Görüş Bildir
Haberler
Transfer Çalımı Asıl Böyle Olur

etiket Transfer Çalımı Asıl Böyle Olur

Hayri Cem
05.09.2023 - 22:59

O takım bu oyuncuyu falanca takımın elinden aldı, bu takım şu takımın talip olduğu oyuncuyu kaptı…

Geçin bu haberleri, bu hareketler çalım falan değil.

Ben size asıl çalımlardan bahsedeyim. Ama önce biraz geri gidelim:

Yıl 2017, finansal fair-play kuralından dolayı transfer engeli olan Fenerbahçe’nin, oyuncu satması gerekiyor. İş bilir FB yöneticilerinin, yedek kalecilerinden Ertuğrul Taşkıran’ı Boluspor’a 1 milyon Euro’ya sattığı (!) iddia edildi. Boluspor’un Fenerbahçe’nin yedek kalecisine 1 milyon Euro vermesine inanacak kadar saf değiliz. Nitekim aynı futbolcu, 50 bin Euro bonservis bedeli ile bir sonraki sezon Kasımpaşaspor’a geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel bir transfer çalımı, değil mi?

Güzel bir transfer çalımı, değil mi?

Yıl 2021, Galatasaray’ın da finansal fair play bütçesinde sorun var. Bu engeli aşması için oyuncu satması gerekiyor. İş bilir GS yöneticilerinin, Erencan Yardımcı adlı 19 yaşındaki orta saha oyuncusunu 4.2 milyon TL’ye Eyüpspor’a sattığı açıkladı. 2. Lig’de top koşturan Eyüpspor herhalde tarihinin en pahalı transferini yapmıştı. Bir de kadroya alıp oynatabilselerdi…

Erencan daha sonraki yıl Alanyaspor’a kiralanıyor ve bu sene de 550,000 Euro’ya Pendikspor’a transfer oluyor. 

Bu da güzel bir transfer çalımı…

***

Pendikspor bununla da kalmamış, Galatasaray’la çok kârlı bir anlaşma daha yapmış:

Galatasaray’ın Tottenham'dan savunmacı Davinson Sanchez'i, orta alan oyuncusu Tanguy Ndombele'yi tansfer edebilmesi için bir yabancı oyuncu satması gerekiyor ve Midtsjö’yü satmaya karar veriyorlar. 

GS köşeye sıkışmış durumda; bir yandan Tottenham’dan iki oyuncuyu İstanbul’a getirmiş, transferin son günü ve elinde satmak zorunda olduğu bir oyuncu var. Bırakın satmayı, üstüne para verecek durumdalar.

Pendikspor hemen devreye giriyor, 30 yaşındaki önlibero ve merkez orta saha oyuncusuna 2 milyon Euro bonservis parası veriyor. Futbolcuyla 2+1 yıllık sözleşme yapılıyor ve yıllık ücretinin de 975 bin Euro olduğu söyleniyor.

Bugünkü koşullarda, Pendikspor’un elde edeceği yayın gelir yaklaşık 1,160,000 Euro civarında olacak. Erencan Yardımcı ve Midtsjö’ye için ödeyeceği bonservis ücreti ise 2,500,000 Euro’dan fazla. Stadyum kapasitesi ise 2,500 yazıyla iki bin beş yüz kişi. Tümünü her maç satsa da elde edeceği gelir deplasman giderlerini karşılamaz.

Transfer çalımında müthiş bir organizasyon. Tebrik etmek gerekir…

Son olarak Galatasaray’ın bu sezon yaptığı bir transfer becerisinden daha bahsedelim:

Son olarak Galatasaray’ın bu sezon yaptığı bir transfer becerisinden daha bahsedelim:

Icardi’nin transferini KAP’a bildirirken literatüre “imaj hakları” diye yeni bir kavram soktular. Icardi için ödenen bonservis ücreti 10 milyon Euro, oyuncuya ödenecek yıllık ücret 6 milyon Euro ve ayrıca yıllık 4 milyon Euro da ‘İmaj Hakları’ parası ödenecek. 

Bu durumda sadece 6 milyon Euro’luk ücreti finansal fair play bilançosunda gösterilecek. 

Ne güzel iş değil mi? İşte transfer çalımı böyle olur. 

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
14
13
6
3
1
0