Görüş Bildir
Haberler
Türkan Şoray'ın Keşfedilme Hikayesi Şaşkına Çevirdi! Yeşilçam'ın Sultanı Türkan Şoray Nasıl Keşfedildi?

Türkan Şoray'ın Keşfedilme Hikayesi Şaşkına Çevirdi! Yeşilçam'ın Sultanı Türkan Şoray Nasıl Keşfedildi?

GNS
16.11.2021 - 20:18

Yeşilçam'ın güzellerinden 'Sultan' lakaplı Türkan Şoray keşfedilme hikayesini anlattı. Bugüne kadar 200'ü aşkın filmde oynayan 76 yaşındaki Şoray'ın tesadüf eseri kendini setlerde bulduğunu söylemesi herkesi şaşkına çevirdi. Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Çalıkuşu gibi kült sinema filmlerinde yer alan Yeşilçam'ın Sultan'ı Türkan Şoray'ın keşfedilme hikayesi merak edilmeye başlandı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilçam'ın Sultan'ı Türkan Şoray yıllar sonra keşfedilme hikayesini anlattı. Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Cihan Ünal gibi Yeşilçam'ın diğer göz bebekleriyle pek çok kez film çekmiş olan Şoray, tesadüf eseri setlere düştüğünü belirtti.

Emel Yıldız Hayatını Değiştirdi

Emel Yıldız Hayatını Değiştirdi

1945 yılında İstanbul'da doğan Türkan Şoray, memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çerkez bir baba ve Selanik göçmeni bir annenin kızı olan Şoray, Fatih Kız Lisesi'nde okurken, ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız sayesinde hayatı değişti.

Memduh Ünlü De Teklif Etmişti

Memduh Ünlü De Teklif Etmişti

Türkan Şoray'ın keşfedilmesi her ne kadar Emel Yıldız sayesinde olsa da, Şoray'ı şöhrete götüren ilk tesadüf bu değildi. Şoray, dedesinin evinde misafirken, sokağa film seti kuruldu. Mahalleli merakla film ekibinin etrafını sararken, Türkan Şoray da dayanamayıp meraklı kalabalığa karıştı. Şoray, mahalleye kurulan film setinde Muhterem Nur'u gördüğünde büyülenmişti. Şoray, tam o sırada, ''Filmde oynar mısın?'' sorusuyla irkildi. Korkup kaçan Şoray'a o soruyu soran kişi, yönetmen Memduh Ün'den başkası değildi.

Şoray, ailesiyle Karagümrük'teki bir evde kiracı olarak oturuyordu. Ev sahiplerinin kızı ise sonradan Yeşilçam'da 'Panter Emel' lakabı takılacak olan Emel Yıldız'dı. Yıldız, Türkan Şoray'ı bir film setine götürdü. Orada Türker İnanoğlu ile tanışan Şoray, böylelikle Yeşilçam'a adım atmış oldu. Şoray'ın ilk filmi, Köyde Bir Kız Sevdim oldu. Kısa sürede kariyerinde yükselişe geçen başarılı oyuncu, tekliflere ve ödüllere boğuldu. 200'den fazla yapımda rol aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın