Görüş Bildir
Haberler
'Hacker Onur'a Rekor Ceza

etiket 'Hacker Onur'a Rekor Ceza

Hande öçalan
10.01.2016 - 17:32 Son Güncelleme: 11.01.2016 - 00:41

Bilgisayara olan merakı yüzünden 'dahi çocuk' olarak adlandırılırken, sanal dünyada korsanlıklar yapıp yakalanınca 199 yıl hapis cezasına mahkum olan 26 yaşındaki Onur Kopçak, devam eden bir başka davada 135 yıl hapis cezası daha ceza aldı. Bilişim suçu işlemekten toplam 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum olan Mersinli genç, yattığı Osmaniye Cezaevi'nden mahkemeye mektup göndererek 'Astronomik hapis cezalarıyla amaçlanılan kazanımın ne olduğu muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmedim. Yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığım için kararı temyiz etmiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onur Kopçak'ın da aralarında bulunduğu 11 genç, bankaların internet sitelerinin benzerlerini yapıp, birçok müşterinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdi. Durumu fark eden 43 müşterisinin kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını anlayan bankanın şikayetçi olması üzerine çalışma yapan polis, Onur Kopçak ve suç ortaklarını yakaladı. Kopçak ve arkadaşları hakkında Mersin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 49 ayrı dava açıldı. Kopkaç 2013'de toplam 199 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Kararı temyiz etmeyecek

Kararı temyiz etmeyecek

Cezaevinde yatan Kopçak hakkında, aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı iddiası ile Mersin 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan başka bir davada ise 11 ayrı vatandaşın kart bilgilerini bilişim yolu ile ele geçirip, dolandırıcılara kullandırttığı iddiası ile toplam 135 yıl hapis cezası verildi. Askerliğini bile yapmamış olan Kopçak 199 yıl 7 ay 10 günlük hapis cezasının şokunu atlatamadan 135 yıl daha ceza alınca, kararı temyiz etmek yerine boykot yapmayı seçti.

"Ten rengimi bile hatırlamazsınız"

"Ten rengimi bile hatırlamazsınız"

İlgili yasalara göre 28 yıl hapis yatacak olan Onur Kopçak, yattığı Osmaniye Cezaevi'nden mahkemeye mektup gönderdi. Kopçak mektubunda şu ifadelere yer verdi:

'Bir asır 35 yıl cezamın onanmasını talep ediyorum. Sayın başkanım, yukarıda bilgileri yazılı dava dosyanızda yargılandım. Beni yalnızca bir kez görüntülü sistemde görmekle 135 yıl hapis cezası verdiniz. Şuan sorulsa, ten rengimi bile hatırlamayacağınıza eminim. Bilişim suçlarındaki zincirleme suç hükümlerinin yetersizliği, toplumsal istikrar mı sağlıyor anlamış değilim. Verilen astronomik hapis cezalarıyla amaçlanan kazanımın ne olduğu da muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmediğim halde Yargıtay kurumunda, yürürlükte olan kanun maddelerinden hareketle çözüm üretemeyeceğine dair kuvvetli olan inancım, kararı temyize gerek görmemiştir..'

Onur Kopçak'ın kardeşi Orçun Kopçak hakkında da benzer suçlardan açılan davalar bulunuyor.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
399
245
188
90
54
20
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
delirium

Keşke bu ceza kanunlarınızı tecavüze uğrayan çocuk ve kadınlar, öldürülen insanlar için de uygulasaydınız.

EDGIR

olm tecavüz etseydin ya :) daha az ceza alırdın

emre soydan

arkadaş galiba eğer yakalanırsam en kötü ihtimal devlet kendi bünyesine alıp yüksek maaşla çalıştırmaya devam eder gazıyla bu işe girmiş...burası Türkiye koç... Devamını Gör