Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Afişlerde Finlandiya Tribünlerde

Türkiye Afişlerde Finlandiya Tribünlerde

Fatih UZUN
30.08.2014 - 17:20

FIBA 2014 Dünya Kupası için Bilbao'da bulunan Al Jazeera muhabiri Enver Hasanoğlu'nu en çok şaşırtan durum şehirdeki Türkiye reklamları ve Türk taraftarlarının azlığı.

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda C ve D grubundaki maçlara ev sahipliği yapan Bilbao'nun hemen hemen her noktası Türkiye'nin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerin fotoğraflarıyla dolu.

Metrodan indiğiniz an karşınızda Boğaziçi Köprüsü ve Ortaköy Camii'ni görmek bir Türk gazeteci olarak kendimi mutlu hissettirdi.

Yine her yerde yer alan ve konuk ülkelere kendi dillerinde karşılama mesajları içeren dev posterlerde de 'Hoşgeldiniz' ilk sırada.

Kentin duvarlarında ve sokaklarındaki bu Türk esintisinden, maçların oynayacağı Bizkaia Arena'da ne yazık ki eser yok. Türk taraftarların buradaki maçlara ilgisi yok denecek kadar az.

Salon çevresinden saatlerce gezdikten sonra rastlayabildiğim tek Türk taraftar grubu, 5 kişilik Oruç ailesi oldu. Kazım Oruç, Türkiye'yi bu önemli kupada yalnız bırakmamak için ailesini de toplayarak Fransa'nın Bordeaux şehrinden Bilbao'ya gelmiş.

Oruç ailesi de, etrafta hiç Türk göremeyince bir ara yanlış salona geldiklerini düşünmüş. Türk seyircinin gelmemesinden dolayı onlar da şaşırmış ve üzülmüş.

Ailenin reisi Kazım Oruç, futbol maçları için her ülkeye giden, ancak böylesi büyük bir organizasyonda buraya gelmeyen Avrupalı Türkler'e sitem ediyor.

Bizkaia Arena'nın etrafı mavi beyazlı dersek yeridir.

Türkiye'ye kıyasla daha az iddiası bulunan Finlandiyalılar, yaşlı-genç, çoluk-çocuk demeden takımlarını desteklemeye gelmiş. Bilbaolu yerel yetkililer, şampiyona için 7 bin Finlandiyalı'nın şehirlerine geldiğini açıkladı.

Taraftarlar arasından, eşiyle birlikte Helsinki'den gelen Dani Hansen, basketbolu çok sevdiklerini belirtiyor.

Daha önce defalarca geldikleri Türkiye'ye karşı oynayacakları maçın çok güzel geçeceğini ve iddialı olmasalar da bu maçı sabırsızlıkla beklediğini söylüyor.

Bilbao'daki Bizkaia Arena yerel halkın da akınına uğradı. Bilbaolular, maç biletleri olmasa bile, salonun etrafına kurulan eğlence alanlarında gün boyu aileleriyle birlikte zaman geçiriyor.

Minik Bilbaolular'ın en çok rağbet ettiği standlardan biri, basketbol topu şeklindeki tatlıların satıldığı stand.

Bilbao halkı, gelen turistlerin hem şehre renk katmasından, hem de durağan ekonomiyi az da olsa canlandırmasından oldukça memnun.

Al Jazeera

Enver Hasanoğlu

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/blog/turk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0