Görüş Bildir
Haberler
Türk Radyolarında Yayınlanan Gelmiş Geçmiş 16 Efsane Radyo Programı

etiket Türk Radyolarında Yayınlanan Gelmiş Geçmiş 16 Efsane Radyo Programı

Eda Aytekin
11.03.2016 - 17:10 Son Güncelleme: 13.02.2017 - 09:27

Özel kanalların ve radyoların hayatımıza girmesiyle sosyal hayatımızda edindiğimiz yeni alışkanlıklardan biriydi radyo dinlemek. Şu an internet bağımlılığı neyse o dönem radyo dinlemek de benzer bir durumdu diyebiliriz. Bazıları yayın hayatında son verse de bazıları halihazırda devam eden ve müptelası olduğumuz radyo programlarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaybedenler Kulübü

1. Kaybedenler Kulübü

Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı'nın Kent FM'de yayınlanmış efsane programı. O kadar efsane ki, bu programın filmi bile çekildi. İkilinin birbirleriyle yaptığı ilginç sohbetler, neredeyse dinleyicinin kulağını radyoya yapıştırdı. Filmde seyrettiğiniz çoğu diyalog da zaten gerçek. Mesela bir şarkı çaldıktan sonra:

-Üff eski sevgilimi hatırladım

-Hangisini abi?

-İşte onu hatırlayamadım

2. Modern Sabahlar

2. Modern Sabahlar

Radyo ODTÜ'de başlayan ve özellikle Ankaralılar için sabahları ayılma sebebi sayılan program. Ege Kayacan, Fahir Öğünç ve Oktay Demirci'nin gerçekleştirdiği program Radyo ODTÜ'de sonlanınca neredeyse bir halk hareketi oluştu ve dinleyiciler sosyal medyadan programına sahip çıktı. Modern Sabahlar şu an yeni frekansı olan Joy Türk'te devam ediyor. İyi kalpli insanların programı, lütfen bir daha bir yere gitmeyin!

3. Müebbet Muhabbet

3. Müebbet Muhabbet

Cenk ve Erdem Beylerin zihinlerimizi çiğnenmiş sakıza dönüştüren mükemmel programı. İnsanın onları dinlerken başka bir frekansa geçmesi mümkün değil. Özel kanallar ilk açıldığında Satel isimli televizyon kanalında da program yapan ikili, hayatımıza çeşitli terimler soktu. Mesela 'Pencaplı yeşil panter' ve mesela 'Hayat ne tuhaf vapurlar filan'.

4. Gecenin Melon Şapkası

4. Gecenin Melon Şapkası

Geceleri radyodan gelen gizemli bir sesten duygu dolu şiirler duyarsanız bilin ki Melon Şapka konuşuyordur. İsminin yaptığı işin önüne geçmesinden imtina eden programcıyı Melon Şapka olarak biliyoruz. Zaten çoğu kişi de onun ismiyle değil, insanın ruhunu okşayan şiirleri ve yumuşak sesi ile ilgileniyor.

5. Muzo ile Yastık Sohbetleri

5. Muzo ile Yastık Sohbetleri

Özel radyoların ilk açıldığı yıllarda Radyo D'de gece yaptığı programını dinlemek için uykusuz kalan çok insan vardır. Muzo lakaplı Muzaffer Güsar, kelimenin tam anlamıyla bir laf ebesi. Gece gece aklımıza düşürdükleriyle bir neslin rüyalarını yönlendirdi. En mükemmel laflarından biri: Yan bahçemin gülü!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cem Ceminay ile Morning Show

6. Cem Ceminay ile Morning Show

Şu an bir yerlerde 'Canım Türkiyem' lafını kullanan birileri varsa kesinlikle Cem Ceminay'dan duymuştur. Sabahları Power FM'de yaptığı programı sayesinde dinleyen herkese yüksek dozda enerji yüklemeyi başarmıştı.

7. Geveze Show

7. Geveze Show

İnsanların sabah işe giderken dinlediği ve dinlerken de gülmekten öldüğü bir program. Geveze ve arkadaşları Koray Neyim ile Sinan'ın spontan muhabbetleri tam olarak pozitiflik bombasıydı.

8. Hakan Gündüz ile Shalala

8. Hakan Gündüz ile Shalala

Kendisini 'mikrofonla sevişen adam' olarak tanımlayan Hakan Gündüz'ün programları müptelalık yaratan cinstendi. Özellikle 'tutun çekin beni' denildiğinde onu hatırlamamak mümkün değil. Hangi şarkının kimden çalıntı olduğu konusunda da tam bir uzman. Yaptığı programlarda bu karşılaştırmayı bizlere dinletir, hepimiz hayretler içerisinde 'aaa evet ya aynısı' derdik.  DJ Gündüz aynı zamanda inanılmaz bir video maker.

9. Bay J Show

9. Bay J Show

90'lı yılların sonunda Klas FM'de yaptığı programda ilginç tarzıyla dikkat çekmişti. Özellikle kadınların pek sevdiği Bay J kıvrak zekası sebebiyle gerçek bir hazır cevap. Zaten onu artık reklamlarda bile görüyorsunuz.

10. Hopdedik Ayhan

10. Hopdedik Ayhan

Özel radyoların en eski radyocularından biri. Kendine ait kitlesini hangi radyoya gittiyse oraya götürmeyi bildi. Özellikle programlarında kullandığı Kemal Sunal ve Şener Şen diyalogları, dinleyen insanları epey coşturuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gönül Dostu Füsun

11. Gönül Dostu Füsun

Süper FM'den tanıdığımız gönül dostumuzun tam adı Füsun Alkan. Genellikle duygusallığın doruk noktasında dolaşanları şefkatli sesiyle sarıp sarmalar. Programında okuduğu şiirler ile rahatlamanızı sağlar. Bir derdiniz varsa Füsun'a açılabilir, onun sevgi dolu yüreğinde yer bulabilirsiniz.

12. Ayça Şen Başkan Pusu

12. Ayça Şen Başkan Pusu

Ayça Şen Başkan'ın beyin cimnastiği yaptığı ve yaptırttığı programlarından sadece bir tanesi. Kendisinin doğal tarzı ve sivri zekası gerçekten mükemmel. Özellikle kadınların da müthiş mizah yapabileceğinin en iyi göstergelerinden biri.

13. Matrax

13. Matrax

Zeki Kayahan Coşkun'un Alem FM'de gerçekleştirdiği programın adı. Programda telefonla arayan insanlara çeşitli direktifler veriliyor ve bunları gerçekleştirmesini istiyordu. Mesela gece aradınız, dışarıdasınız diyelim. Zeki Kayahan Coşkun sizi 'Şimdi eczaneye git ve bir kutu prezervatif iste' diye yönlendirebiliyordu. Epey bi seveni vardı. Program hala devam ediyor.

14. Nihat'la Sivrisinek

14. Nihat'la Sivrisinek

Nihat Sırdar'ın bir sivrisinek ile sunduğuna inandığımız radyo programı. Rivayete göre bir gün Levent Erim programını yapamayınca Nihat ve kim olduğunu bilmediğimiz sivrisineğe 'Hadi çıkın siz yapın programı' denmiş. O gün bugündür Nihat ne anlatırsa anlatsın 'Vay be' diyen sivrisineği keyifle dinliyoruz.

15. Ceyhun Yılmaz Show

15. Ceyhun Yılmaz Show

Hafta içi her akşam 18:30 – 20:30 saatleri arasında sevenlerini coşturan Ceyhun Yılmaz, Alem FM'de program yapıyor. Özellikle işten çıkıp eve gidenlerin radyoda en çok dinlediği programlardan biri de Ceyhun Yılmaz'a ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gazoz Ağacı

16. Gazoz Ağacı

Cem Arslan'ın Best FM'de yaptığı program herhalde şu an en çok dinlenen radyo programı. Cem Arslan'ın özgün tarzı ve sohbeti, dinleyiciler ile arasındaki en önemli bağ. Hatta hiç şarkı çalmayıp sadece konuşsa bile yeterli. Radyo dinleyicisinin en çok karşılıklı sohbet etmek istediği programcı kendisi.

Bonus: TRT FM'in bayram programları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
416
81
68
21
17
16
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın