Görüş Bildir
Haberler
Türkiye 1-1 Letonya

Türkiye 1-1 Letonya

Fatih
03.09.2015 - 20:28 Son Güncelleme: 03.09.2015 - 23:44

Marians Pahars: "Türkiye'den mutlu ayrılıyoruz"

Letonya Teknik Direktörü Marians Pahars, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 1-1 berabere kaldıkları Türkiye maçında, futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, 'Türkiye'den, takımım ve kendi adıma mutlu ayrılıyoruz' dedi.

Pahars, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye ile berabere kalmalarının takımı adına çok iyi bir netice olduğunu ifade etti. Maçta Türkiye'nin çok fazla gol pozisyonu bulduğunu kaydeden genç teknik adam, Türkiye'nin 90 dakika boyunca baskı kurduğunu ve oyun planlarını buna göre yaptıklarını dile getirdi.

Pahars, takımının performansından memnun olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

'Türkiye, kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Oyuncularıma soyunma odasında 'Bugün çok üst düzey bir takıma karşı berabere kaldınız, bundan dolayı gururlanmanız gerekiyor' dedim. Bu maçta her şey vardı. Kaçan pozisyonlar, ikili mücadeleler... Oyuncu değişikliğimiz sonrası attığımız gole çok sevindik. Türkiye'den, takımım ve kendi adıma mutlu ayrılıyoruz.'

Gruptaki takımların Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansını da değerlendiren Pahars, 'İzlanda yüzde 100 çıkacak gibi görünüyor. İkinci sırada da Çek Cumhuriyeti olabilir. Geriye üçüncülük mücadelesi kalıyor. Hollanda ve Türkiye arasında çekişme yaşanacak. Pazar günü oynanacak maçta da bu belli olacak' şeklinde konuştu.

Müsabaka sırasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile aralarında geçen tartışmanın sorulması üzerine ise Pahars, oyun içerisinde bu tarz pozisyonların olabileceğini belirtti.

Şampiy10

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arda Turan: "Bu bizim beceriksizliğimiz"

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Arda Turan, Letonya karşısında alınan beraberliğin ardından açıklamalarda bulundu.

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda Letonya ile 1-1 berabere kalarak önemli bir fırsatı geri tepen A Milli Futbol Takımı 'nda kaptan Arda Turan maç sonu açıklamalarında ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, kaçan gollerin maliyetini ödediklerini söyledi.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Arda, 'Elimizden geleni yapıyoruz. Deniyoruz ama olmuyor. En azından Hollanda'ya 1 puan yaklaştık diye düşünüyor ve olumlu yanından bakıyoruz. Konya seyircisine teşekkür ediyorum bizi çok iyi ağırladılar.' dedi.

Kaçan gollere vurgu yapan yıldız futbolcu, şöyle devam etti: 'Bu seviyelerde bu kadar gol kaçırırsanız böyle sonuçlar doğabiliyor. Golden sonra maç bitti diye düşünmedik ama Letonya, Malta, Andorra kolay maçlar diye düşünülüyor ama öyle değil. Yine de şansımız sürüyor. Umudumuzu kaybetmemeye çalışıyoruz. Tekrar Konya halkına teşekkürler.'

Goal

Fatih Terim: "Yazık Oluyor Bize, Üzülüyorum"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim , İzlanda ile 1-1 berabere kaldığımız mücadelenin ardından maçın hakemlerine yüklendi.

İŞTE TERİM'İN SÖZLERİ...

'Açıklama çok basit. Bu tip maçlarda 2 farklı öne geçmezseniz zor kazanırsınız. Golü erken bulursanız sorun yok. Ama son dakikalarda bir panik, geri çekilme kaçınılmaz. Defansı da yapmayı becerebilen bir takım değiliz. Buna rağmen tedbiri almamıza rağmen yiyoruz. 2., 5., 7. 'yi kaçıran bir takım.. Oyuncularıma da söylüyorum, çok iyi oynadık, kaçırdık ama 1-1 bitti. Hollanda yenilmiş düşünebiliyor munusuz? Olmadı, yakışmadı, iyi durmadı bizde.

'İKİ TANE İSVEÇLİ, YAZIKLAR OLSUN'

'Bu arada Burak'ın pozisyonunun ofsayt olmadığını gördüm, hiç değil. Kalecinin sarı kart gördüğü daha ilk yarıda bir maç ikinci yarıda 4 dakika uzatma değildir. Burada 10 kişi kalırlar, penaltı kazanırsınız. Çek Cumhuriyeti maçı... İki tane İsveçli, yazıklar olsun. Türk hakemlerine herkes çöküyor. UEFA bu iki arkadaş ile ilgili ne yapacak acaba? Böyle hakemler buralara az. Bu seviyelerin hakemi değil bunlar. Burada büyük takım ile küçük takım arasındaki farkı böyle maçlar belirler. Zaten bizim kantarımızda bir takım değil. Bu hakem konusunu da biraz da biz söyleyelim. Kaç tane böyle pozisyon oldu da, süzemedin de bunu vermiyorsun. İkisi de İsveçli. Söyledim hakem gözlemcisine de. İki İsveçli de canımızı yakmıştır. Bir de lehimize bir şey olsun. Bu da benim dikkat ettiğim hakemlerle ilgilidir. 3-0, 4-0 olsa hakem de kalmaz ama, olmayanı istemiyoruz.'

'YAZIK OLUYOR BİZE, ÜZÜLÜYORUM'

'Türk Milli Takımı iyi oynadı, iyi bir takım olmaya adayız, gidiyoruz. Ama buraları geçmeliyiz. Belli ki artık kazanmaktan başka çaremiz yok. Elimizden geleni yapacağız. Buraya gelen futbola doyarak gitmiştir ama, bunun sonucunda kazanarak halkımıza keyifli bir gece yaşatsaydık. Konya halkına teşekkür ediyorum. Pazar günü deneyeceğiz. Yazık oluyor bize, ben buna üzülüyorum.'

Sporx

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Türkiye 1-1 Letonya

Topla oynama: %70 - %30

Pas yüzdesi: %89 - %68

Toplam şut: 27 - 9

İsabetli şut: 11 - 4

⚽ [GOL!] 90' Šabala | Türkiye 1-1 Letonya

⚽ [GOL!] 77' Selçuk | Türkiye 1-0 Letonya

İçeriğin Devamı Aşağıda

71' | Hakan Balta çizgiden çıkardı

Savunmanın arkasına atılan topta Karasausks topu çok uzun süre sürdü ve Volkan'ın üstünden topu aşırdı. Kaleye giden topu Hakan Balta son anda çıkardı

68' | Olmuyor, olmuyor

Arda'nın akıl dolu pasında Şener, topu çevirdi savunmadan dönen topu Hakan Çalhanoğlu kaleye gönderdi. Kaleciyi geçen top savunmayı geçemedi

65' | Yine olmadı

Katı savunmayı ara pasla ilk kez bu kadar rahat geçtik ve Hakan Çalhanoğlu'nun sert vuruşundan sonra Maksimenko araya girdi ve korner

46' | İkinci yarı başladı.

Hakem Stefan Johannesson'un düdüğüyle ikinci yarı başlıyor.

Torku Arena'da atmosfer

Torku Arena'da atmosfer
Torku Arena'da atmosfer
İçeriğin Devamı Aşağıda

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Türkiye 0-0 Letonya

Topla oynama: %68 - %32

Pas yüzdesi: %89 - %76

Toplam şut: 13 - 6

İsabetli şut: 7 - 2

42' | Yine kaçırdık

42' | Yine kaçırdık

Sağ kanattan gelen ortada uzak direkte bomboş bekleyen Volkan Şen, seken topu bekletmeden kaleye gönderdi ama kaleci Vanins'e çarpan top kornere gitti.

35' | Serdar'ın golü ofsayta takıldı

Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ama öncesinde oyuncumuz için kalkan bir ofsayt bayrağı var.

26' | İnanılmaz bir gol kaçırdık

26' | İnanılmaz bir gol kaçırdık

Hızlı çıkan Türkiye'de Volkan Şen sol kanatta kaptığı topla kaleyi karşısına alıp çok sert vurdu. Kaleci Vanins'ten dönen topu Burak kafayla tamamlamak istedi. Ama savunmanın müdahalesiyle istediği vuruşu yapamayarak topu auta yolladı.

4' | Gole çok yaklaştık

Volkan Şen pozisyondan faydalanamadı.

Sağ kanttan hızlı gelen Türkiye'de Volkan Şen ceza sahası için de aldığı pasın ardından kaleyi gördü ve topu düzeltip yerden bir vuruş gerçekleştirdi ama kaleci yine başarılı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3' | Arda'nın şutunda kaleci başarılı

3' | Arda'nın şutunda kaleci başarılı

İlk tehlikeli atağı Milli Takımımız yakalıyor!

Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Arda Turan topla birlikte ilerledikten sonra ceza alanı içine girer girmez sol çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andris Vanins üzerine gelen topu güçlükle çelmeyi başarıyor.

1' | Mücadele başladı.

Hakem Stefan Johannesson'un düdüğüyle karşılaşmaya Milli Takımımız başlıyor.

Konya'da tribünler

Konya'da tribünler
Konya'da tribünler

Maç öncesi bilgiler

  • A Milli futbol takımları arasındaki dünya sıralamasında Türkiye 45, Letonya ise 86. sırada yer alıyor.

  • Milli Takım grup maçlarında 90 şut çekti 34 kez kaleyi buldu ancak 7 gol atabildi (3 tanesi bir maçta)

  • Milli takım Letonya ile oynadığı 5 maçın ancak 1 tanesini (1924) kazandı (1 galibiyet, 1 mağlubiyet 3 berabelik). Son 3 maç beraberlik.

  • Aday kadronun en tecrübelisi Arda (81 maç), en golcüsü Burak (18), en yaşlısı Hakan Balta, (33), en genci Emre Taşdemir (20)

  • Fatih Terim'in Euro 2016 elemelerinde altı  maçın tümünde kullandığı sadece iki oyuncu oldu: Ozan Tufan(449 dk) ve Mehmet Topal (407dk)

  • Letonya deplasmanda en son 02/09/11'de Gürcistan'ı 0-1 yendi. Bundan sonra oynadığı 9 deplasman maçında 3 beraberlik 6 yenilgi aldı

  • Milli takımımız Terim yönetiminde çıktığı resmi maçların yarısını kazandı. Kalan maçların yarısını berabere bitirdi.

  • A Milli takımın bugüne kadar attığı gol sayısı 699. Türkiye'nin atacağı ilk gol, Milli takımın 700. golü olacak.

  • Volkan Şen, Euro 2016 elemelerinde oynadığı 187 dakikada iki asist yaptı.

A Grubu’nda puan durumu

A Grubu’nda puan durumu

Fransa’da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son beş maç

Son beş maç

Karşılıklı maçlar

Karşılıklı maçlar

BİLGİ | Milliler, Letonya ile yaptığı 3'ü resmi 2'si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı.

BİLGİ | Milliler, Letonya ile yaptığı 3'ü resmi 2'si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
0