Görüş Bildir
Haberler
Tunceli-Erzincan ve Ovacık Karayolu Ulaşıma Açıldı

Tunceli-Erzincan ve Ovacık Karayolu Ulaşıma Açıldı

Batuhan
30.08.2015 - 11:29 Son Güncelleme: 01.09.2015 - 11:30

Tunceli Valiliği’nin kararıyla 'yolun güvenli hale getirilmesi'amacıyla 3 gün süreyle kapatılan Tunceli- Erzincan ve Ovacık karayolları, bu sabah saatlerinden itibaren tekrar trafiğe açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Valiliği, 29 Ağustos cumartesi günü saat 17.00'den itibaren kapatılan karayollarının bu sabah saatlerinden itibaren sivil araçların geçişine açıldığı, halkın can ve mal güvenliği için her türlü önlemin alınmaya devam edeceğini bildirdi.

Tunceli- Erzincan karayolundaki Alacık Köyü yakınlarında, Tunceli- Ovacık karayolunun ise Venk Köprüsü mevkiinde yola sık sık barikat kuran terör örgütü PKK'lıların geçen araçlar üzerinde arama ve kimlik kontrolü yapılmasının ardından Tunceli Valiliği'nin aldığı kararla iki karayolunun 3 gün süreyle trafiğe kapatıldığı belirtilmişti.

Erzincan karayolunun geçtiği Pülümür Vadisi ile Ovacık karayolunun geçtiği Munzur Vadileri içerisinde, kalabalık terörist grupların olduğu, bu bölgelere hava destekli büyük operasyon yapılacağı, bu yüzden sivillerin zarar görmemesi için Valiliğin böyle bir karar aldığı öğrenilmişti

Tunceli Valiliği'nden yazılı olarak yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

'Valiliğimizce ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın hertürlü terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayış temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda Tunceli-Ovacık ve Tunceli- Pülümür bağlantılı Tunceli -Erzincan karayollarında terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma,, gasp , tehdit, silahlı saldırı vb. eylemlerin engellenmesi için; Tunceli-Erzincan karayolu Şehit Mehmet jandarma karakolundan başlamak üzere 29 Ağustos 2015 günü saat 17.00'dan itibaren, Tunceli -Ovacık karayolu Tunceli tarafından Karşılar jandarma karakolu Ovacık tarafından Aşağıtorunoba jandarma karakolundan başlamak üzere 30 ağustos saat 07.00'den itibaren trafiğe kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar altarnatif yol güzergahlarını kullanmaları önemli duyurulur.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0