Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK Yarışmasında 'Kansere Karşı Dua' Projesi

TÜBİTAK Yarışmasında 'Kansere Karşı Dua' Projesi

Onedio Medya
23.03.2016 - 17:17

TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”nda kendi bölgelerinde yarışacak projeler belirlendi. Bölge elemeleri anlamına da gelen bölge sergisine davet edilen projeler arasında yer alan “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın bu yıl 47’ncisini düzenlediği “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda büyük finale yaklaşıldı. 

Ön elemeyi geçerek kendi bölgelerinde yarışmaya hak kazanan öğrencilerin ve projelerin listesi TÜBİTAK’ın resmi internet sitesinde yayınlandı.

O projeler arasında en dikkat çeken ise Giresun Şebinkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma.

Psikoloji dalında yarışmaya dahil olan proje, Karadeniz Bölgesi illerinden gelen 100 çalışmayla birlikte bölge sergisinde yarışacak. Öğrenciler bu aşamayı geçerlerse, büyük final için ter dökecekler.

TÜBİTAK söz konusu geleneksel yarışmayı, lise öğrencilerini bilimsel alanlarda çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenliyor. Yarışmaya bilgisayar, biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, teknolojik tasarım ve tarih alanlarında başvuru kabul ediliyor.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın