Görüş Bildir
Haberler
Toprak Burçları Hangileridir? Toprak Grubu Burçları ve Özellikleri Hakkında Tüm Detaylar

Toprak Burçları Hangileridir? Toprak Grubu Burçları ve Özellikleri Hakkında Tüm Detaylar

Burçlar toplam 4 farklı gruba ayrılmıştır. Her bir grupta ise 3 farklı burç bulunur. Burçlar, ait oldukları grubun diğer burçlarıyla benzer özellikler gösterirler. Ayrıca farklı gruplardaki burçların anlaşıp anlaşamayacağı da çoğunlukla bu gruplarla ilgilidir. Örneğin hava ve toprak grupları pek iyi anlaşamazken toprak ve su ilişkisi mükemmel bir uyum içerir. Peki toprak grubu burçları hangileridir?

Gelin birlikte toprak grubu burçları ve özelliklerine bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toprak Burçları Hangileridir?

Toprak Burçları Hangileridir?

Astroloji haritasında toplamda 12 burç bulunur. Burçlar ise temelde Hava, Toprak, Ateş ve Su olmak üzere 4 farklı gruba ayrılır. Hangi burçların hangi gruptan burçlarla daha iyi anlaştığı ise tamamen gruplarla ilgilidir. 

Siz de burcunuzun ve sevdiğiniz kişinin burcunun hangi gruba ait olduğunu öğrenerek aranızdaki uyumu daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Toprak grubu burçları ise aşağıdaki gibidir:

  • Başak

  • Boğa

  • Oğlak

Gelin şimdi de toprak burçlarının özelliklerine bakalım. 👇🏻

Toprak Burçlarının Özellikleri

Toprak Burçlarının Özellikleri

Toprak grubuna ait burçlar özellikle aşkta güvenilir olmalarıyla dikkat çekerler. Sadece fiziksel görünüme değil aynı zamanda bireylerle paylaşılan ortak noktalara da dikkat ederler. Toprak burçları güvenliği seven ve risk almaktan kaçınan burçlardır. Her şeyin kontrol altında olmasını isterler. Bu yüzden her zaman sorumlulukları üstlenirler. 

Toprak burçları sorumluluk aldıkları zaman onu yerine getirmeden rahat edemezler. Bir iş olduğunda en temiz sonucu toprak burçlarından alabilirsiniz. Onların ayakları her zaman yere sağlam basar.

Bu gruba ait olan burçlar hayallerin peşinden koşmazlar. Onlar her zaman gerçekçi olmayı yeğlerler. Hayatın ne sadece negatif ne de sadece pozitif yönlerine odaklanırlar. Hayatı bir bütün olarak kabul ederler. 

Topraklar güzel şeylere hayran olurlar. Bazı durumlarda maddiyata çok düşkün olduklarını söyleyebiliriz. Fakat bu durum onları savurganlık yapmaktan alıkoyar. Bir toprak burcu parasını boş yere harcamaz, her zaman temkinlidir.

Boğa, Başak ve Oğlak'ın bir diğer ortak yönü de düşünmeden harekete geçmemeleridir. Onlar her zaman düşünceye, bilime önem verirler. Ağır başlı ve saygılı insanlardır. Çalışmalarında da bunu benimserler ve disiplinli, düzenli bir çalışma sergilerler. Toprak grupları her ne kadar maddiyata önem verse de gösterişten her zaman uzak durur. 

Toprak grupları için değişim sancılıdır. Özellikle ani değişimlerden hiç hoşlanmaz, strese girerler. Nasıl ki toprak naziktir, değişime açık değildir, mütevazidir, burçlar da hayatlarında bu felsefeyi benimsemişlerdir.

Toprak Burçlarının Anlaştığı Burç Grupları

Toprak Burçlarının Anlaştığı Burç Grupları

Ateş grubu burçlarıyla düzenli bir ilişki kurmak toprak burçları için zorlayıcı olabilir. Topraklar geleneklere bağlıdır, ateşler ise yeniliklere açıktır. Özellikle bu konu iki grup arasında çatışmaya yol açabilir. Fakat zıt kutupların da her zaman birbirini çektiği unutmamak gerek.

Bir örnek verecek olursak toprak grubu burcu Başak ile ateş grubu burcu Yayı ele alabiliriz. Başağın pratikliği, mantıksallığı, çözüm üretebilmesi yay için oldukça çekicidir. Başaklar, yayların hayatını kolaylaştırır. Yayların anı yaşama isteği, özgürlüğüne düşkün olması ve daha rahat bir yaşamı benimsemesi de başaklar için son derece etkileyici olabilir.

Hava burçlarıyla anlaşmak da en az ateş burçlarıyla anlaşmak kadar zordur. Hava, toprak için olmazsa olmazdır fakat fazlası da zararlıdır. Toprak, hava için fazlasıyla tutucu olabilir. Hava ise toprak için çok savurgan ve vurdumduymaz. Hal böyle olunca ortak paydada buluşmak bu iki farklı bakış açısı için zor olacaktır. 

Toprak ayakları yere basan ve realist bir yaşamı benimserken hava hayallerin peşinden koşar. Onun gerçeklerle yüzleşmesini sağlayan toprak ise havanın hayallerine ket vuruyormuş gibi anlaşılabilir. Ayrıca romantizme bakış açıları farklı olan bu iki grup arasında orta yol bulmak zorlayıcı olabilir.

Su burçları ve toprak burçları en iyi anlaşan burç gruplarındandır. Toprak ve su adeta birbirisi için yaratılmıştır. Toprak, başka hiç kimsede bulamadığı dinginliği suda bulacaktır. Su, dengesiz ve savunmasız olabilir. Toprak ise bunu dengeleyecek, suyu kontrolü altında tutacaktır. 

Bazı durumlarda toprak, suyun davranışlarından rahatsız olabilir. Fakat bu durumlarda orta yolu bulmak bu iki grup için zor olmayacaktır. Bu ikili arasında kurulacak ilişki, iki grubu da her anlamdan tatmin edecektir.

Başak Burcu Özellikleri

Başak Burcu Özellikleri

Başak burçları 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında dünyaya gelen kişilerin burcudur. Genel özelliklerini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Titizlik: Başak burcu insanları yaptıkları her işte detaylara önem verir. Titizlik sadece temizlik olarak değil, her anlamda titizlik olarak ele alınmalıdır. Başak burcu, yaptığı bir işin mükemmel olması için çabalar.

  • Pratiklik: Başak burçları diğer burçlara nazaran pratiktir. Sorunlara pratik çözümler bulur, gerçekçi yaklaşır ve o sorunu ortadan kaldırırlar.

  • Mükemmellik: Başak burcu insanları mükemmeliyetçi bir yapıya sahiptir. Bu yüzden de kendileri de dahil olmak üzere her şeyi kolayca eleştirirler.

  • Çalışkanlık: Başaklar genellikle çalışkan ve sorumluluk sahibidir. İşlerinde onlardan daha iyi birisini bulmak zordur. Hedeflerine ulaşmak için çaba harcamaktan kaçınmaz, gerçekli plan yaparak emin adımlarla geleceğe doğru ilerlerler.

  • Duyarlılık: Başak burçları etraflarındaki insanlar için son derece duyarlıdır. Herkesin yardımına koşmaya çalışan, elinden gelenin fazlasını yapan bir burçtur.

Boğa Burcu Özellikleri

Boğa Burcu Özellikleri

Boğa burçları 21 Nisan ile 20 Mayıs tarihleri arasında dünyaya gelen kişilerin burcudur. Genel özelliklerini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Sabırlı: Boğa burcu insanları sabırlı ve dayanıklıdır. Hem başlarına gelen kötü olaylarda dirayetli olurlar hem de geleceğe dair sabırlıdırlar.

  • Güvenilir: Boğa burcu insanları en güvenilir ve sadık insanlardır. Söz verdikleri zaman özellikle sevdiklerine karşı bu sözü tutarlar.

  • Zevklere düşkünlük: Boğalar, güzel ve lüks şeylerden hoşlanırlar. Estetik zevklerine önem verirler. Ayrıca konforlarına düşkün olurlar.

  • İnatçı: Bu özellik Boğa burcu insanlarının karakteristik özelliklerinden birisidir. Bu durum bazen çevresindekilere zarar verecek düzeye gelebilir.

  • Doğa severlik: Doğayı ve doğal yaşamı sevmeleriyle bilinirler. Bahçe işleriyle uğraşmak, doğada vakit geçirmek onlar için stres atmanın en güzel yoludur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oğlak Burcu Özellikleri

Oğlak Burcu Özellikleri

Oğlak burçları 22 Aralık ile 19 Ocak tarihleri arasında dünyaya gelen kişilerin burcudur. Genel özelliklerini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Sorumluluk sahibi: Oğlak burçları da toprak grubunun sorumluluk duygusu yüksek burçlarından birisidir. Verilen görevleri yerine getirmek onlar için son derece önemlidir.

  • Disiplinli: Oğlak burcu insanları disiplinlidir. Sadece iş hayatında değil özel hayatında da düzenli bir yaşam sürerler. Planlı olmayı tercih ederler. 

  • Bağımsızlık: Oğlak burcu insanları bağımsızlıklarına düşkündür. Fakat bu bağımsızlık, kendi kararlarına bağlı olmak istediklerinden kaynaklanır. 

  • İş odaklılık: Oğlak burçları için kariyer en önemli şeylerdendir. Çalıştıkları alanın en iyisi olma yolunda ilerlerler. 

  • Güvenilirlik: Güvenilir olmak Oğlak burcu insanlarında ön plana çıkar. Sadık bir dost, eş olurlar. Verdikleri sözleri yerine getirmekte hiç zorlanmazlar.

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın