Görüş Bildir
Haberler
UEFA'dan Rusya'ya 'Ertelenmiş Diskalifiye' Cezası

UEFA'dan Rusya'ya 'Ertelenmiş Diskalifiye' Cezası

Batuhan
14.06.2016 - 14:24

UEFA , Euro 2016 esnasında taraftarlarının sebep olduğu şiddet olaylarından ötürü 'ertelenmiş diskalifiye' ve 150 bin avro para cezası verdi. Rusya, bir sonraki ihlalde Fransa'daki turnuvadan resmi olarak ihraç edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus taraftarlar, organize gruplar halinde, Marsilya'da İngiliz taraftarlara saldırılar düzenlerken, iki takım arasında Cumartesi akşamı oynanan ve 1-1 berabere tamamlanan maçın ardından da rakip tribünlere girerek şiddet eylemlerine imza atmışlardı. Bu olayların ardından UEFA iki ülkeyi de turnuvadan ihraç etmekle tehdit ederken, Rusya hakkında ise soruşturma açtı.

Soruşturmayı kısa sürede tamamlayan UEFA, Rusya'ya 150 bin avro ceza verirken, ertelemeli ihraç kararı aldı. Buna göre Rus taraftarlar, Fransa'da benzer görüntüler ortaya koymaları halinde takımlarının Euro 2016'dan atılmasına sebebiyet verecekler.

'Ceza abartılı'

'Ceza abartılı'

UEFA'nın kararını değerlendiren Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, kararı abartılı bulduğunu ifade etti. UEFA'nın kararına uyacaklarını kaydeden Mutko, Rusya Futbol Federasyonu'nun itirazda bulunmayacağını vurguladı.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
32
11
9
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

neden hirvatlara ceza yok? Turkler milli marsini soylerken dibindeki hirvatlar islik caliyor, dalga geciyorlardi turklerle?

Ewok The Hutt

Fransızlar, İngilizlere iltimas geçmiş. Taraftarın yaptığı hata yüzünden milli takımı suçlamak fazla taraflı. futbolda yıllardır taraftar sorun çıkarıyor bir... Devamını Gör

Arda Bertan Ergül

Burada öncelikli suç Fransa polisinde. Ama polis işini yapmasa da ortada bir öküz sürüsü var. Rusya finale kadar çıksa her maç bunlar olacak adamlarda yapabi... Devamını Gör

Muhittin Topalak

Rosiskilere dokanmayın. Onlar kime saldiracaklarini iyi bilirler.