Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Suriye'ye Vize Kararı

Türkiye'den Suriye'ye Vize Kararı

Türkiye, Suriye vatandaşlarına vize koyma kararı aldı. Ancak Suriyelilere koyulacak vizeye, ayar geldi. Buna göre, 8 Ocak’tan itibaren Türkiye’ye deniz ya da hava yoluyla gelen tüm Suriye vatandaşlarından vize istenecek. Kara yoluyla Türkiye’ye giriş yapan Suriyeler ise, vizeden muaf olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Suriye arasındaki vizeler 2009 yılında kaldırılmıştı. Beşar Esad yönetimi, bu ay başında aldığı bir karar ile, Türkiye vatandaşlarına vize koyulduğunu açıklamıştı.

Dışişleri kaynakları, Suriye vatandaşları için vize gereksiniminde, Türkiye’ye giriş yollarına göre farklı uygulama yapılmasının nedeninin Türkiye’nin bu ülkeden kaçan sığınmacılar için uyguladığı “açık kapı politikasının” bir parçası olduğunu kaydettiler.

Suriye’de halen Türkiye’nin herhangi bir temsilciliği bulunmuyor

Suriye’de halen Türkiye’nin herhangi bir temsilciliği bulunmuyor

Ülkedeki iç savaş şartları nedeniyle internet bağlantısının da çok sorunlu olduğu ülkede, Türkiye’nin uygulamaya koyduğu e-vize den yararlanma imkanı da bulunmuyor. Bu nedenle, bu ülkeden ayrılmak isteyen Suriyeliler’in, Türkiye’ye iki ülke sınırından geçişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla, kara yoluyla gelişlerde vize uygulanmayacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
10
5
2
0
0
0