Görüş Bildir
Haberler
Ucuz Uçak Bileti Almak İçin 7 Yöntem! Kapsamlı Ucuz Uçak Bileti Kılavuzu

Ucuz Uçak Bileti Almak İçin 7 Yöntem! Kapsamlı Ucuz Uçak Bileti Kılavuzu

Ucuz uçak bileti almak için mutlaka bilmeniz gereken 7 yöntem! Sürekli ve dönemsel olarak kampanyaları takip ederek nasıl ucuz uçak bileti bulabilirsiniz? Sizler için listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl Ucuz Uçak Bileti Alınır?

Nasıl Ucuz Uçak Bileti Alınır?

Gezginlerin muhteşem seyahat fotoğrafları, videoları ve aktardıkları tecrübeleri kadar bizi büyüleyen diğer şey, onların konaklama ve ulaşım fırsatlarını yakalama yetenekleridir. Siz de sık sık seyahate çıkıyorsanız ya da seyahat bütçesinde ulaşım maliyetini belli bir çizgide korumak istiyorsanız, gezginlerin sık sık kullandığı ucuz uçak bileti alma taktiklerini uygulayabilirsiniz. Bu konuda bir profesyonel değilseniz, genellikle gezginlerin uyguladığı ucuz uçak bileti almanın yollarını bir gözden geçirelim.

Esnek Olun!

Esnek Olun!

Eğer bir iş toplantısına, konferansa ya da eğitim amaçlı bir seminere gitmiyorsanız veya izin günlerinizi henüz belirlemediyseniz, seyahat tarihi konusunda esnek olun. Çünkü uçak bileti alırken esnek olmak her zaman en ekonomik çözümlerden biridir. Eğer bir şehri keşfetmeye karar verdiyseniz, seyahat için size en uygun zaman dilimini belirleyerek ilk adımı atın. Ucuz uçak bileti araması yaparken, seyahate gitmek istediğiniz ayı belirterek “tüm ay” seçeneğini tıklayın. Böylece online bilet sistemlerinde, seyahate gitmek istediğiniz ay içinde yer alan tüm uçuş seferlerini görebilirsiniz. Karşınıza çıkacak uçak seferleri listesinden size en uygun uçak biletini seçebilirsiniz.

Uçuş Günü ve Saatini Seçerken Ekonomik Fırsatları Değerlendirin

Uçak bileti alırken tüm ay seçeneği tıklayarak ayın en ucuz uçuş seferlerini bulma ve o günlere tatil planı yapma şansınız olmayabilir. Seyahat tarih aralığınız esnek değilse, gideceğiniz rotadaki en uygun uçak bileti sunan gün ve saatleri seçebilirsiniz. Havayolu şirketlerinin online sistemlerinde ya da uçak bileti uygulamalarında en ucuz günleri arayıp bulabilirsiniz. Fakat uçak biletinin daha ekonomik olacağı günleri bilmeniz daha verimli araştırma yapmanızı sağlayacaktır.

Dünya çapında Salı ve çarşamba günleri düzenlenen uçuş seferlerinin daha uygun olduğu adına söylentiler vardır. Hangi gün uçak biletlerinin en ucuz olacağı konusunda tutarlı bir gerçek olmasa da hafta içi pazartesi- perşembe uçuşları daha uygun fiyatlı seferler sunabilir. Uçuş günlerini belirledikten sonra saatler de ucuz uçak bileti fırsatlarını yakalama konusunda önemlidir. Genelde sabah ve gece uçuşları daha uygun fiyatlı olabilir fakat bu da kesinleşmiş bir durum değildir. Bunun için seyahat yapacağınız günü seçtikten sonra, günün farklı saat dilimlerinde sunulan uçuş seferi fiyatlarını tek tek incelemelisiniz.

Seyahat Planınızı Sezon Dışında Kalan Zamanlar İçin Yapın

Uçak bileti fiyatları büyük ölçüde haftanın gününe ve saatlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Fakat konuya daha geniş bir çerçeveden bakacak olursak, uçak bileti fiyatlarını etkileyen diğer maddenin tatil sezonları ve özel günler olduğunu söyleyebiliriz. Bayramlar, festival zamanları, resmî tatiller ya da yılbaşı dönemi, uçak bileti fiyatlarının artış gösterdiğini fark edebilirsiniz. Özel günlerin dışında coğrafyaya göre değişiklik gösteren yoğun sezonları da dikkate almak gerekir. Herkes yazın bir şeyler yapmak ister bu nedenle yaz mevsiminde Avrupa, Türkiye’nin Ege, Akdeniz ve Karadeniz kesimi yoğun olur. Yani herkesin tatil programı yaptığı zamanlarda uçacaksanız, biletiniz daha pahalıya mâl olabilir. Eğer bir yaz tatili değil, yeni yerler görmek için ekonomik bir gezi planlıyorsanız, sezon dışında kalan, hafta içi günlerini tercih edebilirsiniz. Bu konuda orta yolu bulmak en iyisi. Örneğin; Ege’ye haziran ayının başında, Paris’e ilkbaharda gidebilirsiniz.

Uçak Biletinizi Erkenden Alın veya Rezervasyon Yaptırın

Uçak Biletinizi Erkenden Alın veya Rezervasyon Yaptırın

Ucuz uçak bileti alma konusunda şüphesiz en bilinen taktik budur. Genelde, uçaktaki koltuklar doldukça fiyatlarda artış görülür. Yani en son kalan koltuklar, daha yüksek fiyatlara sahip olur. Özellikle yoğun sezonlarda biletlerin çabucak tükeneceğini düşünürsek, uçak biletini erkenden almanın yararlı olacağını söyleyebiliriz. Seyahat tarihinizden belli bir süre önce (Bu süre birkaç ay ya da birkaç hafta olabilir) satın alınmış biletler, size genellikle ekonomik seçenekler sunar. Eğer henüz seyahat tarihiniz belli değilse ve ucuz uçak bileti fırsatlarını kaçırmak istemiyorsanız, mutlaka uçak bileti rezervasyonu yaptırmalısınız. Çünkü seçtiğiniz sefer özelindeki bilet ücreti, biletin alınması için belirlenen süreler dâhilinde sabitlenir. Opsiyon tarihini geçmeden biletinizi satın alabilir, erken uçak bileti rezervasyonunun keyfini çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havayolu Şirketlerinin Kampanyalarından Haberdar Olun

Havayolu şirketlerinin yıl içinde düzenlediği kampanya dönemlerinden erkenden haberdar olmak da ucuz uçak bileti ile buluşmanın en iyi yollarından biridir. Bu konuda hızlı davranmalısınız çünkü promosyon uygulanan koltuk sayısı kısıtlı olabilir. Kampanyalardan erken haberdar olmak ve promosyonlu koltuk avantajlarından yararlanmak için havayolu şirketlerinin e-posta listelerine kaydolun. Örneğin AnadoluJet gibi uygun fiyat politikasına sahip havayolu firmaları belirli dönemlerde kaçırılmayacak ucuz uçak bileti kampanyalarını sunmaktadır. Bu ucuz biletine sahip olmak için yapmanız gereken en önemli şey! Maillerinizi kontrol etmeyi unutma ihtimalinize karşı, AnadoluJet gibi havayolu firmalarının sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz. Kampanya dönemlerinde sosyal mecralardan da sık sık duyuru yapılacaktır.

Alternatif Rotalar Bulun

Kesinlikle Amsterdam’a gitmek istiyorsanız, Amsterdam’a gitmelisiniz. Fakat ucuz uçak bileti alabilmek için bazen hedef rotaya ulaşmak konusunda fedakârlık yapmanız gerekebilir. Gideceğiniz şehir için düzenlenen uçak seferleri pahalıysa, şehrin yakınındaki lokasyonlara düzenlenen uçak seferlerine mutlaka göz atın. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde bu taktik çok işinize yarayacaktır. Örneğin Amsterdam’a gitmek için ihtiyacınız olan uçak bileti çok pahalı ise Paris uçak bileti fiyatını kontrol edebilirsiniz. Paris’e ucuza uçarak tren ile kolayca Amsterdam’a geçebilirsiniz. Aynı stratejiyi İstanbul’a dönecekseniz İstanbul uçak bileti için de kullanabilirsiniz. 

Eğer gitmek istediğiniz yeri henüz belirlemediyseniz, uçak bileti kampanyasının geçerli olduğu şehirlerden en ucuz uçak bileti imkânı sunan rotalardan birini değerlendirebilirsiniz. Biraz çılgınca fakat seyahatçi olmak da biraz çılgın olmayı gerektirmez mi?

Mil Biriktiren Banka Kartlarını Tercih Edin

Eğer sık sık seyahat ediyorsanız, bir mil biriktiren banka kartına sahip olmalısınız. Harcamalarınızla mil biriktiren kartlar sayesinde, uçak biletinizi en avantajlı yoldan satın alabilirsiniz. Hatta bazı kartlar, yarı mil sayıları ile uçuş yapmanızı bile sağlar. Eğer kredi kartı kullanıyorsanız, bu yolu bir değerlendirin deriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın