Görüş Bildir
Haberler
Tophane'deki Nargile Kafelere Yol Göründü

Tophane'deki Nargile Kafelere Yol Göründü

adem kara
10.04.2014 - 13:47

Tophane’deki 15 nargile kafede 300’den fazla çalışan görev yaparken, bundan sonra ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Ay sonuna kadar mekanlarını boşaltmaları istenen, işletme sahipleri sürenin yetersizliğini dile getirip duruma tepki gösteriyor.

Tophane’nin gedikli esnafı Osmanlı Nargile’den Kamuran Dursun, tepkisini şöyle dile getirdi: “Bize ön tebligat yazısı gönderdiler. Bu tebligatta 1 ay içinde dükkanlarımızı terk etmemiz gerekeceği ifade ediliyor. Galataport ihalesinden önce dükkanlarımızın mülk sahibi Denizcilik İşletmeleri’ydi. Aylık kira bedeli 11 bin lira. Piyasaya 200 bin lira borcum var. Yeni yer bulmak çok zor, kiralar da ateş pahası. Zararımın karşılanmasını istiyorum.”

'KEPÇELER GELENE KADAR DÜKKANLARIMIZI BOŞALTMAYACAĞIZ'

Milano Nargile Kafe’nin ortağı İsmet Parladı da şöyle konuştu: “1 ayda dükkanlarımızı boşaltıp başka yere taşınmamız imkansız. 28 Nisan’dan sonra dükkanların boşaltılması isteniyor. Tophane esnafı sayesinde 300’den fazla kişi ekmek yiyor. Sadece çalışanlar değil, bölge esnafından alışveriş de yapıyoruz. Galataport ihalesi yapıldıysa karşı duracak halimiz yok. Tek isteğimiz yaz sonuna kadar çalışalım.” Erzurum Nargile Kafe’nin İşletmecisi Ziya Tunç ise “Biz esnaf olarak Tophane’de kalmak istiyoruz. 1 yıllık kira sözleşmem var ve yıl sonu bitecek. O tarihe kadar dükkanımı boşaltmam. Bize gösterilen bir yer de yok. Kepçeler gelene kadar dükkanlarımızı boşaltmayacağız. Yüzlerce insan burada ekmek yiyor. Apar topar çıkartılmak istenmemize tepkiliyiz” diyor.

PROJE SAHİL ŞERİDİNİ KOMPLE KAPSAYACAK

Galataport Projesi, Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayacak. Salıpazarı Liman Sahası için geçen yıl ihale yapılmış, 30 yıllık işletme için düzenlenen açık artırmayı 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.

Karşı Gazete

Kaynak: http://www.karsigazete.com/gundem/top...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0