Görüş Bildir
Haberler
Türksat 4B'den İlk Sinyal Alındı

etiket Türksat 4B'den İlk Sinyal Alındı

Onedio Medya
15.10.2015 - 10:19 Son Güncelleme: 17.10.2015 - 11:59

Türkiye'nin 7. uydusu Türksat 4B, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden uzaya başarıyla gönderildi. Türksat 4B uydusundan ilk sinyalin, Türkiye saatiyle 09.01’de İtalya'nın Fucino yer istasyonundan alındığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin uzaya gönderdiği 7. haberleşme uydusu Türksat 4B, Türkiye saatiyle 23.40'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla gönderildi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda bürokrat, uydunun gönderilişini Baykonur Uzay Üssü'nde düzenlenen törende izledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Türk mühendislerin de üretimine katıldığı Türksat 4B uydusu, gönderilişinden 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı.

Yeni uydunun kapsama alanı, Avrupa, Asya, Afrika, Ortadoğu ile Türk Cumhuriyetleri kuşatacak. Aynı zamanda uydunun uzaya gönderilmesiyle birlikte hem ülkemizin TV yayın kapasitesi artacak, hem de uydu üzerinden internet kullanımı yaygınlaşacak.

Uydunun fırlatılma anı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk sinyal alındı

Türk mühendislerin üretim sürecinde yer aldığı 4B uydusunun görevi, 4A'nın ardından haberleşme servisine destek vermek. Bu özelliğiyle 4B'nin, Türkiye'ye uygun maliyetle yüksek hızlı internet erişimi sağlaması hedefleniyor. Türkiye saati ile 23.40'ta fırlatılan 4B uydusundan ilk sinyalin, Türkiye saatiyle 09.01'de İtalya'nın Fucino yer istasyonundan alındığı bildirildi.

Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türksat 4B uydusunun fırlatılmadan 5 dakika 47 saniye sonra atmosferden çıktığını söyledi.

Uydunun 9 saat 13 dakika sonra roketten ayrıldığını ifade eden Gül, 'Uydunun 9 saat 13 dakika sonra Breeze-M'den başarıyla ayrılması ve ilk sinyalin alınması uydunun fırlatılışının başarılı olduğu anlamını taşıyor. Bu ayrılıştan sonra uydu, dünyanın etrafında dönmeye başladı. 6 gün sonra uydu, 50 derece doğru boylamındaki yörüngesine yerleşecek' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
495
38
38
37
19
17
0