Görüş Bildir
Haberler
Toplumun Dayattığı Güzellik Standartlarına Baş Kaldıran Birbirinden Cesur 13 Kadın

etiket Toplumun Dayattığı Güzellik Standartlarına Baş Kaldıran Birbirinden Cesur 13 Kadın

Büyük göğüsler, uzun boy, küçük bir burun, 0 beden olmak ve daha nicesi... Her biri toplumun kadınlar üzerinde yarattığı birbirinden saçma güzellik standartlarından öte bir şey değil. Ancak herkes bunları takip edecek de değil elbette!

Karşınızda kendilerine dayatılan bu standartlara baş kaldıran, bu mücadelelerinde de başarıya ulaşmış o cesur kadınlar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lea T

1. Lea T

Lea T, erkek bedeniyle doğmasına rağmen kadın cinsiyet kimliğine sahipti. Onu Givenchy'nin baş tasarımcısı Riccardo Tisci keşfetti ve 2010'un son aylarında Givenchy'nin yüzü oldu. O günden sonra da başarılarının ardı arkası kesilmedi. Kendini sektöre kabul ettiren Lea, models.com'un 'Top 50 Kadın Model' listesinde 42. sırada!

2. Denise Bidot

2. Denise Bidot

18 yaşında, Los Angeles'a taşınan Bidot, fotoğraf çekimlerinde makyaj sanatçısı olarak çalışıyordu. Ardından bir gün büyük beden çekimi için teklif aldı. Büyük markalar tarafından keşfedilmesi de uzun sürmedi. Target, Forever 21, Macy's, Nordstorm gibi markalarla çalıştı. Ayrıca kendisi, 2014'te New York Fashion Week'te yürüyen ilk büyük beden model!

3. Rain Dove

3. Rain Dove

Androjen olan Dove, hem kadın giyim hem de erkek giyim koleksiyonlarında boy göstererek bir çeşit aktivist tavır aldığını söylüyor. Hiçbir yere ait olmayarak, her iki tarafa da baş kaldıran bir havası var. Eh bu da onu özel ve moda alanında vazgeçilmez kılan şeylerin başında geliyor.

4. Winnie Harlow

4. Winnie Harlow

19 yaşındaki model Harlow, vitiligo adı verilen bir çeşit deri hastalığından müzdarip. Ancak bu onun alanında iyi bir model olması için engel oldu mu dersiniz? Pek tabii ki hayır! İşte Harlow'dan size bir tavsiye:

'Sizin güzel olmadığınızı hissettirecek tek kişi, yine sizsiniz. Kendinizi sevin!'

5. Ashley Graham

5. Ashley Graham

Dünyanın ilk büyük beden mankeni, Sports Illustrated'a soyunan ilk XL manken olma gibi ünvanları elinde bulunduran Amerikalı foto model, adeta güzellik standartlarını yıkmak için dünyaya gelmiş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jillian Mercado

6. Jillian Mercado

Mercado ise Muskuler Distrofi adı verilen bir kas hastalığına sahip. Ancak yürüyememesi, onun hayallerinden vazgeçmesi için bir neden değil!

7. Andreja Pejic

7. Andreja Pejic

Avustralyalı Andrej, 2014'e kadar kendisini 'androjen erkek model' olarak tanımlıyordu. İki cinsiyeti de yaşadığını söyleyen model, şu anda trans kadın. Eh ismi de değişti elbette, Andrej oldu Andreja! Sahip olduğu farklılığı, bir avantaja çeviren güzel model, aynı defilede hem erkek hem de kadın kıyafetlerini en iyi şekilde taşıyarak, pek çok kişinin hayranlığını kazandı bile.

8. Elliott Sailors

8. Elliott Sailors

Çoğunlukla erkek kıyafetlerin tanıtımında boy gösteren Sailors, aslında ve tam anlamıyla kadın! Kendisini farklı bir bedende de hissetmiyor. O sadece işini yapıyor ve her iki cinsiyetin kıyafetlerini de taşımayı seviyor!

9. Robyn Lawley

9. Robyn Lawley

Sektörün büyük beden fobisini üzerinden attıktan sonra kucakladığı ilk isimlerden birisi de Lawley idi. Lawley, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmenizi ve toplumun dayattığı güzellik algılarına inat gülümsemenizi tavsiye ediyor.

10. Carmen Dell'Orefice

10. Carmen Dell'Orefice

83 yaşındaki Carmen, çalışan en yaşlı model unvanının biricik sahibi. Daha 15 yaşında Vogue'a kapak olarak sektöre giriş yapan Carmen, o günden sonra sahne tozunun müptelası olmuş. Bize sorarsanız, çok da iyi olmuş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jade Willoughby

11. Jade Willoughby

Jade ise New York Moda Haftası'nda yürüyen ilk yerli model! Bambaşka güzelliği ile standart güzellik kalıplarını bir bir yıkıyor.

12. Jamie Brewer

12. Jamie Brewer

Down Sendromu olan Brewer ise başarıya doymayan güzellerden bir diğeri. Kendisi New York Fashion Week'te yürüyen ilk down sendromlu model oldu. Bitti mi, pek tabi ki hayır! Aynı zamanda kendisi oyunculuk da yapıyor. American Horror Story'de oynayan Brewer'in şimdiden pek çok da hayranı var!

13. Madeline Stuart

13. Madeline Stuart

Down sendromlu Stuart ise hayallerinin çok başında olan, yaptığı işte tutkuyla yürüyen oldukça başarılı bir model. Onu da annesini de bu azmi için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3533
689
169
84
59
57
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sungyoung park

ya büyük beden mankenlerinin neden yüzleri zapzayıf oluyo ben bi iki kilo alsam hemen yüzüm şişiyo

mekanikdesign

demek ki sen küçük beden mankensin

Pasif Kullanıcı

Jade Willoughby neden orada anlamadım ? kadının neyi var ki? onu top model yapmasınlarda beni mi yapsınlar? :D yerli yazılmış yani kızılderili filan mı? bund... Devamını Gör

oğuzhan hun

2 ve 5 e çirkin diyenin alnını karışlarım. Ashley Graham ve Denise Bidot Kendine model diyen çoğu sıska kemik torbasından daha albenili, daha kadın. Ne derl... Devamını Gör