Görüş Bildir
Haberler
Türkiye - İngiltere Maçı Süper Lig'in Son Haftasına Denk Geliyor

Türkiye - İngiltere Maçı Süper Lig'in Son Haftasına Denk Geliyor

Süper Lig'de 34. hafta maçlarıyla İngiltere ile yapılacak hazırlık maçları aynı tarihe denk geliyor. 22 Mayıs Pazar günü Süper Lig'in son hafta maçları oynanacak. Ancak TFF fikstürü görmezden gelip İngiltere maçını 22 Mayıs tarihine aldırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig’de sezon planlamasında son dakika değişikliğine gidilmesi gündemde. Bu sezon Türkiye henüz Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’ndayken ve finallere hak kazanmamışken hazırlanan sezon planlaması, İngiltere’yle yapılacak hazırlık maçının tarihinin 22 Mayıs olarak açıklanması nedeniyle muhtemelen değiştirilecek. Ortada iki farklı senaryo var...

Fenerbahçe Elenirse..

Aslında hemen her şey Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki (AL) performansına bağlı. Eğer Fenerbahçe, AL’ye Son 16 Turu’nda veda ederse, takvimde dört hafta içi boşa çıkmış olacak. TFF bu durumda, ligde bir haftayı hafta içinde oynatacak, son haftayı da bir hafta öne çekecek. Ayrıca boştaki hafta içlerinden biri daha değerlendirilerek, Türkiye Kupası’nın da planlanandan bir hafta erken bitmesi sağlanacak. Eğer Fenerbahçe çeyrek finalde elenirse, boşa çıkan hafta sayısı ikiye iniyor. Ama bu da, böylesi bir planı bozmayacak. Gelgelelim Fenerbahçe’nin yarı finale kalmasından itibaren takvim sıkışmaya başlıyor. Yarı final ve final durumunda, maç takvimine dokunulması beklenmiyor.

Eğer Finale Kalırsa

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde yakalayacağı olası büyük başarı, lig takvimin değiştirilmemesiyle sonuçlanmış olacak. Böyle bir durumda ligler planlandığı tarihte biterken, A Milli Takım da İngiltere maçına A2 takımıyla çıkacak. Ancak kulüplere, A2 takımında bulunan oyuncularını da göndermek istememeleri durumunda zorluk çıkarılmayacak. Zira hem şampiyonluk hem küme düşme hem de Avrupa Kupalarına katılma hakkı kazanma yarışında her futbolcu, takımlar için büyük önem taşıyor.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, ocak ayında yaptığı bir açıklamada, ertelemenin işaretini şu sözlerle vermişti: “Şampiyonluk ve küme düşme belli olursa ligleri bir hafta geri çekebiliriz. Çünkü oyuncuların daha fazla dinlenip hazır olmasını istiyoruz Avrupa Şampiyonası’na…“

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın