Görüş Bildir
Haberler
Tüm Çalışanlara Bireysel Emeklilik Zorunluluğu Geliyor

etiket Tüm Çalışanlara Bireysel Emeklilik Zorunluluğu Geliyor

Onedio Medya
11.04.2016 - 10:09 Son Güncelleme: 11.04.2016 - 13:08

Tüm çalışanların bireysel emeklilik sistemine dahil olacağı otomatik katılım uygulamasında geri sayım başladı.  Hükümet haziran ayı sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle tüm çalışanlara 'otomatik bireysel emekli hesabı' açmaya hazırlanıyor. Amacı 'tasarruf oranlarını artırmak' olan düzenleme kapsamında çalışanlardan aylık 100 lira katkı payı kesintisi yapılması planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki uygulama zorunlu mu olacak?

Peki uygulama zorunlu mu olacak?

Çalışanların otomatik olarak emeklilik sistemine dahil olacağı bir yapı kurulması için bir kanun taslağı üzerinde çalışılıyor.

Peki uygulama zorunlu mu olacak? İşveren katkısı olacak mı? Çalışanlardan yapılacak kesintinin miktarı nedir? 

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, Çalışanların belli süre sistemde kalması zorunlu olacak. İşverenler sisteme katkı yapmayacak. Çalışanlardan aylık 100 lira katkı payı kesintisi yapılması planlanıyor. Aylık katkı payları işverenler tarafından çalışanın maaşından kesilecek.

Çalışanlar otomatik olarak bireysel emekliliğe yönlendirilirken, belirli bir süre içinde isterlerse sistemden çıkabilecekler.

 Çalışmanın bu yasama döneminde yasalaşması hedefleniyor.

'Tüm paydaşlarla istişare edildi'

'Tüm paydaşlarla istişare edildi'

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  geçen hafta yaptığı bir konuşmada, Türkiye'de en büyük sorunun tasarruf eksikliği olduğunu, bunun da sistemin derinleşmesine engel olduğunu söylemişti. 

Şimşek, 64. Hükümet Eylem Planı'nda BES’te otomatik katılım sisteminin Türkiye genelinde uygulamaya konulmasını öngördüklerini söylemiş, bu kapsamda mevzuat çalışmalarını başlattıklarını açıklamıştı. 

Uygulamanın hayata geçirilebilmesi için Hazine Müsteşarlığınca dünya uygulamaları incelenerek Türkiye'deki otomatik katılım sisteminin kurgusunun emeklilik şirketleri de dahil tüm paydaşlarla istişare edildiğini anlatan Şimşek, taslağı en kısa sürede TBMM’ye sunmayı planladıklarını sözlerine eklemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
57
32
24
22
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

hayalde 1300 tl olan asgari ücretten 100 tl daha kesilecek :)) çok üzüldüm çokkkk beter olun ak seçmenler

Edynohe Black

1300 TL dediler maaşları ben hala o düzeye çıkamadım. İşveren zaten asgari ücret vermiyor ki. Şimdi 100 TL'yi de kestimi tamamen içerdeyim. Yaptıkları za... Devamını Gör

Fatih K.

Devlet yine zorla bir para havuzu oluşturup, orayı hortumlayacak.