Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da Mavi Tik Almak Hâlâ Önemli mi? Paralı Sistem Sonrası Ne Anlamı Kaldı?

Twitter'da Mavi Tik Almak Hâlâ Önemli mi? Paralı Sistem Sonrası Ne Anlamı Kaldı?

Elon Musk'ın sosyal medya devi Twitter'ı satın almasıyla birlikte platformda neredeyse her şey değişti. Twitter-Musk durumu oldukça komplike ve bir o kadar da garip bir hal aldı. Musk'ın yeni Twitter vizyonu hakkındaki ilk paylaşımları aboneliğin ve mavi onay rozetinin ücretli olmasıydı. Ancak parayı veren herkesin mavi tik alması bazı dengeleri değiştirdi. İlk olarak bir kaosla başlayan bu değişim şimdi de eski albenisini kaybetme eğilimi gösteriyor. Peki hala Twitter'da mavi onay rozeti almak havalı bir şey mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak temellerle başlayalım. Twitter'da mavi onay rozeti nasıl alınır?

İlk olarak temellerle başlayalım. Twitter'da mavi onay rozeti nasıl alınır?

Twitter'da eskiden tanınmış kişiler onay rozeti alabiliyordu. Bu bir ücrete tabi değildi ve internet dünyasında bir statü sembolüydü. Ancak platformun Elon Musk tarafından satın alınmasıyla her şey değişti. Artık abonelik ücreti ödeyen herkes mavi tike sahip olabiliyor. Bunun için sadece birkaç gereksinimi karşılamanız gerekiyor. 

Söz konusu gereksinimler aslında Musk öncesi döneme biraz benziyor.Hesabınız eksiksiz (görünen ad ve profil fotoğrafı ile), aktif (abonelikten en az 30 gün önce), güvenli (onaylanmış bir telefon numarasına sahip ve abonelikten önceki 90 günden eski) ve yanıltıcı olmamalıdır.

İkincisi, hesabınız yanıltıcı olma, yakın zamanda profil değişikliklerine sahip olma veya spam ile meşgul olma belirtileri gösteriyorsa, doğrulamaya veda edebileceğiniz anlamına gelir.

Ancak Twitter Blue'ya abone olursanız ve kriterleri karşılıyorsanız, adınızın yanında bir onay işareti göreceksiniz.

Twitter Blue aboneliğinin ABD, Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya'da aktif olduğu bu tweetle paylaşılmıştı.

Twitter mavi onay rozetinin ünlüler, muhabirler, yetkililer vb. için birçok avantajı olsa da, sıradan günlük kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Twitter mavi onay rozetinin ünlüler, muhabirler, yetkililer vb. için birçok avantajı olsa da, sıradan günlük kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Hesabınızın doğrulanması, görüntülenen ad, fotoğraf ve onaylanmış telefon numarasıyla gerçek bir kişi olduğunuzu gösterir. Kimliğiniz doğrulandı. Ama bunu düşününce, bunun bir önemi var mı?

Bir markayı temsil ediyor olsaydınız veya bir güç veya nüfuz sahibi olsaydınız, bu, taklitçileri, dolandırıcıları ve spam gönderenleri (bir şekilde) uzak tutmaya yardımcı olur. Ama ortalama bir vatandaş iseniz, kendinizi taklitçilerden korumanız gerektiğini düşünüyor musunuz?

Sıradan insanlar için Twitter doğrulamasının bir statü sembolünden başka bir şey olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Twitter Blue aboneleri Tweet düzenleme, okuma listesi ve okuyucu modu gibi özellikleri kullanabiliyor.

Twitter'ın mavi onay rozetinin artıları ve eksileri

Twitter'ın mavi onay rozetinin artıları ve eksileri

Doğrulanmış bir hesabın faydaları genel kullanıcılar için aslında pek bir anlam ifade etmiyor. Tanınmış kişiler doğrulanmış hesapları sayesinde dolandırıcılara karşı kendisini takip eden kişileri koruyabilir. Ancak bunu dışında pek bir artısı bulunmuyor. 

Mavi onay rozeti eğer sıradan bir sosyal medya kullanıcısıysanız sizin için gerekli değil diyebiliriz. Ayrıca, yeni ücretli Twitter doğrulama sisteminin , Musk'ın ortak konuşma noktası olan bot sayısını azaltmaya yardımcı olacağına dair söze rağmen, sayıların azaldığına dair henüz bir kanıt yok.

Twitter Blue aboneliği için ödeme yapmak size birkaç yeni özelliğe erken erişim sağlar. Ancak Twitter, platformda kendi değişikliklerini yaptığı için özelliklerin türünü değiştirme hakkını saklı tutar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter mavi onay rozeti gerçekten hala önemli mi?

Twitter mavi onay rozeti gerçekten hala önemli mi?

Aslında bu konuyla ilgili kesin bir yargı belirtmek biraz yanlış olabilir. Twitter'ı nasıl ve ne için kullandığınızla ilgili olarak bu cevabı sizin vermeniz gerekiyor. Eğer sıradan bir sosyal medya kullanıcısıysanız aylık bu maliyete katlanmak pek mantıklı değil. Ancak bir markanız varsa veya tanınmış bir kişiyseniz sizin için mavi onay rozeti bir gereklilik olabilir.

İlginizi çekebilir👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın