Görüş Bildir
Haberler
Türkiye 'Acil Kullanım İzni' Verdi, Aşılama Yarın Başlıyor

Türkiye 'Acil Kullanım İzni' Verdi, Aşılama Yarın Başlıyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için 'acil kullanım onayı' verildi. Sağlık Bakanı Koca aşılamanın yarın başlayacağını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Çin'den gelen CoronaVac aşısının kurum laboratuvarlarında 14 gündür incelendiğini belirterek 'Bilimsel değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir' açıklamasını yaptı.

"Aşılamaya yarın sağlık çalışanlarıyla başlıyoruz"

"Aşılamaya yarın sağlık çalışanlarıyla başlıyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca şunları kaydetti:

'30 ve 31 Aralık tarihlerinde 2 parça halinde ülkemize gelen 3 milyon doz aşıyı teslim aldığımızı söylemiştim. Bugün itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için faz-3 çalışması ülkemizde devam eden aşının sonuçlarını talep etmiştik.

Bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu aşıya acil kullanım onayı verdiğini duyurmuştur.

İlk aşıyı kendimin yaptıracağını daha önce de ilan etmiştim. Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ve gönüllü olarak aşı olanlarla birlikte ilk aşıyı olacağız. Yarından itibaren sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır. Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir. Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir.

Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve randevu alarak aşılarını olmaya gideceklerdir. Aşı çalışmalarında vatandaşımızı motive edecek devlet büyüklerimizin de aşılanmasını Bilim Kurulu yararlı buldu. Devlet büyüklerinin aşılanması örnek teşkil edecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
39
14
6
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arslanoglu

Zorunlu değildir inş mecburi kılınmaz