Görüş Bildir
Haberler
Twitter'a Yepyeni Bir Rakip: Truth Social Nedir, Nasıl Kullanılır? Truth Social Türkiye'de Var mı?

Twitter'a Yepyeni Bir Rakip: Truth Social Nedir, Nasıl Kullanılır? Truth Social Türkiye'de Var mı?

2022'nin ilk çeyreğinde dünya çapında tanıtımı yapılan ve büyük bir merakla beklenen Truth Social uygulaması, 8 aylık bir bekleyişin ardından Google Play'de kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu uygulamanın arkasındaki isim ise eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald TrumpTwitter'a gelen yeni kurallar ile beraber Truth Social hakkındaki araştırmalar da hızlandı. Peki, bu çok konuşulan Truth Social uygulaması nedir, nasıl işler ve en önemlisi nasıl indirilir? Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını sizler için derledik.

Gelin Truth Social uygulamasının detaylarını hep beraber öğrenelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Truth Social Nedir?

Truth Social Nedir?

Truth Social, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulması planlanan bir sosyal medya platformu VE mikroblogtur. Truth Social, esas olarak sağ kanada yönelik bir sosyal medya platformu olarak konumlandırılmıştır ve esas olarak muhafazakâr kullanıcıları hedeflemektedir.

Truth Social Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Truth Social Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Trump Media & Technology Group tarafından oluşturulan Truth Social, esas olarak Amerikalı siyasetçi ve işadamı Donald Trump tarafından desteklenmektedir. Trump, 2021 yılında Twitter'da hesabının kalıcı olarak askıya alınmasının ardından sosyal medya devlerine karşı eleştirilerde bulunmuş ve kendi platformunu kuracağını duyurmuştu. Böylece Truth Social projesi hayata geçirilmiş oldu. Yani bu platform 2021'de kuruldu ve 21 Şubat 2022'de yayınlanmaya başladı.

Truth Social Amacı Nedir?

Truth Social Amacı Nedir?

Truth Social, kullanıcılara mesajlaşma, paylaşım yapma, takip etme ve diğer sosyal medya özelliklerini sunmayı planlamaktadır. Platformun temel amacı, muhafazakâr görüşlere sahip kullanıcılara politik olarak uygun bir ortam sağlamaktır. Bununla birlikte, platformun ne kadar başarılı olacağı ve ne tür bir etki yaratacağı henüz belirsizdir, çünkü platformun lansmanı bu yazı yazıldığı sırada gerçekleşmemiştir.

Truth Social Türkiye'de Var mı?

Truth Social Türkiye'de Var mı?

Truth Social uygulaması şuanda Türkiye'de kullanılmıyor. Kullanıma açılan ülkelerde de ücretsiz olarak sunuluyor.

Truth Social Nasıl ve Nerden İndiriliyor?

Truth Social Nasıl ve Nerden İndiriliyor?

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısının App Store'de en çok indirdiği uygulamalardan biri Truth Social oldu. Google Play'de oldukça önde sıralanan Truth Social'ın kullanıcı kitlesi günden güne artıyor. Truth Social sadece Google Play ve App Store'dan indirilebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın