Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Basketbol Ligi de 'Süper' Oldu

Türkiye Basketbol Ligi de 'Süper' Oldu

Enver K.
23.06.2015 - 18:35 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, gelecek sezondan itibaren Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) adının sponsorları ile birlikte 'Süper Lig' olacağını söyledi.

TBF'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Erdenay, Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen TBL Lig Kurulu toplantısındaki konuşmasında, gelecek hafta açıklanacak ligin yeni sponsoruyla ilgili konulara değindi.

Kulüplerin istekleri doğrultusunda değerlendirmelerin yapıldığını belirten Erdenay, 'Değerlendirmeler, bu akşam yönetim kuruluna sunulacak. Spor Toto ile hem ligin isim sponsorluğu hem de takımların Avrupa kupası gelirlerinin arttırılması yönünde görüşmeler yapılıyor. Ayrıca takımların masraflarının azaltılması yönünde de çalışıyoruz' şeklinde görüş bildirdi.

Erdenay, TBL'nin yeni adını da açıklayarak, 'Bundan sonra ligin adı, sponsorumuz ile birlikte 'Süper Lig' olacak' ifadesini kullandı.

Harun Erdenay'ın yanı sıra TBF Asbaşkanları Hüsnü Karagözoğlu, Akın Süel ve Efe Aydan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf İzzettin Güven, Alper Arıkoğlu ve Gökhan Çelik, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Infront Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Benedikt Von Dohnanyı ve Infront Genel Müdürü Ender Uslu'nun da katıldığı toplantıda, Şenbayrak ve Uslu'nun birer sunum yaptığı belirtildi.

Toplantıda yeni TBF asbaşkanları ile yönetim kurulu üyelerini tanıtan Hüsnü Karagözoğlu'nun ise yaptığı konuşmada, TBF'nin asıl amacının gelirleri artırmak olduğunu anlatarak, '6. yabancı ve takımların isim sponsorları ile ilgili takımlardan alınan ödemelerde de değişikliğe gideceğiz ve bir bedel almayacağız' dedi.  

Toplantının son bölümünde söz alan kulüp temsilcilerinin de beklentilerini ve değişiklik taleplerini ilettikleri, salonların standartlarının yükseltilmesi, takımların yaşadığı çeşitli problemlerin çözümleri ve disiplin kuruluna verilen raporların takımlar ile paylaşılmasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği ifade edildi.

Harun Erdenay'ın da toplantının son bölümünde takımlara yeni sezon için başarılar dilediği belirtildi.

LİGTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0