Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de Fahri Konsolosluk: Askerlikten mi Kaçıyorlar?

Türkiye’de Fahri Konsolosluk: Askerlikten mi Kaçıyorlar?

Viyana Sözleşmesi, fahri konsoloslara askerlikten muafiyet sağlıyor. Türkiye’nin de taraf olduğu sözleşmeye göre, ülkenin fahri konsolosları veya ülkede bulunan fahri konsoloslar askerlikten muaf oluyor. Türkiye’de AK Partili bazı isimlerin oğullarının da fahri konsolos olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sayıları her gün artıyor

Sayıları her gün artıyor

DW Türkçe’den Pelin Ünker ve Serdar Vardar'ın haberine göre, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın oğlu Alihan Karacan, AK Partili İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’nın oğlu Şerif Tosyalı ve AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emre Ete en genç fahri konsoloslardan. 

Her üç isim de Viyana Sözleşmesi'nden doğan 'askerlikten muaf olma' hakkını kullanıp kullanmadıklarına dair DW Türkçe’nin sorularına cevap vermedi. Bu isimlerin fahri konsolosluğunu onaylayan Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili yorum yapmadı.

300’ü aşkın fahri konsolos var

300’ü aşkın fahri konsolos var

Dışişleri Bakanlığı'na göre Türkiye'nin dünyanın farklı ülkelerinde bulunan fahri konsolos sayısı 108'e ulaşırken Türkiye'de yabancı ülkelerin fahri konsolosluğunu yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı 300'ü geçiyor. 

Hem Türkiye'de bulunan yabancı ülke fahri konsoloslarının hem de Türkiye'yi yurtdışında temsil eden fahri konsolosların bu statüyü elde etmesi için Türkiye'nin onayı gerekiyor. Ancak onayladığı fahri konsolosların sayısı giderek artan Türkiye, benimsediği bu politika doğrultusunda, bu statüyü kullandırmayı kabul eden her ülke gibi belirli kurallara uymak zorunda.

Haberin tüm detaylarını okumak için tıklayın…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
2
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gokhan aslan

nasıl bir organizma bunlar , her türlü şeytanlık fırsatçılık her türlü meziyet var ama müslümanlar

Trabuzeni

Çocuklarınız öldüğünde de vatan sağ olsun deyip hesap sormadan sündük sündük takılmaya devam edin siz

Maher

ne demek lan bu fahri? ne boka yariyorlar?