Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'nın Doğusunda Sıcak Saatler: 'Durum Savaşa Doğru Gidiyor'

Ukrayna'nın Doğusunda Sıcak Saatler: 'Durum Savaşa Doğru Gidiyor'

Ukrayna'nın doğusundaki Rus nüfus ve Rusya yanlılarının ağırlıkta olduğu Donbas bölgesinde (Donetsk ve Luhansk) siviller tahliye edilmeye başlandı. Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri, bölgedeki durumun 'savaşa doğru gittiğini' söyledi. Ukrayna'ya göre ise Rusya, 'tahliye tiyatrosuyla' bölgede istikrarsızlık yaratma peşinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus yanlısı ayrılıkçılar, Donetsk kentinde bir milis lidere ait aracın patladığını öne sürdü. Bu gelişmenin ardından sivillerin tahliye edilmeye başlandığı dile getirildi. 

Rusya yanlısı ayrılıkçılara göre 700 bin kişi Rusya'ya tahliye edilecek.

İlgili haber 👇

Rus yanlısı lider: Her an taarruz başlayabilir

Rus yanlısı lider: Her an taarruz başlayabilir

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Donbass’taki durumun savaşa doğru gidip gitmediği sorusuna, “Evet, maalesef. Her an geniş çaplı taarruz başlayabilir. Her şey buna hazır” dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Ukrayna sabotajcılarının cephe hattını geçerek Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin topraklarına girmeye çalıştıklarını söyleyen Puşilin, bu girişimlerin önlendiğini belirterek, “Ukrayna ordusu, sabotajcılar girebilsin diye cephe hattında zayıf yerlerimizi arıyor. Bunu yabancı askeri uzamanlar onlara öğretti” ifadesini kullandı.

"Taarruza hazırlandıklarını gösteren sabotaj"

"Taarruza hazırlandıklarını gösteren sabotaj"

Donetsk’in merkezinde meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi veren Puşilin, “Evet, bu, taarruza hazırlandıklarını gösteren sabotaj. Evet, Donetsk’in merkezinde Hükümet Binası önünde, Halk Milisi İdare Başkanı Denis Sinenkov’un aracı patlatıldı. Şans eseri Sinenkov yaralanmadı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ukrayna istihabaratından Rusları suçlayan bir açıklama geldi 👇

Ukrayna Dışişleri: "Sivillerin tahliyesi tiyatro" 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik muhabirinin paylaştığı tahliye fotoğrafları👇

Sputnik muhabirinin paylaştığı tahliye fotoğrafları👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

İlerleyen saatlerde Lugansk'taki doğalgaz boru hattında bir patlama gerçekleştiği bildirildi. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
28
21
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fırat

nasıl bir coğrafyadır amk dünyada bir çakış taşı yuvarlansa ilk bizim ayağımıza çarpıyor

biri

Karadenizde bu kıyamet koparken bölgeye denizden tek girişi tutan Türkiye hiçbir masada yok. Emin olun topyekün bir savaş çıkarsa, biz savaşan taraf değil sa... Devamını Gör

Hilal

Sonunda yanan Türkiye olacak çünkü resmen ateşin ortasında kalıyoruz. Kazakistan'a yapılan darbe, ardından Ukrayna ve Rusya'nın hareketlenmesi... Resmen alty... Devamını Gör