Görüş Bildir
Haberler
Tütün Sarmaya Karar Verenleri Bekleyen 10 Muhabbet

Tütün Sarmaya Karar Verenleri Bekleyen 10 Muhabbet

Sakiko
01.10.2014 - 15:33 Son Güncelleme: 01.10.2014 - 18:40

Tütün saranların hemen hepsinde hikâye birbirine benzer: Ay sonuna daha epey vardır fakat para suyunu çekmiştir, sigaraysa öngörülen en ciddi masraf kalemidir. Çözüm; çok daha masrafsız olan tütüne geçmektir. Tütüne bir kere geçtikten sonraysa bir daha asla sarma sigara içmek istenmez. Hem daha havalıdır, hem daha hesaplı, üstelik hazır olmadığı için çok daha az tüketilir; velhasıl kötünün en iyisidir ve kısa sürede bir yaşam biçimi haline gelir. Tütün kullanıcısının etrafında mutlaka “ben de mi tütüne geçsem?”ci birileri olur, bu liste de o meraklı arkadaşlar için hazırlanmıştır zaten. Listelerde bu hafta “tütüne geçmek”sürecinde sıkça duyacaklarınız, buyurun buradan yakın efendim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ohaaaa elle mi sarıyorsun??

Sanki tütün sarmıyosun da atomu çıplak elle tutup ortadan ikiye yırtıyormuşsun gibi abartılı tepkiler alacaksın, bunları duydukça havaya girip şımarma çünkü neticede dediğim gibi; atomu çıplak elle tutup ortadan ikiye yırtmıyorsun.

2. Bunun makinesi varmış ondan alsana daha kolay olur.

“Bunun hazır paketlenmişi var ondan da alabilirsin aslında ya. Bunun içilmişi var bir de izmarit diye bir şey çok acayip. Alsana. Niye öyle kötü kötü bakıyorsun?”

3. Bunun böyle bir paketi kaç para? Bunun böyle bir paketi ne kadar gidiyor?

Ardından bir paket sigara fiyatıyla kıyaslamalar, bir paket tütünden kaç adet sigara çıktığını hesaplamaya çalışmalar, içler-dışlar çarpımları, pi’yi 3 almalar derken hummalı bir hesaplamaya girilecek, neticede kârda olduğuna karar verilecek, sen de konu ne ara tütünden trigonometriye bağlandı ona şaşırdığınla kalacaksın; hazır ol.

4. Daha ucuz diye mi tütün içiyorsun?

Evet de geç. Ne kadar tütün içmenin fiyatla alâkası olmadığını anlatmaya çalışsan da sen artık onun gözünde sefilsin, fakirsin, bırak o da seni öyle bilsin. Hesap geldiğinde içtiklerini falan ısmarlatırsın belki, çektiğin çilenin bir dönüşü olur.

5. Nasıl uğraşıyorsun bununla ya…

Sarma sigara içtiğinde sanki tütünün toprağa ekiminden hasadına, kurutulmasından işlenmesine, paketlenmesinden son kullanıcıya ulaştırılmasına kadarki tüm süreçten sorumluymuşsun gibi davranılması kaçınılmaz. Neyse ki pratiğini geliştirip karşındaki paketinden bir tane sigara çıkarıncaya kadar kendi sigaranı sarıp yaktığın zaman o muhabbetin önünü alabiliyorsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Versene bir tane de ben sarmayı deneyeyim.

Al annem, dene. Sebil bu çünkü kafana göre sar, ziyan et, tükürük içinde bırak ne tuttuğun kâğıttan hayır gelsin ne tütünden, buyur.Tütün nispeten ucuz olduğu için sen bırak ziyan etme dersen cimri damgası yersin, sesini çıkarmayıp müsaade etsen senin iki gün kullanacağın miktarda tütünü tek bir sigarada ziyan edişini nemli gözlerle izleyeceksin, her halükarda tadın kaçacak; hazır ol.

7. Bi’şey var mı bunun içinde, eheh.

7. Bi’şey var mı bunun içinde, eheh.

Yazarken elim ayağım titredi ama kendimi tuttum, sen de dilinin ucuna kadar gelenleri yut, eheh diye belli belirsiz gül, sonra konuyu Game of Thrones’un nadide karakteri Joffrey’e getirip o nursuz veledi özneye yerleştirdikten sonra az önce yuttuğun bütün küfürleri sanki Joffrey’e ediyormuş gibi sal gitsin. Hem sen kazan, hem dostluk kazansın.

8. Uğraşma sarmakla al benden yak.

Bir de böyle gönlü genişler olacak etrafta. Bu arkadaşın gözünde tütün içme sebebin fukaralık olduğu için sen istediğin kadar anlat uğraşmıyorum arkadaşım, sevdiğimden böyle içiyorum diye yine de sallamayacak, adam yüce gönüllü, adam derviş. (kaldı ki fukaralıktan içsen ne olacak, ayıp mı? O da ayrı konu)

9. Bana da sarsana bir tane.

Amme hizmeti vermeni bekleyecekler, bir sigara sarıp keyifle içeyim derken tezgah kurmuş eşe dosta sigara sararken bulacaksın kendini, hazır ol. Ya da hayır demeyi öğren, kimse bir sigara sarmadın diye seninle arkadaşlığını noktalamaz zaten.

10. O tütün çok kötü kokutmuyor mu üstünü başını?

“Canım tütün içiyoruz tezek değil” gibi bir çıkış da yapabilirsin ama boş ver, takılma. İçtiğin şeye tezek muamelesi yapacaklar, hatta sana junkie muamelesi yapacaklar, sen işine bak, tütününü sar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
63
21
10
10
8
7