Görüş Bildir
Haberler
Trump, Silahlarıyla Meclis Basan Karantina Karşıtlarına Destek Çıktı: 'Çok İyi İnsanlar Ama Öfkeliler'

Trump, Silahlarıyla Meclis Basan Karantina Karşıtlarına Destek Çıktı: 'Çok İyi İnsanlar Ama Öfkeliler'

En fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülke olan ABD'de kısıtlamaların kaldırılması için başlatılan protestolar sürüyor. Önceki gösterilerde silahlarıyla sokaklara çıkan ABD'liler görülmüştü. Bu kez Michigan eyaletindeki protestocular, Eyalet Meclis Binasını basarak Genel Kurula girmeye çalıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu protestoya yönelik, 'Bunlar çok iyi insanlar, ama öfkeliler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan Donald Trump önlemlerin en kısa sürede hafifletilmesini ve ekonominin canlanmasını istiyor. Trump gibi düşünen ABD'liler de karantina karşıtı protestolarına devam ediyor.

Bazı ABD'li göstericilerin silahlarıyla sokaklara çıktıkları görülmüştü 👇

Silahlı protestocular Eyalet Meclis Binasını bastı

Silahlı protestocular Eyalet Meclis Binasını bastı

Fotoğraf: Reuters

Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ın 'Evde kal' çağrılarına ve karantina uygulamasına tepki gösteren yüzlerce protestocu, acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü sırada Meclis binasına girdi. 

Genel Kurula girmeye çalışan protestocular polis tarafından engellendi.

Sosyal mesafeyi hiçe sayan protestocular maske de takmadı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senatör Dayna Polehanki ise Twitter'dan silahlı protestocuların fotoğrafını paylaşarak, "Bazı meslektaşlarım çelik yelek giydi" ifadelerini kullandı. 👇

'Çok iyi insanlar ama öfkeliler'

'Çok iyi insanlar ama öfkeliler'

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada silahlı protestocular için 'iyi niyetli insanlar' ifadelerini kullandı. 

Trump, 'Michigan Valisi ateşi söndürmeli. Bunlar çok iyi insanlar ama öfkeliler. Onlar hayatlarını güvenli bir şekilde geri istiyorlar. Onları görün, onlarla konuşun, bir anlaşma yapın' dedi.

Öte yandan Michigan eyaletinde 15 Nisan'da ekonominin yeniden açılmasını talep eden protestocular, 'Trafiği Tıkama Operasyonu' adıyla gösteri gerçekleştirmişti. 

Vali Whitmer'ın 'Evde kal' çağrılarına tepki gösterilirken, söz konusu protestolar ülke genelinde diğer eyaletlere de sıçramıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk da karantina önlemlerine karşı çıkan isimlerden

Elon Musk da karantina önlemlerine karşı çıkan isimlerden

Karantina önlemlerine karşı çıkan ünlü girişimci Elon Musk, kısıtlamaların Anayasa'ya aykırı ve 'faşistçe' olduğunu öne sürerek 'Amerikalılara kahrolası özgürlüklerini geri verin' demişti.

Musk'ın kısıtlamalarla ilgili son tweeti de bu şekilde 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
37
13
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bu sözü nereden hatırlıyorum he Davutoğlu Konya'lı işidliler için bir grup öfkeli genç demişti neyse ABD'nin bu seçmen kitlesi Dünya'nın neresine gidersen gi... Devamını Gör

Lestat

Bu cümlenin benzerini Davutoğlu ışid militanları için söylemişti "bir grup öfkeli genç", bu kelimenin dünya çapında bu kadar trend olduğunu bilmiyordum. Bunl... Devamını Gör

Bozkurt

Kardeşim ideolojileri ABD'den ithal o yüzden. ABD, komünizm saplantısı yüzünden Türk eğitim sistemine müdahale edip Neo Osmanlıcı kurgusal bir tarihi Türk ne... Devamını Gör

Bozkurt

Birkaç öfkeli Katolik genç diyorsun yani?

keynes in da house

niye ilk bu aklıma geldi benim de? başka versiyonu tabi