Görüş Bildir
Haberler
Tutsak egzotik hayvanlarla ilgili 10 gerçek

Tutsak egzotik hayvanlarla ilgili 10 gerçek

demir ronin
13.04.2015 - 22:28 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 23:55

Wengling hayvanat bahçesi: Çinli turistleri memnun etmek için hayvan “terbiyecileri” bir kaplanı istismar ediyor

  • Tutsak egzotik hayvanlar; eğlence endüstrisi, kürk çiftlikleri, ürün testleri, araştırma deneyleri ve egzotik “pet” ticareti gibi bir çok biçimde istismar ediliyor ve sömülüyor.

  • Yaban hayvanların tutsaklaştırılması zulümdür, çünkü onları tutsak etmek hayvanların kendi doğal çevrelerinde içgüdülerine göre özgürce hareket etmesini engelliyor.

  • Esaret altında üretildiklerinde dahi egzotik hayvanların doğal güdülerine göre davranmaları engelleniyor. Bu hayvanların “evcil” olduğu düşünülemez.

  • Her yıl tutsak egzotik hayvanların dahil olduğu, ve bazı insanların yaralandığı hatta öldüğü vakalar yaşanıyor.

  • Tutsak egzotik hayvanları kullanan bir çok endüstri hayvanların korunmasına yardımcı olduğunu iddia etse de çok az sayıda tutsak hayvan üretim programı yabanda tehlike altındaki hayvanların karşı karşıya olduğu doğal yaşam alanlarının yok olması gibi gerçek tehditlerle ilgileniyor.

  • Yaban hayvanlarının eğlence sektöründe kullanılmak üzere “pet” olarak talep edilmesi sonucu bu hayvanların kaçak avcılık gibi yöntemler sebebiyle popülasyonu azalıyor.

  • Hayvanat bahçeleri ya da sirklerde olsun tutsak hayvan üretim programları sonunda dünyaya getirilen yaban hayvanlar asla doğaya salınmıyor; tam tersine hepsi esaret altında bir yaşama mahkûm ediliyor.

  • İnsanların ilgisini çekmek için yaban hayvanların kapalı veya açık mekânlarda sergilenmesi gerektiği iddiası bir yalandır. Bir çok balina ve deniz kaplumbağası türü dahil nice yaban hayvanı hiçbir zaman kapalı mekânlarda tutulmaması ve halka sergilenmemesine rağmen son derece ilgi çeken hayvanlar. Bir çok çocuk hiç dinozor görmemiş olmasa da dinozorlara büyük ilgi gösteriyor.

  • Tutsak egzotik hayvanları kullanan endüstriler, eğitimsel bir değerleri olduğunu iddia ediyor- ama gerçekte öğrettikleri şey hayvanların insanlar eğlensin diye kullanmanın normal olduğu. Tutsak hayvanlar esaret altında olmanın getirdiği stres sebebiyle anormal davranışlar sergilediği için insanlar yaban hayvanların gerçek doğası hakkında hiç bir şey öğrenemiyor.

  • Tutsak yaban hayvanları kullanan sirk gibi endüstriler sık sık zincir, kanca, kırbaç, elektrikli değnek gibi istismar ve sömürü içeren “terbiye” araçlarına başvuruyor.

ZULME DESTEK OLMAYIN!

Animal Cruelty Exposed sayfasından alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shocking video of tiger abuse in zoo in China - Truthloader

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0