Görüş Bildir
Haberler
Üç Atletimiz Daha Dopingli Çıktı: Elvan Abeylegesse, Gamze Bulut ve Songül Konak'a Men Cezası

Üç Atletimiz Daha Dopingli Çıktı: Elvan Abeylegesse, Gamze Bulut ve Songül Konak'a Men Cezası

Doping yaptıkları saptanan milli atletlerden Elvan Abeylegesse'ye 2, Gamze Bulut ve Songül Konak'a ise dörder yıl men cezası verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Elvan Abeylegesse'nin 2 olimpiyat gümüş madalyası ve bir dünya şampiyonası gümüş madalyasını elinden aldı.

Elvan, 2007 Dünya Şampiyonası'nda 10 bin metrede, 2008 Pekin'de 5 bin metre ve 10 bin metrede gümüş madalyalar kazanmıştı.

Abeylegesse, dopingin tespit edildiği 2015 Eylül ayından geçerli olmak üzere 2 yıl men cezası aldı. Milli atlet, bu yıl eylül ayında yeniden pistlere dönebilecek.

Gamze Bulut'a 2020'ye kadar men

Gamze Bulut'a 2020'ye kadar men

2012 Londra Olimpiyatları 1500 metre yarışında gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'un bu derecesi ve madalyası ile 2012 Avrupa Şampiyonası’nda yine 1500 metrede kazandığı gümüş madalya elinden alındı. Gamze Bulut, 2020 yılında pistlere dönebilecek.

Songül Konak'a da dört yıl men

Songül Konak'a da dört yıl men

Kadınlar 1500 metre disiplininde yarışan bir diğer Türk atlet Songül Konak ise 19 Haziran 2016'dan itibaren 4 yıl ceza aldı ve 17 Mayıs 2015'den beri katıldığı yarışmalardan diskalifiye edildi.

Bu olay sosyal medyada da yankı buldu

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
53
20
16
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Han

Arkadaşlar sporculara kızıyorsunuz da bu işler öyle olmuyor. Sporcu eczane ye gidip bir paket doping alabilir miyim demiyor. Bu işleri antrenör ve doktor yas... Devamını Gör

Fatih Gülpınar

sana katılmıyorum.Ülkenin genelinde olduğu gibi sen de wada bizi sevmiyor a bağlamışsın.Önce sporcu kendine bakacak.Sen milli sporcu olmuşsun.yediğin yemek b... Devamını Gör

BwK

yetkililer iyi baksınlar sabah kahvaltısındaki domatesten hıyardan almışlardır o dopingi o kadar GDO'lu gıda verirseniz bu millete olacagı bu aq ne yesek ya... Devamını Gör

Umut E....

Çok şükür Acun'umuz var. Seneye Survivor'a katılırlar, daha çok para kazanırlar.