Görüş Bildir
Haberler
Türk Futbol Tarihinde Doping Kullandığı İçin Ceza Alan 10 Futbolcu

Türk Futbol Tarihinde Doping Kullandığı İçin Ceza Alan 10 Futbolcu

Sporcope.com
31.03.2016 - 13:49

Gökhan Gönül’e yapılan doping testinde, yasaklı maddeye rastlanmasının ardından Türkiye’de doping cezası alan futbolcular akıllara geldi. İşte Türk futbol tarihinde doping cezası nedeniyle hak mahrumiyeti alan 10 futbolcu…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayhan Akman

1. Ayhan Akman

O dönemde Gaziantespor forması giyen eski milli futbolcu Ayhan Akman, yapılan doping tesinde Anabolik Steroid-Metenelone madde bulunmasının ardından 6 ay futboldan men cezası almıştı.

2. Ragıp Başdağ

2. Ragıp Başdağ

Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu tarafından 2002-2003 sezonunda Süper Lig ve alt liglerde oynanan 50 karşılaşmada 100 takıma yapılan doping kontrolünde Akçaabat Sebatsporlu Ragıp Başdağ’ın idrar örneğinde dopinge rastlanmış ve oyuncuya 6 ay hak mahremiyeti, kulübüne de 1,190 lira para cezası verilmişti.

3. Richard Kingston

3. Richard Kingston

O dönem Ankaraspor’da forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçip ismini Faruk Gürsoy olarak değiştiren Richard Kingston da doping yapan futbolcular listesine girdi. 2005 yılında çocuk sahibi olabilmek için uzun süredir ilaç kullandığını açıklayan Richard Kingston’ın idrarında doping içeren maddeye rastlanmış ve 6 ay futboldan men edilmişti.

4. Cem Karaca

4. Cem Karaca

2000 yılında Yimpaş Yozgatspor’da forma giyen Cem Karaca’nın, Trabzonspor ile oynadıkları maçtan sonra alınan idrar ve kan örneklerinde doping maddesine rastlandı. Cem Karaca, şurup kurbanı olduğunu öne sürerek, “Çocuklarım için aldığım şuruptan içtim. Şurubun doping maddesi içerdiğini bilmiyordum” dese de 6 ay hak mahremiyeti almaktan kurtulamamıştı.

5. Hasan Şaş

5. Hasan Şaş

Geçtiğimiz günlerde 1998 yılında gribal enfeksiyondan dolayı A-Ferin marka ilaç içtiğini ve bu yüzden doping aldığı gerekçesiyle ceza aldığını açıklayan Hasan Şaş’ın doping raporuna göre idrarında Fenilpropanolamin adlı uyarıcı madde bulunmuştu. O dönemde Galatasaray’da forma giyen Hasan Şaş da 6 ay boyunca futboldan men edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ahmet Kuru

6. Ahmet Kuru

Yakın zamanda gelen doping haberlerinden biri de Orduspor forması giyen Ahmet Kuru’dan geldi. Takımı Orduspor’un Ümraniyespor ile oynadığı maçın ardından yapılan test sonucunda Ahmet Kuru’da clomifene adlı yasaklı madde bulunmuş ve oyuncu 6 ay hak mahremiyeti cezasına çarptırılmıştı.

7. İlyas Kahraman

7. İlyas Kahraman

O dönemde takım arkadaşı Cem Karaca gibi Yimpaş Yozgatspor’da forma giyen ve doping testine giren İlyas Kahraman’dan alınan kan ve idrar örnekleri sonucunda oyuncuda dopingli maddeye rastlanmış ve 6 ay men cezasına çaptırılmıştı.

8. Ergün Çakır

8. Ergün Çakır

Spor Toto 2. Lig takımlarından Sarıyer’de forma giyen Ergün Çakır, takımının Pendikspor ile oynadığı maçın ardından yapılan doping tesinde kanında yasaklı maddeye rastlandı. PDFK’ya sevk edilen oyuncuya verilecek olan ceza ise henüz açıklanmadı.

9. Murat Erdoğan

9. Murat Erdoğan

1998-1999 sezonunda Mersin İdman Yurdu forması giyen Murat Erdoğan, kendisine yapılan doping testinde kanında Anabolik Steroid-Metenolone maddesine rastlanmasının ardından 6 ay futboldan men edilmişti.

10. Gökhan Gönül

10. Gökhan Gönül

Futbol dünyasını derinden sarsan bir doping vakası da Gökhan Gönül’den geldi. Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile oynadığı maçın ardından yapılan doping testinde, milli futbolcunun kanında yasaklı maddeye rastlandı. 31 yaşındaki oyuncunun cezasının ne olacağı PFDK’dan çıkacak olan karara göre belli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
19
11
9
9
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın