Görüş Bildir
Haberler
Türk Süper Kahraman | Yeniçeri

Türk Süper Kahraman | Yeniçeri

08.05.2015 - 01:42 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 15:44

DC Comics'in Yeniçerisi Selma Tolon ile tanıştınız mı?

DC Comics'in Yeniçerisi Selma Tolon ile tanıştınız mı?

Yeniçeri (İngilizce orijinal adı: Janissary) Türk kökenli, Amerikan Adalet Liginde yer almış 'Selma Tolon' adlı kadın süper kahraman. Asıl mesleğı doktorluk olan Yeniçeri'nin, başlıca silahları Merlin'in Sonsuzluk Kitabı (the Book of Eternity) ve Kanuni Sultan Süleyman'a ait bir pala(scimitar) 'dır. Kırmızı ve beyaz ay-yıldızlı bir kostümü vardır. Yüzünü peçe ile gizler.

Amerika'da Stanford Üniversitesinde tıp eğitimini tamamlayan Selma, ülkesi Türkiye'ye dönerek Kızılay'da doktor olarak hizmet eder. Türkiye'de 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depremi sonucu afet bölgesine yardım için gittiğinde Kanuni'nin Etrigan adlı iblis tarafından yenilmesinden sonra Merlin tarafından saklanan sihirli eşyaları bulur ve bu şekilde güçlerine kavuşur.

Yeniçeri, Anka Kazım isimli generalin bu Etrigan isimli iblisle iş birliği yapması sonucu Amerikan Adalet Ligi kahramanlarıyla, onu durdurmaya çalışır. Kazanılan zafer sonrasında ise yapılan bu lige katılma teklifini nazikçe red ederek, ülkesinde hizmet etmek istediği söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hikayesi

Hikayesi

İlk romanı 2000 yılında Adalet Birliği serisinden ortaya çıkmıştır.  Kıyafetleri Türk bayrağından dizayn edilmiştir. 

Normal hayatında doktor olan Selma 1999 Marmara Depreminde Kızılay görevlisi olarak İzmit'e depremzedelere yardıma gider. Kazayla bir mağaraya düşünce Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcını ve büyücü Merlin'in büyü kitabını bulur ve bunları kullanarak süper kahraman olur. Büyü yapabilmesi, uçması ve çok kuvvetli olması ise Selma'nın en önemli özellikleridir. 

Anka Kazım adında Malatya'da yaşayan bir general ülkeyi dine bağlı yönetmek için darbe yapmak ister. Bunun için ise İblisten yardım alır. İblisin Anka'ya yardım etmesiyle ülkenin her yanından zombi olarak eski Osmanlı askerleri çıkar. Yeniçeri zombiler ile tek başına savaşır. Bu sırada Anka Kazım televizyona çıkar  ve 'Türkiye yerle bir oldu artık yeni bir çağ başladı.' diye duyuru yapar.

Bunu duyan Batman yanında Aqua Man, Wonder Woman ve Green Lantern ile Türkiye'ye gelir. Yeniçeri ile tanışan ekip ona yardım etmeye başlar. 

Zombi askerlerin Atatürk Barajı'nı yıkacağının haberini alan Yeniçeri, Batman ve diğerleri hemen oraya gidip bunu engeller. Bir askeri ele geçiren ekip onu sorgular ve Anka Kazım'ın yerini öğrenir.

Batman ile Batman'a yolculuk

Batman ile Batman'a yolculuk

Asker 'Anka Kazım Batman'da' dediğinde Batman ve diğerleri askerin ne demek istediğini anlamazlar ve şaşırırlar. Ancak Selma Tolon onlara gerekli açıklamayı yaparak onlara olayı açıklar. Ardından Yeniçeri, Batman ve diğerleri Batman'a gider. Batman'a gelindiğinde İblisin bir camide Anka Kazım'ın bedenini ele geçirdiğini görürler. İblis Selma Tolon'a intihar edip kendini kurban ederse masum insanları öldürmekten vazgeçeceğini söyler. Yeniçeri teklifi çaresiz kabul eder ve iblisin onun bedenine girmesine izin verir. İblisin içine girmesiyle kendisini öldürmeye hazırlanan Selma'ya Batman Allah'a secde etmesini söyler.

Tavsiyeye uyan Selma Allah'a secde eder ve İblis de ordusu da yok olur. Ve maceranın böylece sonu gelir. 

Savaştan sonra Batman Yeniçeri'ye takımına katılmayı teklif eder. Yeniçeri ise teklifi reddederek ülkesinde kalmayı tercih eder. 

Bu maceradan sonra ise Yeniçeri Selma Tolon'a bir kaç kez daha DC evreninde yer verilmiştir. En son ise 2005 yılında bir çizgi romanda görülmüştür.

ve son olarak

ve son olarak

Hikayesi birçok okur tarafından oldukça saçma bulunsa da DC Comics'in bir Türk Süper Kahraman'a yer vermesi oldukça güzel bir şey değil mi ?

17 Maddede Batman'in Arkadaşı Türk Süper Kahraman Yeniçeri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
33
26
12
11
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enda

Türk adının geçmesi yeter!

Atilla İlhami

Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcının yanında büyücü Merlin'in kitabının ne işi var ?Din'e dayalı bir yönetim kurmak için iblisten yardım istemek nasıl bir kaf... Devamını Gör

TC Ozan Zor

Din'e dayalı bir yönetim kurmak için iblisten yardım istemek o kadar saçma değil, günümüzde sözde müslüman olan İŞİD gibi terör örgütlerinin farklı bir sürüm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ne alaka merlin? ne alaka türkler? yazan adam ergenekon ve laiklik tartışmalarından etkilenip ortaya karışık bir manzara çıkartmışları. kanuni sultan süleyma... Devamını Gör