Görüş Bildir
Haberler
TÜİK'te Sular Durulmuyor: 7 Çalışan Enflasyon Gününde Hastalandı İddiası!

TÜİK'te Sular Durulmuyor: 7 Çalışan Enflasyon Gününde Hastalandı İddiası!

TÜİK'te son yıllarda başkan değişikliği gündem olurken, giderek ivme kazanan değişiklikler alt kadrolara da yayılmıştı. Geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinde ise önemli değişiklikler yapılmış, bu da verilerin tartışılmasına yol açmıştı. Son 1 yıldır Merkez Bankası kadar tartışılan kurumda şimdi de bir iddiaya göre enflasyonun açıklanacağı gün 7 kişi aynı anda hastalanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyona denk gelen raporlar işleri aksattı

Enflasyona denk gelen raporlar işleri aksattı

Medyascope haberine göre, her ayın 3'ünde enflasyon verisinin açıklandığı kurumda 2 Haziran'da TÜİK İstatistik Daire Başkanı Dr. Furkan Metin'in çalışanlarla iç yazışmasında “geçmiş olsun” dileklerini sunarak, manidar olan raporların tarihi için de “hayatın olağan akışı dışına çıkacağı”nı belirterek uyarıda bulunduğu belirtildi.

Belgede yaşanan sorunlar anlatılırken, raporlu personel için de 'işleri aksattığı' belirtilerek, Devlet Memurları Kanunu’na aykırı davranma suçu hatırlatılıyor.

Haberde ayrıca metnin görüldüğü ama elde edilemediği de açıklanıyor.

TÜİK içinde sınırlı sayıda personele gönderilen metinde geçen dikkat çekici ifadeler şu şekilde:

TÜİK içinde sınırlı sayıda personele gönderilen metinde geçen dikkat çekici ifadeler şu şekilde:

3 Haziran 2022 tarihli Tüfe haber bülteni sürecindeki bu zorlu zamanda gerek analiz ve gerekse haber bülteni süreçlerinde sağlık sorunları nedeniyle ‘tek tabip raporu alarak’ şu ana kadar yapmakta oldukları resmi görevleri yerine getirmeyen TÜFE Grup Başkanlığında istihdam edilen kamu görevlileri nedeniyle tüm analiz ve haber bülteni süreçleri aksamaya uğramış ve tüm işlemler oldukça sınırlı sayıda kişi ile yürütülmek zorunda kalınmıştır.

"Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı"

"Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı"

Veri analiz ve haber bültenleri süreçlerinde daha önce görev almalarına rağmen 3 Haziran 2022 tarihli haber bülteni sürecinde, iş bu yazının ekinde yer alan ‘tek tabip raporlarına’ istinaden sağlık raporları nedeniyle görevine gelmeyen kişilerin tamamının 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 26. Maddesinde belirtilen “toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı”nı ihlal etmedikleri ve ilgili kişilerin tesadüfi olarak aynı günlerde sağlık nedenleri gerekçesiyle görevlerini yerine getiremedikleri kanaatindeyim.

"Hayatın olağan akışı dışına çıkacak"

"Hayatın olağan akışı dışına çıkacak"

Tesadüfi olarak aynı anda sağlık gerekçeleriyle rapor alarak, görevde bulunamama durumunun, gelecekteki benzer Tüfe analiz ve haber bülteni süreçlerinde tesadüfi olarak tekrar etmesi durumu hayatın olağan akışı dışına çıkacağı için, 3 Haziran 2022 tarihli Tüfe haber bülteni sürecinde rahatsızlanarak rapor alan Daire Başkanlığı personelimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
5
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
peynir çok pahalı

Bir malum bi parti, iki orlara yakın ekonomi tayfa. Bunlarda da her insanların cüzdanlarını deldiklerinde fıtık atıyor, bi biz eşşek gibi çalışıyoruz mertçe.

Söyledim gitti

Her 23 Nisan ve 19 Mayısta rahatsızlanan kimdi? :)