Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Kendini Keşfetmeni Sağlayacak Bölüm Hangisi?

Üniversitede Kendini Keşfetmeni Sağlayacak Bölüm Hangisi?

Yanlış tercih yüzünden geleceğini çöpe atma!

1. Her şeyden önce, senin alanını öğrenelim…

2. Bunu öğrenmemiz önemliydi. Şimdi artık yavaş yavaş muhteşem sorularımıza geçelim :) Mesela seni bir ilaca benzetecek olsak bu hangisi olurdu?

3. Karakterinle ilgili bir soru daha. Şu kalemlerden hangisi senin karakterini daha iyi yansıtıyor?

4. Şimdi biraz gerçekçi sorularla devam edelim. Bir üniversiteden beklentin şunlardan hangisi. Yani daha doğrusu, sana ne katmasını istersin?

5. Peki şunlardan hangisi, üniversite hayatın boyunca senin uğrak yerin olacaktır?

6. Bir de lisede en sevdiğin dersi öğrenelim!

7. Sana göre dünyayı şunlardan hangisi kurtaracak?

8. Son olarak... Dünyaya damga vurmuş hangi şahsiyet sana daha yakın?

Psikoloji!

Psikoloji!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm Psikoloji: Bu çok net! Çünkü sen zaten doğal bir psikologsun. İnsan sarraflığın doğuştan; ama sende insanları yargılamak asla yoktur. Bol bol dinler, nasihatlarınla insanların yolunu aydınlatırsın. Antidepresanın vücut bulmuş halisin kısaca, tercihlerinde Psikoloji’yi lütfen en başa yaz. Bu yetenek boşa gitmesin :) Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

Makine Mühendisliği!

Makine Mühendisliği!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm Makine Mühendisliği: Bu çok net! Senin oldum olası makinelerle aran iyidir. Zaten en sevdiğin filmlerden bunu rahatlıkla anlayabiliriz. Ama senin için sadece özel ilgi alanı ya da bir hobi değil; üç boyutlu düşünme yeteneğin, analitik ve pratik zekan da seni bu iş için biçilmiş kaftan yapıyor. Geriye sadece eğitimini almak kalıyor :)  Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

Mimarlık!

Mimarlık!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm Mimarlık: Bu çok net! Sende birçok şey bir arada bulunuyor. Mesela analitiksin yani sayısal zekan ve düşünme kabiliyetin üst düzeyde. Ancak çoğu analitik insanda olan, duygusal düşüneme handikapı sende yok. Gizli bir sanatçı da gizli ruhunda. Haliyle de ikisinin birleşimi seni mimariye çıkarıyor. Mimarlık biçilmiş kaftan, bu yetenek boşa gitmesin :) Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

Hukuk!

Hukuk!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm Hukuk: Bu çok net! Çünkü seni diğerlerinden ayıran en karakteristik özelliğin, adalete olan sınırsız inancın. Ama bu adalet inancı içi boş bir inanç değil asla! Yani “adalet önemli” deyip hiçbir şey yapmayanlardan değilsin, elinden geldiğince çabalarsın. Artık bu “Demokles’in kılıcı” durumunu kesinleştirmeye kaldı iş, sen çok iyi hukuk insanı olacaksın, inanıyoruz :) Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

Yazılım Mühendisliği!

Yazılım Mühendisliği!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm Yazılım Mühendisliği: Bu çok net! Sen bir kere çok gerçekçi bir arkadaşımızsın. Varsayımlar, “olsa olsa”lar, net olmayan flu şeyler hiç sana göre değil. Sana sayı olacak, rakam olacak, KOD olacak. Evet evet bulduk kavramımızı: KOD! Kod deyince, yazılım deyince bile için bir hoş oldu. Sen yazılım geliştirici olarak doğmuşsun, geriye sadece bunun okulunu okumak kalıyor:) Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

İngiliz Dili ve Edebiyatı!

İngiliz Dili ve Edebiyatı!

Verdiğin cevaplara göre senin kendini keşfetmeni sağlayacak bölüm İngiliz Dili ve Edebiyatı: Bu çok net! Edebiyata olan ilgin zaten küçük yaşlardan başlamıştır. Herkes ekmeğe “agu” derken, sen dünya klasiklerini çoktan hatmetmiştin. Shakespeare olsun, Virginia Woolf olsun, James Joyce olsun, Beckett falan olsun hep senin alanın. İnglizceye ve daha başka dilleri öğrenmeye de doğal bir yatkınlığın var… E daha ne olsun :) Ama bu dönemde bölüm tercihinin yanında üniversite tercihleri de çok önemli oluyor. Seni; farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı düşünebilen, eleştirel aklı benimseyen ve donanımlı bir birey haline getirecek bir üniversiteye ihtiyacın var. Doğru adres: Doğuş Üniversitesi!..

Siz Doğuş'tan şanslısınız!

Siz Doğuş'tan şanslısınız!
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emrah Şahin

hümanizm seçen sakat var mı acaba

Hera

Makine Mühendisliği! Bildin gibi bişi Makine değil ama mühendis olmak istiyorum.