Görüş Bildir
Haberler
Uludere'de 10 Katır Daha İtlaf Edildi

Uludere'de 10 Katır Daha İtlaf Edildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan vatandaşların sınır kaçakçılığında kullandıkları 10 katır daha itlaf edildi. 

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 vatandaşın yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu (Roboski) köylerinde yaşayanların sınır kaçakçılığında kullanılan katırlar yine itlaf edildi. Daha önce de gündeme gelen katır itlafı için Şırnak Valisi, katırların öldürülmediğini, silah seslerinden korkarak uçurumdan düşmüş olabileceklerini söylemişti.

Konuyla ilgili CHA'ya bilgi veren, Roboski katliamında yakınlarını kaybeden Veli Encü, “Muhtarımızdan aldığımız bilgiye göre farklı noktalardan askerler hedef gözeterek 10’a yakın katırı itlaf etti. 3 katır da yaralı.” dedi.

Katırların öldürülmesinin, devletin Roboski halkına yönelik baskılarının devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu savunan Encü, “Daha önceki katır öldürme olaylarından sonra gerek güvenlik güçleriyle gerek kaymakamlıkla bir görüşme gerçekleştirmiştik. Şırnak Valisi'nin çeşitli açıklamaları olmuştu. Açıklamadan sonra katır saldırıları daha da artı. Valinin açıklaması zaten çok komik açıklamalardı. Açıklamadan sonra dozu daha da artırdı” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0