Görüş Bildir
Haberler
U2'nun Solisti Bono 'Yılın Kadını' Ödülünü Aldı

U2'nun Solisti Bono 'Yılın Kadını' Ödülünü Aldı

Moda dergisi Glamour'un geleneksel olarak her sene verdiği 'Yılın Kadını' ödülü bu sene İngiliz şarkıcı Bono'nun ödülü alabilmesi için 'Yılın Adamı' ödül olarak değiştirildi. 56 yaşındaki şarkıcı tüm dünyada kadınlara yönelik ayrımcılığın sona ermesi için yaptığı çalışmalar ile bu ödüle layık görüldü.

Glamour Dergisi'nin her sene dağıttığı onu ödülleri arasında yer alan 'Yılın Kadını' ödülü, bu seneki törene özgü olarak 'Yılın Adamı' olarak değiştirildi. Bunun sebebi ise rock grubu U2'nun İrlandalı solisti Bono'ya ödülün verilmesi. Bono, son yıllarda dünya genelinde kadınlara yönelik uygulanan ayrımcılığa karşı yaptığı çalışmalar ve son olarak bu sene başlattığı Poverty is Sexist (Yoksulluk Cinsiyetçidir) kampanyası sayesinde bu ödüle layık görüldü.

"Eminim ki bu ödülü hak etmedim ama..."

"Eminim ki bu ödülü hak etmedim ama..."

Bono, ödülünü 14 Kasım'da Los Angeles'ta düzenlenecek törenle alacak. Ünlü şarkıcı, bu şansı kendisine verdikleri için onur duyduğunu ifade ederek, 'Eminim ki bu ödülü hak etmiyorum. Ancak kadınların toplumsal hakları ve cinsiyet eşitliği bu uğurda kadınlarla beraber savaşan erkeklerin katkısı olmadan kazanılamaz. Bu sorun hepimizin problemi ve taşın altına elimizde birlikte koymalıyız' ifadelerini kullandı.

Tepki gösterenler de oldu

Ödülün Bono'ya verilmesini destekleyenler olduğu gibi eleştirenler de oldu.

Örneğin komedyen Travon Free, 'Glamour Bono'yu ataerkil yapıya karşı ödül vermenin işin amacına aykırı olduğunun farkında mı acaba?' diye sordu.

Bir diğer Twitter kullanıcısı, 'Bono yılın kadını listesinde. Gerçekten de 3,7 milyar kadın içinden ödüle layık birisi çıkamamış' diyerek tepkisini ifade etti.

Glamour editörü: "Eski kafalı olmamak gerek"

Glamour editörü: "Eski kafalı olmamak gerek"

Derginin editörü Cindi Leive ise yaptığı açıklamada, 'Uzun süredir dergi olarak yılın erkeğini seçmek istiyorduk. Ayrıca popüler bir rock şarkıcısının kadınların hakları için fedakarca çabaladığını görmenin bu ödülü vermeye değeceğini düşündük' şeklinde konuştu.

Leive ayrıca 'olaylara eski kafalı yaklaşmamak gerek. Kadınlar için harika işler başaran birçok erkek de var. Bono da onlardan birisi' dedi.

Glamour'un 2016 Onur Ödülleri'ni alanlar arasında IŞİD'in kaçırdığı Nadia Murad ve IMF Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de var

Glamour'un 2016 Onur Ödülleri'ni alanlar arasında IŞİD'in kaçırdığı Nadia Murad ve IMF Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de var

Nadia Murad

Glamour'un 2016 Onur Ödülleri'ni alan diğer isimler moda tasarımcısı Miuccia Prada, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IŞİD'in kaçırdığı ve hayatta kalan Nadia Murad, Black Lives Matter aktivistleri Patrisse Cullors, Alicia Garza ve Opal Tometi ile büyük beden model ve vücut aktivisti Ashley Graham.

Sputnik, BBC Türkçe

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
15
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican Türkkollu

Feminizmin kadınlara eşit haklar verilmesi için mücadele olduğunu söyleyip ödülü erkeğe verdiler diye köpüren iki yüzlü şarlatanlar en büyük cinsiyetçiler de... Devamını Gör

Hoshimi hanaya

Ciddi ve takıntılı bi şekilde bu adama aşığım... Kalbim yine cızzzz oldu bono başlığını görünce onedio da. Teşekkürler!!

Hoshimi hanaya

Yaptığı müthiş bi şey gelip burda aman ne saçma demeyin lütfen en azindan farkindalik yapmaya calisiyor destek veriyor!

Şebnem G.

Dünyada kalan son kadın olsam belki ben alabilirdim diyeceğim, adam bu şansımı bile elimden aldı ahgagaahajhagh