Görüş Bildir
Haberler
Türk Bilim İnsanları Sentetik Kemik Tozu Üretti

Türk Bilim İnsanları Sentetik Kemik Tozu Üretti

Ulaş
08.09.2014 - 21:04
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çukurova Üniversitesi bilim adamları, laboratuvar ortamında sentetik kemik tozu üretti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kürkçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çene cerrahisinde ve ortopedi ameliyatlarında kullanılan sentetik kemik tozunu (greft) uzun süren araştırma ve geliştirme projeleri ile üretmeyi başardıklarını belirtti.

Sentetik kemik malzemesini, gerekli belgelendirme işlemlerini tamamlayarak seri üretimine geçmeye hazırlandıklarını aktaran Kürkçü, şöyle devam etti:

''Üretilen sentetik kemik tozu sayesinde kemik ameliyatları daha kolay geçecek. Üre ürün ortopedi, beyin cerrahisi, diş hekimliği ve çene cerrahisinde kemik boşluklarını doldurmak amacıyla kullanılacak. Yapay kemik, bir takım işlemlerden geçirildikten sonra özellikle ortopedi ve çene cerrahisi ameliyatlarında kullanılıyor. Kırıklarda, ameliyatlarda ve çene cerrahisinde ihtiyaç duyulan kemiğin üzeri yapay kemik tozuyla kaplanıyor. Bir süre sonra bu ürün kimyasal ürün olmadığı için, insandaki kemikle uyum sağlıyor. Dolgu malzemesi olarak kullanılan kemik tozu tedavi sürecini hızlandırıyor. Yakın gelecekte araştırma çalışmalarını tamamladığımız ve belgelendirdiğimiz yapay kemik malzemelerini üretmeye başlayacağız.''

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/saglik/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0