Görüş Bildir
Haberler
Metal İşçilerinin İş Bırakma Eylemleri Yayılıyor

Metal İşçilerinin İş Bırakma Eylemleri Yayılıyor

Onedio Medya
18.05.2015 - 11:11 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 15:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa’da metal emekçilerinin eylemi büyüyor... Bursa’da Renault, Tofaş ve Coşkunöz Fabrikaları’nın ardından Mako işçisi de iş bırakma eylemi başlattı. Geçtiğimiz hafta perşembe başlayan ve 15 bini aşkın işçinin destek verdiği eylemlerde öne çıkan talep ücret dengesizliğinin giderilmesi...

Bursa’da yaşadıkları ücret adeletsizliğine tepki göstererek toplu olarak Türk Metal’den istifa eden metal emekçileri fabrikalarda üretimi durdurmuştu. Dört gündür eylemde olan ve uyku yüzü görmeyen metal işçileri, Mako işçilerine destek için bugün fabrika önüne gitti.

Evrensel'in verdiği bilgiye göre, Mako’da sabah vardiyasındaki işciler dışarı çıkmazken dışarıdaki işçiler içeri girmeyerek eylem başlattılar. İşçiler talepleri karşılanıncaya kadar direnişlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söylüyor. Mako işçileri de diğer metal işçileri gibi 4 talebinin karşılanmasını istiyor.

İşçilerin talepleri ise şöyle:

  • İşten atmama garantisi verilsin

  • Türk Metal’in temsilcilik tabelası sökülsün, temsilcili odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilciler otursun

  • Ücretler Bosch sözleşmesi baz alınarak artırılsın

  • Varılan anlaşma altında işçilerin temsilcileriyle birlikte protokol altına alınsın.

Öte yandan Metal İşçileri Birliği’nden yapılan açıklamada Delphi işçilerinin de 19 Mayıs’ta mesailere kalmayacağı bildirildi. Çarşamba günüyse Valeo işçilerinin iş bırakacağı ifade ediliyor.

TOFAŞ üretime ara verdi

TOFAŞ üretime ara verdi

Türk Otomobil Fabrikası AŞ, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verdi.

Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Bursa'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemlerinin, fabrikalarında çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olduğu ifade edildi.

Yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarih öngörülmediği için gelişmelerin toplam üretime etkilerinin tahmin edilemediği aktarılan açıklamada, bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediği belirtildi. Açıklamada, işçilerin iş akitlerinin feshinin beklenmediği bilgisine yer verildi.

İHA, AA ve Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0