Görüş Bildir
Haberler
Uber, Yemek Teslimatı Yapacak

Uber, Yemek Teslimatı Yapacak

Onedio Medya
05.03.2016 - 10:41

ABD’de Los Angeles bölgesinde hizmet veren yeni uygulama, aslında Uber’in daha önce denemesini yaptığı bir alanda hizmet veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araç tedarik uygulaması Uber daha önce de yemek servisi yapmayı denemişti ancak o denemede Uber sadece seçilmiş az sayıda menünün teslimatını gerçekleştiriyordu. Bu menüler de çoğunlukla çalışanların öğle yemeği arasında tercih ettiği sandviç ve içecek seçeneklerinden oluşuyordu.

Uber’in yeni uygulaması UberEats ise çok sayıda restoranın tüm menülerini kapsıyor. Müşteri siparişini verdikten sonra bir Uber taksisi söz konusu restorana yöneliyor, bu sırada siparişi hazırlayan restoran paketi şoföre teslim ediyor ve Uber aracı paketi alıcısına götürüyor. Müşterilerin bu hızlı servis için Uber’e standart olarak 5 dolar ödemesi gerekiyor.

Ayrıca Uber, rakip ulaştırma servislerinin aksine, şehrin bir ucundan diğerine gönderim de yapmıyor. Yani UberEats müşterileri, sadece kendi semtlerindeki restoranlarından sipariş verebiliyorlar. Böylece yemeklerin hızlı, lezzetli, taze kalmasını sağlarken, kendi ulaşım maliyetini de minimumda tutuyor.

UberEats modeli başarılı olursa, Uber’in uygulamayı araçlarının etkin olduğu diğer şehir ve ülkelere de götürmesi bekleniyor.

Eurasia Diary

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mert81

yemek sepeti'nden tek farkı yemekleri restaurantlar yerine uygulamanın kendisi getiriyor üstüne de her siparişte 5 dolar kitliyor. bu mu yani?