Görüş Bildir
Haberler
Hava Burçları Hangileridir? Hava Grubu Burçları ve Özelliklerine Dair Detaylar

Hava Burçları Hangileridir? Hava Grubu Burçları ve Özelliklerine Dair Detaylar

Toplam 12 farklı burç bulunur. Ayrıca burçların ait olduğu 4 farklı grup vardır. Bunlar: Ateş grubu, Hava grubu, Toprak grubu ve su grubudur. Her grupta ise 3 farklı burç bulunur. Farklı gruplara ait burçlar arasındaki uyum da farklılık gösterir. Örneğin hava grubu burçları ile ateş grubu burçları iyi bir birliktelik oluştururken hava grubu burçları ve toprak grubu burçları pek de iyi anlaşamazlar. Peki 'Hava burçları hangileridir?' diyorsanız, buyurunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava Burçları Hangileridir?

Hava Burçları Hangileridir?

Astroloji haritasında toplamda 12 burç bulunur. Burçlar ise temelde 4 farklı gruba ayrılır:

  • Hava

  • Ateş

  • Toprak

  • Su

Burç gruplarındaki burçlar ise birbirleriyle benzer özellikler taşırlar. Yani siz de hangi gruba ait olduğunu öğrenerek hangi burçlarla daha iyi anlaştığınızı, hangi burçlarla ilişki kurmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. 

Hava grubu burçları ise aşağıdaki gibidir:

  • İkizler

  • Terazi

  • Kova

Gelin şimdi de hava burçlarının özelliklerine bakalım. 👇🏻

Hava Burçlarının Özellikleri

Hava Burçlarının Özellikleri

Hava burçları denilince akla ilk olarak pozitiflik gelir. Hava burcuna ait olan ikizler, terazi ve kova yeni bir fikir üretmekte son derece ustadır. Entelektüel bilgi birikimleri oldukça fazladır. Kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Özellikle sosyal konularda atılgan ve girişimcilerdir.

Hava burçları değişimleri sever. Etrafındaki insanları da, yaşam şekillerini değiştirmekten hoşlanırlar. İlişkilere önem verir, başkalarının fikirlerine saygı duyar ve fikir alışverişi yapmaktan çekinmezler.

Meraklı, araştırmacı, özgür ruhlu, soyut, rasyonel ve hayalperest olurlar. Bu durum çoğu zaman önlerinde yeni kapılar açsa da aşırıya kaçtığında kişiye zarar verebilir.

Hava grubuna ait burçlar paylaşıma son derece önem verirler. Çeşitli düşüncelerini, bilgilerini ve mallarını paylaşmaktan çekinmezler. Bu sayede etraflarında her zaman bir kalabalık oluşur. 

İkizler, terazi ve kova monotonluktan hoşlanmaz. Tek düze giden ilişkileri onları adeta boğar. Özgürlüklerinden taviz vermezler. Kimi zaman mesafeli olsalar da çoğunlukla samimi bir tavır takınırlar. Duygularından ziyade fikirlerine ve mantıklarına önem verirler.

Hava Burçlarının Anlaştığı Burç Grupları

Hava Burçlarının Anlaştığı Burç Grupları

Burç grupları kendilerine has özelliklere sahip oldukları için anlaşabildikleri burç grupları da farklılık gösterir. Hava burçlarının en iyi anlaştığı burçlar arasında ise ateş grubu burçları gelir. 

Ateş grubu burçları, hava burçlarıyla iyi bir birlik kurar. Kötülükten ve nefretten hoşlanmayan bu gruplar, eğlenceyi, paylaşmayı, mutluluğu sever. Aynı zamanda birbirlerini tamamlayan ve dengeleyen gruplardır. Ateş bazı durumlarda aşırı tepkiler verebilir, hava bunu dengeler. Hava ise karar vermekte zorlandığında ateş ona yardımcı olacaktır. 

Hava, harekete geçmekten çekindiğinde ateş ona gaz verir, teşvik eder. Hava ve ateş her ne kadar zıt gibi görünse de birbirlerini tamamlar. Örneğin kararsız bir Terazi burcu, Koç burcuyla çok iyi anlaşacaktır. Ayrıca her zaman mantığıyla hareket etmekte zorlanan İkizler burcuna bir Yay burcu iyi gelecektir. 

Toprak grubu burçları, hava grubu burçlarıyla pek anlaşamaz. Hava grubu olaylara daha yüzeysel yaklaşırken toprak, en ince detayına kadar önem verir. Toprağın tutucu ve koruyucu davranışları ise hava burcunu kısıtlayabilir. Bu ilişkinin başlangıcı, diğer gruplara nazaran daha zorlayıcı olabilir.

Bu grupların ilişkisi başladığında ise verimli ve sürekli bir ilişki elde edilebilir. Bu gruplar birbirlerini gerçekçilik, korumacılık, mantık, duygular konusunda dengeler. Fakat iki farklı grup arasında romantizm kurmak, birbirini anlamak, hayal gücü ve gerçeklik bağını kurmak oldukça zordur. 

Su grubu burçları ve hava grubu burçları uyumu ise kaçınılmazdır. Yani bu burçlar her ne kadar uyumlu olmada zorlansa da bir türlü birbirlerini aşamazlar. Hava, suyun dinginliğinden, duygusallığından, duyarlılığından etkilenir. Su ise havanın sosyalliğinden, maceraperestliğine vurulur. 

Hava ve su burçları arasında mantık/ duygu, macera/durağanlık gibi dengeler kurulur. İlk başlarda bu dengeyi sağlamak kolay olsa da biraz sabır gerektirir. Su ve hava burçlarının birbirlerinden istekleri ve arzuları farklı olacaktır.

İkizler Burcu Özellikleri

İkizler Burcu Özellikleri

İkizler, Hava grubu burçlarının ilk burcudur. İkizler burcu, hava grubu özelliklerinin hepsini taşır. İkizler burcunun özelliklerini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Sosyallik: İkizler burçları, güçlü iletişim becerilerine sahiptir. Konuşkan, akıcı ve zeki olurlar. İnsanlarla kolayca iletişim kurabilir, etkileyici konuşmalar yapabilirler. Sosyal ortamlarda aktif rol alır, dikkat çeker ve adlarından söz ettirirler.

  • Değişkenlik: İkizler, enerjik ve değişken bir doğaya sahiptir. Hızlı bir şekilde fikirlerini değiştirebilir, bu konu bazı burçlar için özellikle sinir bozucu olabilir. Fakat bu durum onlara esneklik sağlar.

  • Uyum Sağlama: Esnek, uyarlanabilir ve değişime açık bireyler olurlar. Farklı durumlarla kolayca başa çıkabilirler ve yeni fikirleri hızla benimseyebilirler.

İkizler burcu insanı, diğer hava burçları olan Terazi ve Kova ile kolayca iletişim kurabilir. Hava burçları aralarında daimi bir dostluk kurulabilir. Aynı zamanda ateş burçları olan Koç ve Yay ile de enerjik bir uyum yakalaması kolaydır.

Terazi Burcu Özellikleri

Terazi Burcu Özellikleri

Terazi burcunun en bilinen 3 özelliğini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Estetik: Terazi burçları zariftir. Estetik anlayışları yüksektir. Sanat, güzellik, edebiyat onlar için hayati öneme sahiptir.

  • Denge arayışı: Terazi burcu insanları hayatlarında adil, dengeli ve objektif bir yaklaşım sergilerler. Adalet duygusu yüksektir. Hayatlarına dahil olan insanlara eşit davranmaya çalışırlar. İlişkilerinde dengeyi sağlamak ve çatışmalardan kaçınmak onlar için önemlidir.

  • Uyum: Terazi burcu insanları ilişkilerde uyum ve işbirliği ararlar. İnsanlarla kolayca iletişim kurabilirler. Bu yönleriyle tam bir hava burcudur. Anlaşmazlıkları çözmek için arabuluculuk yapan, herkesin derdini anlattığı bir burçtur.

Terazi burcu, diğer hava burçlarıyla iyi geçinir. Aynı zamanda Koç ve Yay ile de tutkulu bir bağ kurabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kova Burcu Özellikleri

Kova Burcu Özellikleri

Kova burcunun en bilinen 3 özelliğini ise aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Bağımsızlık: Kova burcu insanları bağımsızlıklarına son derece önem verir. Hiçbir kimsenin kendilerine engel olmasına izin vermezler. Kendi düşüncelerini takip eder, kendi yollarını oluştururlar.

  • Entelektüellik: Kova burcu insanları entelektüel açıdan meraklıdır. Birçok farklı konularda araştırma yaparlar. Özellikle felsefik konularda ilgileri çoktur. Bilim, teknoloji, sosyal konular gibi alanlarda oldukça bilgilidirler.

  • Özgünlük: Kova burcu insanları özgün olmaya önem verir. Her konuda diğerlerinden farklı bir iş yapmayı yeğlerler. Toplumun sınırlamalarından ve kalıplarından sıyrılmaya çalışırlar. Dolayısıyla özellikle kendilerini baskılamaya çalışan toprak gruplarından pek haz etmezler.

Kova burcu, diğer hava burçlarıyla iyi anlaşır. Aynı zamanda en çok ateş grubundan burçlar ile iyi bir ilişki kurar. Fakat kendi özgürlüğüne gölge düşüren burçlara hiç tahammülü yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın