Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor 100 Milyon Euro Borca Girdi, 3 Kulvarda Havlu Attı

Trabzonspor 100 Milyon Euro Borca Girdi, 3 Kulvarda Havlu Attı

Batuhan
23.02.2015 - 14:19

Sezon başında ve ara transferde aldığı 22 futbolcu alan Trabzonspor'un henüz şubat ayında 3 kulvarda birden havlu atması takımı hedef noktası haline getirdi.

Cardozo, Waris, Constant, Medjani, Yatabares ve Mehmet Ekici gibi yıldız oyuncuların yanı sıra gelecek vaad eden gençlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda transferi kadrosuna katarken takımı da Vahid Halilhodziç'e teslim eden Trabzonspor, önce teknik direktör değişikliğine gitti. Bordo mavili kulüp, Halilhodzic'in yerine Ersun Yanal'ı göreve getirdi.

Trabzonspor, ara transferde de Erken Zengin, Aytaç Kara, Uğur Demirok ve Hakan Arıkan'ı takıma takviye kadrosunu güçlendirdi. Söz konusu kadroyu kurmak için sadece oyuncuların bonservislerine yaklaşık 35 milyon euro harcayan Trabzonspor'un kasasından menajer ücreti olarak da 6 milyon euro çıktı. Yapılan harcamalara ve kulübün altına sokulduğu borç yüküne rağmen takımın kötü gidişi önlemedi.

GARANTİ PARAYLA 110 MİLYON EURO

Trabzonspor'un bu sezon yaptığı transfer operasyonunun kulübe maliyeti ise, futbolculara ödenen bonservis ücretleri, gönderilenlerin sözleşme fesih paraları, menajerlik ücretleri ve oyunculara sözleşme bitiş tarihlerine kadar verilecek garanti paralarla birlikte 103 milyon euroya ulaştı. Maç başı ücretlerinin de ekstra maliyeti göz önünde bulundurulursa bu miktarın 110 milyon euroya çıktığı öğrenildi.

CARDOZO İLK SIRADA

Bordo mavililerde Waris 6, Cardozo 5, Sefa Yılmaz 3.5 milyon euroluk bonservis bedelleriyle ilk sıralarda yer alıyor. Bonservis bedelleri ve sözleşmeleri bitene kadar alacakları garanti paralarla birlikte takımın en fazla maliyete sahip oyuncuları ise 12.5 milyon euro ile Oscar Cardozo, 11.5 milyon euro ile Constant, 9.8 milyon euro ile Waris ve 8.5 milyon euro ile Sefa Yılmaz olduğu dikkati çekiyor.

3 KULVARDA HAVLU ATTI

Yapılan harcamalara ve transfer operasyonuna rağmen bu sezon yarıştığı hiçbir kulvarda umduğunu bulamayan Trabzonspor, Kasımpaşa beraberliği ile tutunduğu son dal olan Avrupa kupalarına katılma yolunda da yara aldı. Ziraat Türkiye Kupası'ndan son 16 turunda elenip çeyrek finali bile göremeyen, UEFA Avrupa Ligi 2'nci turunda ilk maçta evinde Napoli'ye 4-0 yenilerek tur umudunu yitiren bordo mavililer, ligde de şampiyonluk yarışının çok uzağında kaldı. 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0