Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'yi Kınayan Açıklamada Bulundular

Türkiye'yi Kınayan Açıklamada Bulundular

Ibrahim Ceviz
08.11.2014 - 23:11 Son Güncelleme: 08.11.2014 - 23:39

Türkiye'yi Kınayan Açıklamada Bulundular

Ekonomik krizle boğuşan ve Avrupa devletlerinin destekleri ile ayakta duran Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır yönetimi Türkiye karşılık ortak kına açıklamasında bulunmaktadır. Akdeniz de Türkiye’nin petrol arama konusunda göstermiş olduğu son zamanlardaki çalışmalarına tepki olarak bir araya gelen üç lider toplantı sonrasında kınama açıklamasında bulunmuşlardır. İHA haberine göre Nikolas Anastasiadis, Andonis Samaras ve El Sisi Mısırın başkenti Kahire’de bir araya gelmiştir. Sisi ismi Avrupa toplantısında Cumhurbaşkanımız tarafından masada oturulmaya değmeyecek lider olarak görülmüştür. Bunun sonucunda ortay çıkan durumlar Yıllarca Osmanlı himayesinde kalmış olan Sisi’yi kızdırmış olacak ki üçlü toplantıya ev sahipliği yapmaktadır.

Kıbrıs Rum Kesiminin radyosundan yapılan habere göre üçlü ittifak Enerji alanında ortak birlik oluşturmak amacı ile yapılan toplantı bir saati aşmıştır. Enerji alanında birliktelik amacı ile toplantının sonrasında Güçlü bir ortak enerji açıklamasında bulunmuşlardır. Yapılan açıklamada Akdeniz de Münhasır Ekonomik Bölge sınırlarının tespit edilmesi için müzakerelerin başlanması kararı alınmış ve basın yolu ile duyurulmuştur.

Toplantının açıklama kısmında son zamanlarda Doğu Akdeniz de oluşturmuş olduğu Münhasır Ekonomik Bölgenin petrol amacı ile kullanılmasından duyulan rahatsızlık kınanmıştır.

Kaynak: http://bin1haber.com/turkiyeyi-kinaya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0