır. Haydi, ne duruyorsunuz?

12. Aaa sen parçalarını Youtube'a koysana. Yürür gidersin ordan.

Bu da modern yaşamın getirdiği zekice tavsiyelerden bir tanesidir. Herkes video koyup ünlü oluyor, sen niye olamayasın. Olsana. Bak adam 'İncirler olana kadar' diye parça yaptı nasıl meşhur oldu. Götürürsün parayı valla benden söylemesi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
94
28
15
14
11
8