Görüş Bildir
Haberler
TRT'de Harem Selamlık Sınav: 'Anayasaya Açıkça Aykırı'

TRT'de Harem Selamlık Sınav: 'Anayasaya Açıkça Aykırı'

TRT’nin 27 Mart’ta düzediği kurum içi sınavda haremlik selamlık uygulamaya gidildiği ortaya çıktı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bunun açıkça anayasaya aykırı olduğunu belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. TRT'den yapılan açıklamada oturma düzeninin sınavın gerçekleştirildiği Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından belirlendiği belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen sınavda bin 260 aday, kadın ve erkek olarak ayrıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, adayların farklı salonlarda sınava alındığını ve bunun kurum tarihinde bir ilk olduğunu ifade etti. 

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, TRT’nin şeriatçı uygulamalara benzeyen sınav düzenini yargıya taşıyacaklarını söyleyen İlgezdi, “Bin 260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda, kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı” dedi.

"Niyetinizi biliyoruz"

"Niyetinizi biliyoruz"

AKP kongrelerinde gördüğümüz haremlik, selamlık uygulamaların kamusal yayıncılık yapmak için kurulmuş TRT’nin sınavında da olması kabul edilemez” diyen İlgezdi, şunları söyledi: “Bu uygulama Anayasamıza açıkça aykırıdır. Anayasal suç işleyenlerin haklarında yasal işlem yapılmasını, bu kararın altında imzaları olanlara idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz. TRT yöneticileri bu gücü ‘yeni anayasa’ tartışmasından alıyor. Anlaşılan o ki yeni anayasa metni çoktan hazırlanmış ve laiklik ilkesi de çıkarılmış. Niyetinizi biliyoruz. Atatürkçü devlet anlayışının temeli olan laikliği tartışmaya açarak Cumhuriyet’i de tartışmaya açmak istiyorsunuz. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

Önerge verdi

Önerge verdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan İlgezdi, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan İlgezdi, harem selamlık uygulamanın sorumluları hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmayacağını sordu.

TRT: "Sınav düzeni Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından belirlendi"

TRT: "Sınav düzeni Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından belirlendi"

TRT'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

'TRT çalışanlarının uzun yıllardır büyük bir heyecanla beklediği kurum içi “Görevde Yükselme Sınavı” memur kadrosunda çalışan 1260 personelin katılımıyla 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Görevde Yükselme Sınavı” hakkında bugün bazı basın organlarında yer alan “TRT’de Harem Selamlık Sınav” başlıklı haberlerde birtakım iddialar ortaya atılmıştır.

Sınav düzeni ve soruları TRT Kurumundan bağımsız olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlenmiştir.

Üniversiteye bağlı yerleşkeler ile aynı üniversiteye bağlı gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınava ilişkin şu ana kadar Kurumumuza yansıyan herhangi bir şikâyet ve belge yoktur. 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
40
11
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Olması gerekeni yapmış TRT .Helal olsun ! Bu ülkeyi islam ile tanıştırıyorlar .Şaka şaka ! 1 Nisan .Aldıkları vergi falan haram komple.

rans

Hükümet değişince neler olacak çok merak ediyorum, yıllardır televizyonlardan esirgenen dansözlere taş çıkaracak bu rütbeli kişiler :)

Selam Özbakan

ateş olsanız ne olur akp bittiğinizin işaretleri bunlar zulmünüz artsınki gidişiniz çabuklaşsın merak buyurmayın bu yaptıklarınız yol su elektrik olarak mutl... Devamını Gör